bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:732/3453)

Naleśniki (przepis podstawowy) 152

samego przepisu postanowiłam dodać raz przepis podstawowy aby później dodawać tyko odnośniki. Najczęściej goszczą u mnie klasyczne, takie jak pamiętam z domu rodzinnego - bez wody gazowanej, bez sody/proszku do pieczenia i innych dodatków (wtedy to był luksus :)). A Wy, jakie lubicie najbardziej? Składniki (9-10szt) -1 szkl. mąki pszennej -1,5 szkl. mleka -0,5 szkl

Zielona Kuchnia
Naleśniki ryżowe bez mleka 128

Pewny przepis na naleśniki z mąki ryżowej. - bez mleka - bez glutenu - tylko kilka składników - bez proszku do pieczenia - z mlekiem kokosowym Smak fantastyczny.. i ten zapach - jak w raju :-) Czas przygotowywania:  5 minut + leżakowanie ciasta 30 minut Czas smażenia: do 30 minut Ilość naleśników: do 10 sztuk średnicy

AniaGotuje.pl
Racuchy drożdżowe z twarogiem 803

Racuszki drożdżowe z twarogiem - sprawdzone! Najlepsze! - pieczone na patelni bez tłuszczu - bez miksera, wagi i miarki - łatwo dostępne, tradycyjne składniki Czas przygotowywania:   do 10 minut + 30 minut wyrastania/odpoczynku ciasta Czas smażenia/pieczenia:  łącznie do 30 minut Ilość placków: około 12 sztuk średnicy do 5 cm Składniki: Zaczyn • 30 gramów świeżych drożdży • łyżka cukru • łyżka

AniaGotuje.pl
Ekspresowe ciasteczka francuskie ze śliwką 145

ciasta wykrawam ciastka z kształcie łódeczek. Kawałki ciasta układam na blaszce włożonej papierem do pieczenia. 2. Ze śliwek usuwam pestki. Owoce kroję na mniejsze kawałki. Śliwki układam na kawałkach ciasta na blaszce. Owoce posypuję cukrem waniliowym oraz cynamonem. 3. Ciastka piekę 10 minut bez termoobiegu i około 5 minut z termoobiegiem w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Polędwiczki zapiekane z bakłażanem i cukinią 1003

łyżeczkę papryki słodkiej i pół łyżeczki czosnku granulowanego, pieprz i sól do smaku, dokładnie wymieszać. Przygotować blaszkę. Wyłożyć na niej papier do pieczenia, a następnie poukładać na niej warzywa i kurczaka. Całość piec (góra-dół, bez termoobiegu) przez ok. 20-30 minut w temp. 200st.C. Pod koniec pieczenia można przykryć całość folią aluminiową jeśli warzywa za bardzo

Kulinarne Przeboje
Zakręcone brioszki 111

odstępy, bułeczki rosną. Przykryć je ściereczką na ok. 30 minut. Po tym czasie posmarować je rozkłóconym jajkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 160 st. C, góra dół. Pieczemy 15 minut bez nawiewu, następnie włączamy nawiew na 5 minut, do zrumienienia się brioszek. Po upieczeniu przekładamy na kratkę do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Zakręcone brioszki pochodzi z serwisu

Pieguskowa Kuchnia
CIASTECZKA KOKOSOWE Z MASZYNKI 158

dawna marzyłam o takiej maszynce, więc prezent trafił idealnie w punkt. Kiedyś takie ciasteczka kokosowe były bardzo popularne, wykorzystałam więc przepis ze starego zeszytu mojej mamy. Bez proszku do pieczenia i zbędnych dodatków wyszły bardzo kruche i pysznie kokosowe. CIASTECZKA KOKOSOWE Z MASZYNK I 0,5 kg mąki 1 szklanka cukru pudru 1 i 3/4 kostki miękkiego masła

Pieguskowa Kuchnia
Sernik bezglutenowy z kalafiorem i malinami (paleo, bez cukru i pieczenia) 169

dekoracji możecie użyć wszystkiego na co macie ochotę, jednak zachęcam do korzystania z dostępnych owoców czy jadalnych kwiatów. Smacznego! Artykuł Sernik bezglutenowy z kalafiorem i malinami (paleo, bez cukru i pieczenia) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Pieczone pulpeciki z cukinii i ricotty (Polpettine di zucchine e ricotta al forno) 291

Pieczone pulpeciki z cukinii są prost ą , szybk ą  w przygotowaniu i smaczn ą  przegryzk ą . Chrupiąca, rumiana i lekko chrupiąca panierka kryje kremowe

La grande e la piccola cuoca
Sernik z jagodami 313

najszybciej wykorzystać bo sezon na te pyszne owoce już się zaczyna. Trzeba więc wymienić zapasy ;) Do serniczka możecie użyć zarówno świeżych jak i mrożonych jagód (bez rozmrażania).  Podczas pieczenia po mieszkaniu rozchodził się cudowny waniliowo-jagodowy zapach. Rodzina z trudem powstrzymywała się aby nie zabrać się za pałaszowanie zaraz po upieczeniu. Sernik przecież musi ostygnąć i schłodzić

Smakołyki Asi
Profiterolki 288

papierem wyciskamy przez rękaw małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Pamiętajmy, aby zachować spore odstępy, gdyż ciasto parzone bardzo wyrasta. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (bez termoobiegu) i pieczemy około 15-20 minut. Ciastka są gotowe, gdy są wyrośnięte, brązowe i suche. Przestudzone ptysie nadziewamy za pomocą rękawa cukierniczego kremem patissiere. Układamy na talerzu i dekorujemy polewą

Jacob Tastes
Muffinki z fetą i szparagami 256

Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 7. Aluminiowe foremki od Jana Niezbędnego to bardzo wygodny pomocnik w kuchni. Nie odkształcają się podczas pieczenia i można bez obaw przechowywać w nich muffinki. Są wygodne w transporcie a nawet mogą być wielokrotnie używane. Smacznego życzy     Kategoria: Przekąski , Przepisy , śniadania i kolacje Tagged: akcesoria kuchenne

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Rafaello z bananami 144

mąkę powoli i delikatnie mieszając tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelać na blaszkę ( 25/29 cm) wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut bez używania termoobiegu.  Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia po czym przeciąć na dwa placki.    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto z truskawkami i galaretką / owocowy torcik 216

idealna słodka propozycja na letnie przyjęcia. Biszkopt można upiec w prostokątnej blaszce lub w tortownicy. Korzystam z przepisu na biszkopt rzucany, zawsze mi wychodzi i jest bez proszku do pieczenia, więc śmiało częstuje tym ciastem maluchy.  Przepis  znajdziecie na blogu : tutaj  Masa to taki domowy budyń, ale gotowany na śmietance z serkiem mascarpone i dodatkiem

Rusty Fork
ULUBIONA SAŁATKA Z BIAŁEJ KAPUSTY 166

czasu na przyrządzenie surówki, a to ona powinna być królową obiadu czy kolacji. Jeśli wykonamy taką, jaką Wam dziś prezentuję, to wystarczy już tylko kilka łyżek kaszy bez dodatków, warzywo pieczone, kromka dobrego chleba lub krakers z nasion, by powstało imponujące w smaku i wyglądzie danie. Takie z przewaga surowizny jest też o wiele zdrowsze, bardziej odżywcze, bogate

Jeść, by żyć w zdrowiu