bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:864/3453)

Sernik z brzoskwiniami makiem, kokosem na kruchym spodzie 152

kakaowo piernikowe: 400 g mąki orkiszowej lub krupczatki 220 g zimnego masła 4 łyżki cukru pudru ( zmieliłam trzcinowy) 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao i jedna przyprawy do piernika Beza makowo- kokosowa: 4 białka szczypta soli 150 gram drobnego cukru (dawałam puder bo nie miałam drobnego) 100 g maku  80 g wiórków kokosowych Wszystkie(...)przelać masę serową i wyrównać wierzch szkatułą. Następnie na  masę serową wyłożyć  bardzo delikatnie, nakładając łyżką warstwę bezy  makowo – kokosowej i rozprowadzić na całej powierzchni. Na wierzch zetrzeć na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty z zamrażarki. Piec około 60 – 70 minut w temperaturze 175 º C. Po wycięciu z piekarnika, wystudzić i schłodzić. Najsmaczniejszy na drugi dzień

AZgotuj!
Ciasto pomarańczowe 247

łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Dodatkowo cukier puder do posypania. Składniki na tortownicę wielkości 24 cm. Zaczynamy od utarcia w mikserze jajek z cukrem. Kiedy jajka będą się ucierać to z jednej pomarańczy ścieramy skórkę (wcześniej pomarańcze musimy sparzyć i wyszorować), a następnie filetujemy obie pomarańcze (wycinamy miąższ bez białych błonek(...)masę przesiewamy do niej mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier z wanilią, startą skórkę i zblendowane pomarańcze. Wszystko razem miksujemy do połączenia składników i przelewamy do tortownicy (najlepiej dno wyłożyć papierem do pieczenia aby po upieczeniu łatwiej wyciągnąć ciasto). Ciasto pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni (bez termoobiegu grzałki góra/dół). Po upieczeniu wyciągamy

Kuchenne Wariacje
Szybkie pizzerinki pieczone bez drożdży 153

patelni. Ja osobiście jem tylko domowe, robione zarówno w piekarniku czy patelni. Dzisiaj zrobiłam sobie wersje mini czyli pizzerinki do przygotowania w 15 min reszta pieczenie. Z podstawowych, łatwo dostępnych składników bez drożdży. Składniki na 4 mini pizzerinki (2 porcje): -140 g mąki ryżowej -1 jajko -woda +dodatki -4 łyżki koncentratu pomidorowego+woda+bazylia+oregano -200 g mięsa(...)łyżka oleju do podsmażenia mięsa Przygotowanie: 1. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajo i stopniowo wody aby powstała nam średnio gęsta konsystencja. 2. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy masę formując placki. Pieczemy 20 min 180 stopni. 3. W między czasie przygotowujemy dodatki. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy. Cebulę siekamy drobno. Mozzarellę również w kostkę

Zdrowie i pysznie na talerzu
Słodka kanapka z powidłami 160

szybko umyka! Składniki: Blaszka o wym 24/31 cm Ciasto: 2 pełne szklanki mąki pszennej 25 dag Palmy firmy Bielmar 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki drobnego cukru 4 żółtka 1 łyżka ciemnego kakao Beza: 4 białka ¾ szklanki cukru pudru Szczypta soli 1 czubata łyżka wiórek kokosowych białych Dodatkowo: 1 mały słoiczek domowych powideł śliwkowych lub kwaśnego dowolnego dżemu Sposób(...)będzie gęsta i lśniąca. Wsypać wiórka i delikatnie wmieszać. Blaszkę wyłożyć pergaminem, wylepić spód jasnym ciastem, posmarować   powidłami, wyłożyć bezę, zetrzeć na wierzch zmrożone kakaowe ciasto, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180*c na grzaniu góra dół piec około 40 minut. Upieczone i zimne ciasto pokroić na trójkątne kanapki. Dlaczego Warto je upiec ? -Jest łatwe do przygotowania -Nie jest

Wanilia i Kardamon
Babka Wielkanocna 101

cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jogurtu naturalnego Wykonanie Całe jajka wbijamy do miski. Dodajemy cukier, cukier wanilinowy. Ubijamy. Dodajemy olej oraz jogurt, mieszamy szpatułką. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, budyń. Dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Formę smarujemy masłem, delikatnie posypujemy kaszą manną bądź bułką tartą – by bez problemu wyjąć babkę po upieczeniu(...)Babkę pieczemy w 170 stopniach w nagrzanym piekarniku. Czas pieczenia to 50 minut. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Babka Wielkanocna pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
Chleb pszenno -ryżowy bez drożdży 116

Składniki: – 1 1/2 szklanki jogurtu naturalnego (u mnie bez laktozy) – 200 g mąki pszennej – 200 g mąki ryżowej – 1 łyżeczka soli – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – łyżka siemienia – 2 łyżki otrębów pszennych do posypania formy – 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej – 1-2 łyżki dowolnego oleju Przygotowanie: W misce(...)Ciasto przełóż  na dokładnie obsypaną otrębami pszennymi formy  ( u mnie mała keksówka wymiary 24x 12 ) . Polej olejem aby skórka była chrupiąca. Piecz 40 minut . Artykuł Chleb pszenno -ryżowy bez drożdży pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
DYNIOWE WHOOPIE PIES 172

masła, puree z dyni i 2 jajka wyjmujemy wcześniej z lodówki i zostawiamy w temperaturze pokojowej do ocieplenia. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni C, bez termoobiegu 50 g masła roztapiamy w rondelku, na minimalnym ogniu. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodajemy skórkę otartą

cool and minty
Domowe zapiekanki z pieczarkami 1037

mozzarella. Zapiekanki przełożyć na blachę do pieczenia. Zapiekać w rozgrzanym do 180C piekarniku - grzałka góra-dół, w 1/3 wysokości piekarnika mierząc od dołu, bez termoobiegu - ok 10-15 minut. Czas pieczenia zależy od stopnia spieczenia bułki, jaki preferujemy. Ser musi sie rozpuścić i lekko przyrumienić na brzegach Podawać polane ulubionym ketchupem - u mnie Ketchup Premium od Folwark

Grunt to przepis!
Rolada z mięsa mielonego z serem / Ground Meat Roulade with Cheese 110

serem - idealna na zimno (na kanapki) lub na ciepło do obiadu. Taka prosta pieczeń może być też świetnym pomysłem na świąteczny stół. Moja rolada z mięsa mielonego z serem jest banalnie prosta w przygotowaniu, używamy tu minimum składników, dzięki czemu całość da się bez problemu zwinąć. W ten sposób domowa wędlina z piekarnika wygląda zdecydowanie ciekawiej niż zwykle(...)papier do pieczenia, obsypany kilkoma łyżkami bułki tartej. Na folii lub papierze uformować z mięsa płaski prostokąt. Wysmarować go pesto lub koncentratem, obsypać serem i ewentualnie bazylią lub natką. Zaczynając od dłuższego boku, ciasno zwinąć roladę, pomagając sobie folią lub papierem do pieczenia. Jeśli podczas tej czynności rolada zacznie delikatnie pękać, można bez problemy zakleić dziury, przyklepując

Lekcje w kuchni
KRUCHA SZARLOTKA Z PORZECZKAMI, KRUSZONKĄ I BEZOWO-BUDYNIOWĄ PIANKĄ 130

mniejsze kawałki - 50g ksylitolu (lub cukru) - 4 żółtka - 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżka ksylitolu z wanilią lub cukru waniliowego masa bezowo-budyniowa: - 4 białka - 150g cukru trzcinowego lub zwykłego - 2 proszki budyniowe bez cukru (śmietankowe) masa owocowa: - słoik musu z jabłek (u mnie 900g)   - ok. 150g porzeczki czerwonej(...)masę jabłkową, wykładamy zamrożoną porzeczkę lub inne owoce, przykrywamy całość masą bezową. Wierzch posypujemy schłodzoną kruszonką. Wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy jeszcze ok. 35-40 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu, w tej samej temperaturze- 180*C. Po przestudzeniu lekko lukrujemy. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Jak zrobić sos czosnkowy bez laktozy? 532

każdej kuchni. Można go kupić choć wtedy jesteśmy narażeni na spożycie wielu konserwantów i emulgatorów, które nie są zbyt zdrowe. Ten pyszny sos czosnkowy bez laktozy pasuje praktycznie do wszystkiego do warzyw, pieczonej kiełbaski, mięsa z grilla czy pizzy . Warto wiedzieć jak go przygotować. Jak zrobić sos czosnkowy bez laktozy? Otóż osoby nie cierpiące na żadne nietolerancje pokarmowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
WEGAŃSKA ROLADA Z PIECZARKAMI (A'LA SEROWA) 168

pomysł z roladą, aby sprawdzić jak te plastry zachowują się po zapieczeniu i czy mogą zastąpić ser żółty. Plastry mają odpowiednią konsystencję i bez problemu można je zetrzeć na tarce. Podczas pieczenia starty produkt zachowuje się podobnie jak stary ser żółty, czyli topnieje i można z niego otrzymać roladę podobną to rolady serowej. Wierzch ładnie się spieka(...)rozprowadzamy w ciepłej wodzie tak, aby powstała jednolita "papka" bez grudek. Plastry "Bez deka mleka" ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy majonez wegański oraz lnianą papkę. Przyprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa.  Masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzamy (u mnie masa zajęła powierzchnię około

Kuchnia MagdaLeny
Pani Walewska 146

zjadłabym coś ekstra. Spód: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru 3/4  kostki margaryny 4 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i wkładamy je do lodówki na przynajmniej godzinę, dzięki temu nabiera kruchości. Beza: 6 białek szczypta soli 1 szklanka drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżki(...)które następnie przekładamy do formy 23x33 cm. Oba smarujemy dżemem, a na dżem wykładamy po połowie bezy i posypujemy bakaliami (można również ostrożnie wymieszać bakalie z bezą i dopiero wykładać na placki). Pieczmy w temp 160 st. C przez ok 35 minut. Posiadacze piekarnika z termoobiegiem mogą upiec oba placki jednocześnie. Krem: 2 żółtka 2 szklanki (500) ml mleka

Cynamonowe szczęście
Borówkowe babeczki z kremem mascarpone 156

lata. Borówkowe babeczki z kremem mascarpone Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 Składniki ciasto 100 g masło miękkie 50 g erytrol lub 70 g ksylitolu 100 g mąka kukurydziana 2 szt jaja 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszek do pieczenia krem 250 g mascarpone 4-5 łyżka ksylitol 1 łyżeczka ekstrakt wanilii

Kucharzyca
Pani Walewska zwana też Pychotką 253

jednak przyrządzić ją samemu. Spód: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru 3/4 kostki margaryny 4 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i wkładamy je do lodówki na przynajmniej godzinę, dzięki temu nabiera kruchości. Beza: 6 białek szczypta soli 1 szklanka drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżki(...)które następnie przekładamy do formy 25x33 cm. Oba smarujemy dżemem, a na dżem wykładamy po połowie bezy i posypujemy bakaliami (można również ostrożnie wymieszać bakalie z bezą i dopiero wykładać na placki). Pieczmy w temp 160 st. C przez ok 35 minut. Posiadacze piekarnika z termoobiegiem mogą upiec oba placki jednocześnie. Krem do karpatki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Cynamonowe szczęście