pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej *** Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao, cukier, jajko oraz pokrojone w kawałki masło. Zagniatamy ciasto, formujemy kulę i wkładamy ją do lodówki *** *** Ciasto dzielimy na dwie nierówne części. Większą częścią wylepiamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (użyłam blaszki o wymiarach 26 x21 cm ). Mniejszą część wkładamy do zamrażarki(...)pieczemy przez 40 minut *** *** Kroimy po całkowitym wystudzeniu. Ciasto można z wierzchu posypać cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sernik z rabarbarem pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemżółtka ok 150 gram malin *** Ze składników na wierzch ciasta (oprócz malin) zagniatamy jednolite ciasto, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki *** *** Foremkę wykładamy papierem do pieczenia ( moja foremka ma wymiary 26×26 centymetry ). Mleko przelewamy do miseczki i namaczamy w nim kolejno herbatniki (krótko – wkładamy i wyjmujemy), Namoczone ciasteczka układamy na dnie foremki *** *** Przygotowujemy masę serową(...)minut – w temperaturze 180’C , a po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160’C i pieczemy kolejne 40 minut *** *** Kroimy po wystudzeniu *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ
Blog z Apetytemstół. Dzisiaj przedstawiam Wam drugą propozycję na świąteczny stół w kategorii mięsa. Składniki ok 1 kg surowego boczku bez skóry i żeber łyżeczka soli 2 spore ząbki czosnku majeranek otarty 1 łyżeczka papryki ostrej Przygotowanie: Dobę przed pieczeniem boczek moczymy w solance, przygotowanej zgodnie z przepisem na opakowaniu soli peklującej. Można pominąć ten krok. Następnie: Boczek płuczemy(...)keksówki. Wkładamy mięso, podlewamy wodą ok 1/2 szklanki, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni z termoobiegiem. Pieczemy 35 minut, po tym czasie przekręcamy go na drugą stronę i pieczemy kolejne 35 minut. W między czasie podlewając wodą jeśli odparuje. Pieczemy bez przykrycia ale gdyby boczek za mocno się rumienił, możemy go przykryć folią aluminiową. Upieczony po wystudzeniu
Życie zaczyna się w kuchniPieczeń z indyka w marynacie z miodu Moja propozycja na dziś – pieczeń z indyka w marynacie z miodu. Składniki: ok 1 ½ kg fileta z indyka 3-5 ząbków czosnku 1 łyżka musztardy łagodnej 1 łyżeczka musztardy ostrej 2 łyżki miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu sok z połowy cytryny ½ szklanki oleju(...)indyka natrzeć przygotowaną marynatą i odstawić w szczelnym pojemniku do lodówki na około 1 ½ godziny. Przez pół godziny pieczemy bez przykrycia w naczyniu żaroodpornym. Po upływie tego czasu naczynie zamknąć i co jakiś czas polewać powstałym sokiem. Artykuł Pieczeń z indyka w marynacie z miodu pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniamuszli układamy pokrojony na kawałki ser mozzarella *** *** Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 15 minut. Piekłam bez przykrycia i danie wyszło bardzo smaczne (muszlę nie były suche ani twarde). Oczywiście można naczynie przykryć na czas pieczenia np. folią aluminiową *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: MAKARONOWE GNIAZDKA Z KLOPSIKAMI PRZEPIS TUTAJ KEBABOWA ZAPIEKANKA MAKARONOWA PRZEPIS TUTAJ
Blog z Apetytemgóry) w naczyniu żaroodpornym razem z całą marynatą, na wierzchu można położyć wiórki masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec bez przykrycia przez 40 - 45 minut (udźce) i ok. 1 godziny i 15 minut (całe uda- ćwiartki). W trakcie pieczenia dobrze jest 2 - 3 razy polać udka powstałymi sokami. Źródło: kwestiasmaku linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy
Świat Domowej Kuchniminut. Dla mnie ciepłe miejsce, to wyłączony piekarnik, który nagrzałam do temperatury 50 stopni. Ciasto wyjmujemy z miski, formujemy z niego podłużny wałek i wkładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Idealna do tej ilości ciasta jest forma o wymiarach 7 cm x 11 cm x 36 cm - duża keksówka. Ciasto przykrywamy ściereczką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia(...)chleba. Zapobiega to niekontrolowanemu pękaniu. (Chleb po wyrośnięciu wyjmuję z piekarnika.) Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Chleb pieczemy bez termoobiegu, na grzałkach: góra + dół. Do piekarnika wstawiamy naczynie z gorącą wodą (około 3/4 litra). Parująca woda, podczas pieczenia, sprawi, że skórka chleba będzie chrupiąca. Naczynie można ustawić obok chleba. Chleb wstawiamy do nagrzanego piekarnika, na środkowy
Smak mojego domuaromat rozmarynu... Kilka wniosków z mojego pierwszego, żaroodpornego pieczenia: bez większego ryzyka i wysiłku włożonego w formowanie można upiec prawdziwy bochen chleba, a nie chlebowy placek; chleb trzeba piec odrobinę dłużej, niż podano w oryginalnym przepisie (ja dodałem w sumie 10 minut pieczenia, a można było jeszcze piec ciut dłużej); naczynie żaroodporne trzeba bardzo starannie natłuścić oliwą
Grahamka, weka i kajzerkaochotę na mniejsze drożdżóweczki - zawijać ciasto w rulon od dłuższego boku. Dobrze skleić ostatni brzeg z resztą ciasta, aby dżem nie wypływał podczas pieczenia. Rulon kroić na 4cm plastry. Plastry układać poziomo na papierze do pieczenia na blasze - dodatkowo wierzch papieru można lekko oprószyć mąką, będzie to dodatkową ochroną przed przypieczeniem bułeczek od spodu. Następnie całość przykryć ściereczką(...)cukrem perlistym po wierzchu. Piec w temp. 200C ok 10 min - piekarnik musi być wcześniej odpowiednio nagrzany - następnie zmniejszyć temp. do 160C i dopiekać kolejne 10 min. Po upieczeniu zdjąć z blachy i studzić na metalowej kratce. Zajadać ze smakiem! :) WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI - Lekka chmurka chałwowo-śmietankowa bez pieczenia MOJE DOMOWE KUCHARZENIE
Grunt to przepis!pieczarki. Drugim, bardzo ważnym składnikiem, jest cieciorka, wcześniej podpieczona w piekarniku, którą trzeba lekko przemielić w blenderze, lub posiekać, żeby uzyskać strukturę mielonego mięsa. Cieciorkę można byłoby dodać bez pieczenia, ale wyciągnięta z piekarnika i zmiksowana zmienia się w delikatne, aczkolwiek wyczuwalne drobinki. Wegetariańskie chili con carne nie może się obejść bez tortilli, które najlepiej zrobić samemu(...)Krok 2 Nastaw piekarnik na 220 stopni. Wysyp cieciorkę na sito, przepłucz, odsącz. Wysyp na blaszkę wyłożoną papierem. Polej łyżką oleju, posyp łyżeczką wędzonej papryki, posól. Wstaw do piekarnika. Piecz 15 minut. Krok 3 W międzyczasie. Pokrój drobno cebulę, czosnek i pieczarki. Umyj papryki i pokrój na nieco większe kawałki. Rozgrzej w rondlu 2 łyżki oleju. Wsyp na niego cebulę
Niedzielny kucharzPieczone powidła śliwkowe nie są dla mnie niczym nowym, od wielu lat przetwarzam śliwki w ten sposób. W tym roku postanowiłam dodatkowo pod koniec pieczenia dodać kakao. Wyszło jak zwykle super. Nie zrobiłam zbyt dużo słoików, bo najnormalniej w świecie nie mam już gdzie trzymać tegorocznych przetworów. Z tej porcji wyszło mi 8 małych słoików (takich(...)pokroić na mniejsze kawałki, wtedy więcej się zmieści w naczyniu do pieczenia, ja piekłam w tym roku w dwóch jednocześnie), mieszamy z cukrem i wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem 3 godziny w 180 stopniach, od czasu do czasu można je przemieszać. Na drugi dzień pieczemy bez pokrywki około 2 godzin (powidła nie mogą być
Kardamonovydużych oczkach mocno schłodzone masło *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 1 godzinę *** *** Po wyjęciu z piekarnika ciasto odkładamy do całkowitego wystudzenia. Moim zdaniem najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY
Blog z Apetytempieczenia, boki przesmarowane) i wyrównujemy. Na wierzchu układamy połówki jabłek, stroną wypukłą (ponacinaną) ku górze i posypujemy cynamonem, gdy dajemy (u mnie część z nim, część bez). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160*C ok.45 minut, ja piekłam 35 minut na termoobiegu. Po wystudzeniu smarujemy ciasto lukrem i posypujemy wiórkami kokosowymi. Lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego
Smaczne ZdroweSkładniki: 1,8 kg piersi z indyka bez kości. oliwa z oliwek. Marynata: 1 łyżeczka oregano, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki papryki ostrej, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, 2 łyżeczki warzywka ( jeżeli nie używasz kupnego, użyj własnej roboty ), 1 i 1/2 łyżeczki soli, 3 ząbki czosnku, wyciśniętego, 8 łyżek stołowych oliwy z oliwek. Przygotowanie: S kładniki na marynatę(...)razem wymieszać. N atrzeć marynatą pierś z indyka. Zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na całą noc. R ozgrzać piekarnik do 220 stopni C i piec bez przykrycia przez 30min. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C. Pierś z indyka polać z wierzchu oliwą z oliwek i przykryć folią alumionową. Piec przez następne
W kuchni u MonikiCześć, dziś chcę Was zaprosić na pyszne i bardzo łatwe ciasto bez pieczenia-napoleonkę z malinami na herbatnikach. ciasto robi się bardzo łatwo i szybko, każdy sobie z nim poradzi. Smakuje rewelacyjnie, jest idealne na gorące, letnie dni. Zapraszam Zapraszam Was również na film i mój kanał YouTube :) SKŁADNIKI *blaszka 24x24cm MASA BUDYNIOWA -750ml mleka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuosuszyć. Oczyścić z ewentualnych błon .Natrzeć solą pieprzem, papryką. Rozgrzać mocno olej na patelni i obsmażyć mięso ze wszystkich stron Piekarnik nagrzać do temperatury 80 st C. Piekłam bez termoobiegu. Mięso ułożyć kością do dołu (o ile mamy rostbef z kością ) na drucianej półce ( ruszcie), w środkowej części piekarnika . Wsunąć pod mięso rozmaryn, na górze mięsa też położyć(...)umieścić blachę bądź odpowiedniej wielkości naczynie do zbierania ewentualnych soków z mięsa. Piec 4 - 4,5 godziny, lub do momentu kiedy mięso osiągnie wewnątrz temperaturę 60 st. C. Moje sprawdziłam po 4 godzinach i miało równo 60 st. C . Nie należy sprawdzać temperatury zbyt często, żeby mięsa bez potrzeby nie nakłuwać i nie pozbawiać soków. Upieczone mięso wyjąć
Stare Garypotem mój cukier ostro podskoczył!, ale czasem po prostu nie można się opanować. Jak się zrobi samemu to przecież trzeba spróbować!:) Jeśli chcecie zrobić coś szybkiego, prostego, kuszącego, bez pieczenia i słodkiego to zapraszam do wykonania domowego snickersa. Naprawdę wiele nie trzeba, by je wykonać. Nie musimy też pilnować czasu pieczenia, gotowe ciasto wstawiamy do lodówki(...)blogu Trzeci Talerz. Od siebie dodałam do niego żurawinę i tarte orzechy włoskie. Składniki na formę do pieczenia: 20x30 cm lub 25x25 cm. Składniki: Masa budyniowa: 1 litr mleka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 220 g masła Dodatkowo: 1 puszka
Zasmakuj KuchniDuszone pory w białym winie, z dodatkiem czosnku i świeżego tymianku. Posypane prażonymi orzechami laskowymi. Świetny dodatek do mięs czy ryb. Polecam w towarzystwie Soczystej dorady pieczonej pod solną skorupą , która wcale nie jest słona 🙂 Składniki: (4 porcje) 4 pory (tylko białe części) oliwa lub olej do podsmażenia 3 ząbki czosnku 3 łodygi świeżego tymianku łyżka masła 150 ml białego(...)najgrubszego (ma się wbić bez oporów). Jeśli sos będzie zbyt wodnisty, możesz odkryć patelnię na 5 minut przed końcem , aby namiar płynu odparował. Wyłóż pory na talerz, posyp uprażonymi orzechami laskowymi i posyp natką pietruszki. Polej sosem pozostałym z duszenia porów. Podawaj jako dodatek do mięs lub ryb. Ja podałam w towarzystwie “Soczystej dorady pieczonej pod solną skorupą
Moja Delicjapapierem do pieczenia. Dociśnij. Włóż do zamrażalnika na godzinkę, następnie pokrój. Tak przygotowanie przechowuj w lodówce. Wytrzymają minimum tydzień. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe 4 składnikowe batoniki bez pieczenia pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfPrzepis na szybki deser bez pieczenia? Bezglutenowe babeczki kokosowe z masą kokosową są nie tylko pyszne, ale i zdrowe. Szybki i prosty przepis na deser bez jajek i mąki. Bazę babeczek stanowią daktyle i wiórki kokosowe. Daktyle najpierw namoczyłam w wodzie, aby łatwiej było je zmiksować. Potem było już miksowanie :) Foremkę polecam silikonową, łatwiej […] The post
Eksperymentalnie.comzaplatanie *** *** Oba makowce umieszczamy w foremce do pieczenia wyłożonej dwoma arkuszami papieru do pieczenia, tak aby zawijańce były od siebie oddzielone papierem *** *** Wszystkie składniki kruszonki mieszamy i rozcieramy w palcach, aż powstaną grudki *** *** Makowce smarujemy z wierzchu białkiem i posypujemy kruszonką *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 60 minut – do suchego(...)patyczka *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Drożdżowy zawijaniec z makiem i kruszonką pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemPieczonego kurczaka w całości najczęściej zdarza mi się robić na niedzielny obiad . Na ogół nacieram kurczaka jakąś prostą marynatą i piekę bez przykrycia bezpośrednio na blasze. Jeśli zależy mi, aby mięso upiekło się nieco szybciej wtedy wkładam kurczaka do rękawa do pieczenia. Dodatkowym plusem rękawa do pieczenia poza szybszym czasem pieczenia jest również to, iż mięso
MeCooksblaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem i odkładamy na około 10 minut do wyrośnięcia *** *** Rogaliki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C (z termoobiegiem) i pieczemy przez około 15 minut – do zrumienienia *** *** Po wystudzeniu rogaliki polewamy lukrem i posypujemy siekanymi orzechami *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ
Blog z ApetytemTo jest ciasto na szybko. Robi się je naprawdę błyskawicznie - równie szybko znika ze stołu. Jest idealne dla niezapowiedzianych gości ;)
Prosty przepis naforemek na muffinki. Na wierzchu układamy owoce *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170’C i pieczemy przez około 25 minut – do suchego patyczka *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY
Blog z Apetytemświetne i ułatwiające pracę w kuchni atuty. Opakowanie foremek liczy 3 sztuki dlatego też spokojnie wystarczy na kilka wypieków. Jak dla mnie jest to bardzo fajny sposób na pieczenie bez zabrudzenia. Notatki: * jeśli nie mamy gotowej foremki użyć takiej jakiej akurat mamy w kuchni. Wcześniej tylko wyłożyć papierem do pieczenia. * można do mięsa dodać bułkę namoczoną
Pieprzyć z Fantazjąułatwiające pracę w kuchni atuty. Opakowanie foremek liczy 3 sztuki dlatego też spokojnie wystarczy na kilka wypieków. Jak dla mnie jest to bardzo fajny sposób na pieczenie bez zabrudzenia. Notatki: * jeśli nie mamy gotowej foremki użyć takiej jakiej akurat mamy w kuchni. Wcześniej tylko wyłożyć papierem do pieczenia. * można do mięsa dodać bułkę namoczoną w mleku
Pieprzyć z Fantazjąbyło coś wyjątkowego. Postaram się Was zaskoczyć niedługo jakim rocznicowym ciachem.👍 Przechodząc do tematu postu przedstawiam: TOP 10 LISTĘ NAJLEPSZYCH (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM SPODZIE BEZ PIECZENIA LINK 2. PLACUSZKI TWAROGOWE LINK 3. CIASTO Z TRUSKAWKAMI LINK 4. CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. RUSKIE KOTLETY LINK
zdrowo i aktywniejasne ciasto *** *** Na wierzchu ciasta układamy wydrylowane wiśnie *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 45 minut – do suchego patyczka *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY
Blog z Apetytemdeser przeszedł moje początkowe oczekiwania - spodziewałam się co prawda smacznego rezultatu ale nie aż tak :) Jeżeli lubicie desery bez pieczenia z egzotyczną nutą dopiszecie go do listy ulubionych. Taki owocowo-orzechowy pucharek zaspokoi potrzebę słodkiego co-nieco bez wyrzutów sumienia z uwagi na jego wartości odżywcze i brak cukru. Przygotowanie jest kilkuetapowe i zajmuje nieco czasu więc
Milion Smakówbyło coś wyjątkowego. Postaram się Was zaskoczyć niedługo jakim rocznicowym ciachem.👍 Przechodząc do tematu postu przedstawiam: TOP 10 LISTĘ NAJLEPSZYCH (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM SPODZIE BEZ PIECZENIA LINK 2. PLACUSZKI TWAROGOWE LINK 3. CIASTO Z TRUSKAWKAMI LINK 4. CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. RUSKIE KOTLETY LINK
Zdrowie i pysznie na talerzuJest to ciasto mojej synowej. Zrobiła je na mój przyjazd Bardzo proste w wykonaniu, polecam. Dziękuję Sylwunia Blaszkę o wymiarach 20 x 25 cm. Wyłożyć papierem
Kuchnia PokoleńCiasto piekła młoda gospodyni - Kasia. Kasiu dziękuję za ciasto i przepis :) Składniki : 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 5 żółtek kostka masła lub margaryny 3 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 1 szklanka cukru 5 białek 1 opakowanie kisielu cytrynowego Masa rabarbarowa : 80 dag łodyg rabarbarowych 1 i 1/2 szklanki cukru ewent. 1 op. cukru waniliowego Przygotowanie : Z podanych składników(...)ciasto, podpiec je na złoty kolor (ok. 20 min.) Potem rozłożyć masę rabarbarową, na niej rozsmarować bezę z białek, a na niej pozostałą część ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dopiekamy następne 20-25 min. Pieczemy w temp. 180*C , forma miała wymiary
Proste Potrawywyciągnijcie ciasto. Rozwałkujcie je, wyłóżcie nim formę do tarty, ponakłuwajcie widelcem i włóżcie jeszcze na chwilę do lodówki. Pieczcie bez obciążenia w temperaturze 190 st przez około 15-20 minut- do momentu, aż ciasto stanie się złote. W czasie pieczenia spodu tarty przygotujcie nadzienie - kwaśną śmietanę wymieszajcie z jajami i 3-4 łyżkami musztardy (jeśli używacie musztardy francuskiej
OliveandThymeBardzo słodkie, bardzo pyszne, bardzo łatwe ciasto ;) Bez pieczenia nawet :D Smakuje rewelacyjnie. Bardzo podobne do popularnego 3bita, jednak tutaj na wierzch ciasta wykładamy podprażony słonecznik. Smakuje wszystkim, bez wyjątku ;) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję
Domowa cukiernia EwyJednym CIASTEM BUDYNIOWYM Z BANANAMI już Was częstowałam ( i podobno bardzo smakowało ) , dlatego dziś mam dla Was kolejna porcję przyrządzoną w troszkę inny sposób. Ciasto oczywiście
Ostra na Słodko