Ptasie mleczko to bardzo lekkie i smaczne ciasto, które zaspokoi ochotę na “coś słodkiego”. Deser ten wzorowany jest na znanym, wedlowskim ptasim mleczku, które
Alle Dobre!składniki: 1250 ml mleka 200-250 g masła 200 g cukru kryształu 160 g mąki pszennej 1 budyń waniliowy 2 łyżeczki cukru z wanilią 4
Domowy Smak Jedzeniakawki. Kruche ciasto, krem ze śmietanki i mascarpone, a na wierzchu owoce. Coś pysznego. Jeśli lubicie kruche ciasta, to na pewno, taka tarta Wam posmakuje. Moją tartę piekłam bez obciążania, ponakłuwałam ją tylko widelcem. Zawsze tak robię. I jest płaska, nie wyrasta. Piekłam w formie 28 cm. Składniki: 200 g. mąki pszennej tortowej 2 łyżki
Agusiowe smakołykiSzarlotki goszczą u mnie ostatnio bardzo często. Modyfikuję przepisy i szukam nowych połączeń - ta z wiśniami wyszła wyjątkowo dobra ;)
Prosty przepis naCzas czytania: 4 min Sernik z borówkami – raw, czy to możliwe, żeby przygotować dobry deser wegański i to w wersji surowej? Surowy bez pieczenia, prażenia i gotowania? Oczywiście, że jest to możliwe, a na dodatek deser jest bez cukru i glutenu wystarczy kilka ogólnodostępnych składników 15 minut pracy i deser gotowy! Właściwie to nie wiem
SprawdzonaKuchnia.plOd kilku dni obiecywałam moim dzieciom domowy, czekoladowy budyń. Stąd dzisiaj znajdziecie na blogu przepis na budyń domowej roboty. Zazwyczaj gotuję budyń na żółtkach z dodatkiem
codojedzeniaWiosenne spring rolls z warzywami przyciągają uwagę kolorami nawet wtedy, gdy warzywa zawinięte w papier ryżowy leżą jeszcze na talerzu. Ta lekka, wiosenna przekąska z pewnością
niecodziennikparyGotowi na prawdziwy świąteczny HIT? Napewno? Więc oto on - świąteczne czekoladowe salami na bazie daktyli, ze sporym dodatkiem orzechów i bakalii! Smakuje po prostu cudownie, naprawdę
Kuchnia Łukaszasmakiem. W smaku gotowana masa serowa jest bardzo delikatna, miękka i puszysta. W połączeniu z kruchym ciastem sernik przypomina ten tradycyjny pieczony. Kruche ciasto możemy zastąpić ciastkami herbatnikami, wtedy sernik powstanie błyskawicznie i będzie już bez pieczenia. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 1 szklanka cukru 4 jajka 200 g masła 1 kg mielonego twarogu
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneproszku do pieczenia 1,5 kg jabłek 1 płaska łyżeczka cynamonu 150g masła – mocno schłodzonego *** Mąkę, cukier, kaszkę oraz proszek do pieczenia wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy *** *** Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy cynamon, mieszamy *** *** Foremkę (moja ma wymiary 22×22 cm) wykładamy papierem do pieczenia(...)oczkach mocno schłodzone masło *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 1 godzinę *** *** Podczas pieczenia masło i sok z jabłek połączy suche składniki *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA
Blog z ApetytemCiasto stworzone dla wielbicieli ciasteczek Oreo. Kruchy, lekko gorzkawy spód, krem na bazie kremówki, serka mascarpone i białej czekolady. Całość wykończona orzeźwiającym musem truskawkowym. Składniki: 200g
AleTorcikwłaśnie je. Przepis na sernik na zimno jest bardzo prosty bo nie wymaga pieczenia, ale nieco pracochłonny, bo jest w nim kilka momentów. Ponieważ jest to sernik bez pieczenia, więc spód przyrządziłam z ciastek digestive. Oczywiście nie musicie wyruszać zaraz na poszukiwanie tych ciastek, bo możecie je z powodzeniem zastąpić innymi. Sernik jest bardzo kremowy i mocno
codojedzeniaNaczynie żaroodporne przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza. Piec około 2 godzin. Pierwszą godzinę piec bez podnoszenia pokrywki, następnie przewrócić kaczkę na drugą stronę, ponownie przykryć pokrywą i dalej piec. Jednak w drugiej godzinie pieczenia kaczki co jakieś 10 - 15 minut podnosimy pokrywę i polewamy mięso sosem z dna naczynia tak, by kaczka
Ciastka - domowe słodkościuformuj 28 bułek. Ułóż bułki na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia, posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp obficie pestkami dyni. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na godzinę. Nastaw piekarnik na 250ºC (u mnie dodatkowo na termoobieg, bo piekłam obie blachy na raz). Jeśli pieczesz bez termoobiegu wstaw blachę do lodówki lub wystaw na dwór aby zwolnić proces(...)wyrastania. Piecz bułki przez 10 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 200ºC (termoobieg) i piecz jeszcze przez drugie 10-12 minut. Wyjmij bułki z piekarnika i ostudź na metalowej kratce. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Dyniowe bułki na żytnim zakwasie appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniasernik jest idealny do zrobienia późną wiosną oraz latem. Zimą również się sprawdzi. Wystarczy użyć owoców z puszki. To bardzo prosty, super delikatny i lekki sernik bez pieczenia. Nuta świeżych owoców moreli lub brzoskwiń sprawia, że smakuje cudownie! Ja robię go bez spodu, ale jeśli lubisz by coś Ci chrupało tam na dole, to polecam wyłożyć blaszkę
AniaGotuje.plskładniki na masę serową: 1000 sera 2 galaretki truskawkowe 120 g masła 160 g cukru pudru 500 ml gorącej wody dodatkowo: okrągłe biszkopty 1 galaretka truskawkowa
Domowy Smak Jedzeniawegański placek z cieciorkowej mąki nazywany jest socca, a w sąsiedniej włoskiej Ligurii - farinata. Tradycyjnie piecze się go na miedzianych dyskach w piecach opalanych drewnem. W Nicei sprzedawany jest na mieście jako klasyczna przekąska uliczna - najczęściej bez żadnych dodatków(...)Moja wersja jest nieco wzbogacona, ale wciąż bardzo prowansalska - charakterystyczny i niecodzienny smak tego dania wydaje się niemal przenosić w te piękne rejony... Przygotowując soccę w domu, bez pieca i miedzi, należy pamiętać o użyciu grubej patelni przystosowanej do piekarnika i porządnym jej rozgrzaniu - nie można pozwolić by ciasto przywarło, bo zeskrobywać będzie trudno. ;) Składniki: 1 szklanka mąki
zadanie-gotowaniepieczenia i odstaw chociaż na 15 minut. Ideał to ponowne podwojenie objętości, czyli do godziny, ale nie przesadzajmy, i tak wyrośnie. Drugie wyrastanie daje już obraz jak duże będzie ciasto po upieczeniu a poza tym będzie bardziej delikatne i miękkie. 14. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 170-180 stopni. Pamiętaj, aby drożdżowe ciasto piec bez termoobiegu(...)środkowej półce piekarnika. Po 20 minutach wyglądało już tak. 15. Piecz 15 minut- 18 minut, ale to czas dla 1/4 ciasta, całość piekłabyś/piekłbyś już 35-40, a mniejsze buły 10 minut max. Smacznego! ps. Żeby nie było wątpliwości, przepis to 90 % sukcesu, reszta to miłość Artykuł Jak zrobić idealne wegańskie ciasto drożdżowe? pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfJabłka obieram, pozbawiam z gniazd nasiennych,kroję na mniejsze części, obtaczam w majeranku i nadziewam kaczkę. Kaczkę przekładam do naczynia żaroodpornego, wkładam do nagrzanego piekarnika do 200 i piekę bez przykrycia przez 1 godzinę, następnie przykrywam kaczkę, zmniejszam temperaturę do 180 st i piekę przez 1,5 godziny, co 15 minut polewam wytapiającym się tłuszczem. Gotową kaczkę wyjmuję
KukuleczkiNapełnione kwiaty cukinii układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem i delikatnie skrapiamy oliwą (użyłam oliwy w spray’u). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (piekłam bez termoobiegu) na ok. 20-25 minut. Ja przed podaniem udekorowałam kwiaty tymiankiem. Post Pieczone kwiaty cukinii pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakutylko do wymiany . Pomimo, że mój "Pan złota rączka" próbował jeszcze zreanimować mój piekarnik, to jednak musiałam się z nim rozstać na jakiś czas. Od tego czasu tworzę bez pieczenia i wzięło mnie na desery w pucharkach. Dzisiaj w roli głównej gruszki, które bez problemu można dostać w każdym markecie oraz włoska nuta czyli ricotta.Całość dopełnia
vaniliowoczekoladowaJest to ciasto wykwintne na specjalne okazje, wiśnie w alkoholu, masa bakaliowa, mniam. Biszkopt – białka ubić na sztywną pianę, jak już piana z białek jest
Kuchnia Pokoleńtakie upały ciężko jest cokolwiek piec, a jednocześnie ma się ochotę na coś słodkiego. Szukałam pomysłu na jakieś ciastko bez pieczenia, w którym mogłabym wykorzystać owoce sezonowe. Zainspirował mnie przepis pani Sylwii z tej strony. Zmodyfikowałam go nieco, zrobiłam na bazie bitej śmietany przez co ciasto jest bardzo lekkie, a również orzeźwiające. I bardzo szybko znika
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieNo i mamy wyczekany weekend! A jak weekend – to i pora na najlepsze na świecie słodkości! Dziś mam dla Was przepis na jedno ze swoich
Ostra na Słodkoeterycznym zawierającym siarkę. Jadalne są młode pędy szparagów, a najsmaczniejsze - te świeżo zebrane. Szparagi można przechowywać 2-3 dni w lodówce, zawinięte w wilgotną ściereczkę. Jeśli zdecydujecie się na pieczenie szparagów, wcześniej warto jest je zblanszować lub podgotować kilka minut na parze. Dzięki temu łatwo ściągniecie z nich skórkę, która czasami jest twardawa i potrafi się ciągnąć. Pamiętajcie(...)naczynia żaroodpornego nasmarować olejem sezamowym. Włożyć szparagi, skropić sokiem z cytryny i posypać drobno posiekanym czosnkiem i świeżymi ziołami. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni Celsjusza i piec bez termoobiegu (zbyt wysuszyłby zioła) ok. 15-20 minut. Podawać natychmiast po wyjęciu z pieca - szparagi bardzo szybko stygną
W SMAKskładniki: ok. 300 g herbatników 600 g masy krówkowej (kajmak z puszki) 3 szkl mleka 125 g masła 2 budynie waniliowe 1/2 szkl cukru 330
Domowy Smak JedzeniaPieczeń rzymską robię często przy okazji naszych rodzinnych spotkań, bo już utarło się, że bez pieczeni ani rusz. Przez lata, metodą prób i błędów, udało mi się mam nadzieję stworzyć w miarę apetyczne danie. Jeżeli chodzi o pieczeń to nigdy nie korzystałam z żadnych przepisów. Polecam, bo naprawdę jest dobra :-) Składniki na pieczeń
Na słodko lub wytrawniewiejska Roladki z szynką Ciasteczka orzechowe Śledzie po Żydowsku Ryba po grecku Sałatka wielowarstwowa filet z indyka Szynka drobiowa Nalewka świąteczna Pieczona karkówka Roladki z łososia Roladki wieprzowe Pasztet domowy Sernik z malinami Rafaello ciasto bez pieczenia Pierogi z kapustą i grzybami Ciasto makowe Szynka z szynkowara Ciasto z masą jabłkową makowiec makowo-owocowy SMACZNEGO Czekam
W kuchennym oknie Ewydżem (u mnie porzeczkowy) cukier puder Przygotowanie: Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę i zagnieść ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkować i wycinać foremką ciasteczka. Jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż będą złote. Po ostudzeniu ciastko bez dziurki smarować marmoladą lub dowolnym dżemem i zlepiać z ciastkiem z dziurką. Obtaczać w cukrze
charlotte gotujemąkę, kakao, proszek do pieczenia, mieszamy *** *** Do masy jajecznej przesiewamy suche składniki i całość mieszamy łyżką lub szpatułką. Mieszamy tylko do połączenia się składników, nie za długo *** *** Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( moja foremka ma wymiary 21 x 26 cm ) *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 35 minut(...)lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej całą noc *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Top 10 przepisów na szybkie i łatwe ciasta Przepisy tutaj (KLIK) CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Ciasto Kokosowa Krówka pochodzi z serwisu Blog
Blog z Apetytemmasła (bez laktozy) 2 łyżki masła orzechowego 120 g kremu daktylowego Daktynella 2 jajka 2 łyżki ksylitolu 80 g musu jabłkowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu 8 łyżek mąki kukurydzianej oraz keksówka 9x23 cm Przygotowanie: Do miski przekładamy miękkie masło, masło orzechowe, krem daktylowy, jajka oraz mus jabłkowy. Miksujemy do połączenia się składników. Następnie dosypujemy(...)ksylitol, proszek do pieczenia i mąkę. Ponownie miksujemy, aż składniki się połączą. Przekładamy masę do keksówki (ja miałam silikonową), wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach
słodkie i nie tylko historie kulinarnepieczenie odrysować formę o wymiarach 23x33cm, a w jej zakresie rozsmarować pianę z białek, wyrównać i posypać wierzch płatkami migdałów. Piec bezę w temperaturze 140 st.C przez około 60 minut aż beza będzie dobrze wypieczona. Pozostawić bezę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, by odpowiednio się wysuszyła (najlepiej na całą noc). Przygotować spód z kruchego ciasta (można dzień wcześniej): Masło(...)przez ok. 30 minut. Blaszkę (o wymiarach 23x33cm) posmarować masłem (lub innym tłuszczem) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć spód ciastem. Blaszkę wraz z ciastem ponownie schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Ponakłuwać ciasto widelcem. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C i piec kruchy spód przez ok. 15 minut (do czasu zarumienienia ciasta). Wyjąć, ostudzić. Przygotować warstwę galaretkową: Jeśli używacie
Kulinarne Przebojezdążyłam wypracować własną metodę, którą prezentuję Wam poniżej. Ciasto wyrabiam ręcznie (jeżeli chcecie użyć robota kuchennego zajrzyjcie do Bei) i piekę bez kamienia do pizzy, za to z rozgrzaną blachą w środku. Ciasto rozciągam na kawałku papieru do pieczenia, następnie razem z nim przekładam na rozgrzaną blachę, dzięki temu wszystko idzie prosto i sprawnie. Przygotowanie drożdżowego zaczynu (inaczej(...)wyrośnięcia, następnie na noc wstawiam do lodówki. W sobotę wyjmuję z lodówki na 1-2 godziny przed planowanym pieczeniem pizzy, żeby się ogrzało. Zawsze też bardzo mocno nagrzewam piekarnik, nawet do 260 C, już na pół godziny przed pieczeniem pizzy. Dzięki temu spód pizzy jest chrupiący. Plusy: - lepszy smak ciasta - mało aktywnej pracy, nie trzeba długo zagniatać ciasta
Chilli Czosnek i Oliwaciastem chlebowym, tym lepiej poradzicie sobie z ciastem o większym stopniu nawodnienia. Takie jest delikatniejsze. Czas: - przygotowanie i zagniatanie: 15min. - wyrastanie: 60 + 15min - pieczenie: 45min Razem: 2godz.15min. Co do mąki, pierwsze chleby piekłam z mąki tortowej i żytniej żurkowej, bo innych w domu nie miałam i chleb też wychodził smaczny, więc niech brak chlebowej Was nie powstrzymuje(...)spodowi. Nie podrzucam za wiele mąki, dopiero uformowane oprószam sporą ilością mąki i przykrywam ściereczką. Już przed wyłożeniem ciasta na blat, do piekarnika wkładam zwykłe naczynia żaroodporne, można piec bez nich, na papierze lub mocno rozgrzanej blaszce, ale w nich jest większa pewność utrzymania ładnego kształtu. Ciasto rośnie pod ściereczką tyle, ile potrzeba do maksymalnego rozgrzania naczyń
I tu będę miała takie tefolią aluminiową, gdyż wtedy papier lepiej przylega. Ustawiłam rant na średnicę 18 cm. Jednak biszkopt możemy piec w różnej wielkości i wysokości, po prostu wówczas zmniejszamy lub wydłużamy odpowiednio długość pieczenia *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 165-170’C i pieczemy przez około 35-45 minut, do suchego patyczka *** *** Po wyjęciu z piekarnika, biszkopt w rancie lub tortownicy(...)biszkopt, najlepiej na następny dzień po upieczeniu, bo wówczas mniej się kruszy *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Biszkopt idealny, bez ubijania białek pochodzi
Blog z Apetytemsię w miarę szybko. Placki możecie upiec dzień wcześniej. Zapraszam do zakładki CIASTA, gdzie znajdziecie więcej przepisów na inne pyszne ciasta. Takie z kremem, serniki, drożdżowe i bez pieczenia. Jeśli przygotujecie Państwo coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Żródło Przepisy s.Anastazji Ciasto 250 g margaryny 6 jajek 250 g cukru(...)ciasta. wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na trzy równe części. Jedną część ciasta pozostawić jasną bez dodatków. Do drugiej części dodać zmielone orzechy i wymieszać. Do trzeciej części dodać kakao i wymieszać. Blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia i piec pojedynczo każdy placek w temp. 180 stopni C przez około 30 minut. Placki wystudzić
O kuchni z uczuciembeza: 4 białka 4 łyżki cukru pudru kruszonka: 150 g mąki 80 g cukru 16 g cukru waniliowego 100 g masła wykonanie: Obie mąki przesiać. Masło, które powinno być w temp. pokojowej zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym. Gdy powstanie puszysta masa dodawać pojedynczo jajka, dokładnie miksując. Następnie, używając już drewnianej łyżki, dodać do masy proszek do pieczenia(...)koniec ubijania dodać cukier puder. Wyłożyć na truskawki. Roztopione masło, mąkę i cukier wymieszać rękoma, a następnie kruszyć nad blachą z ciastem. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i pieczemy, bez termoobiegu przez ok. 50 minut. Polecam podać ciasto posypane cukrem pudrem Mniammmmm:* SMACZNEGO
Ania i Marcin gotująTrochę wiosny i koloru na świątecznym stole się przyda. Więc proponuję Wam, łatwe do zrobienia, bez pieczenia gniazdka. Nawet osoby które mówią, że im w kuchni nic nie wychodzi spokojnie sobie poradzą. Gniazdka ładnie się prezentują podane na pięknym talerzyku z Porcelana Bogucice. Składniki: 65 ml mleka 50 g masła 3/4 szkl cukru pudru szczypta soli
Ala piecze i gotujetylko - wersja bardzo zdrowego brownie , bez mąki i bez cukru . Smaczne i baaaardzo zdrowe ciasto. Dodatkowo jest to ciasto bezglutenowe, pod warunkiem ,że użyjemy proszek do pieczenia bez mąki- do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością. Smakuje trochę jak mussli, trochę jak preparowany ryż. Ciasto również dla wielbicieli zdrowej żywności , do której niewątpliwie zalicza się kasza(...)szklanka wrzącej wody - szczypta soli - 3 jajka - 50 ml oleju ( dałam kokosowy bezwonny) - 125 ml kremówki lub jogurtu np.greckiego - 3/4 szklanki ksylitolu - 1/2 szklanki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia ( najlepiej bezglutenowego) - 1/4 szkl pokruszonych orzechów pecan ( nie trzeba) Dodatkowo: 1/2 szklanki orzechów pecan Kaszę wsypać do rondelka i umieścić na palniku. Lekko ją uprażyć, mieszając . Gdy zacznie być
Smaczne Zdrowenajpierw przepuścić przez maszynkę. Następnie wsypujemy proszek budyniowy, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną - miksujemy jeszcze chwilę. Schłodzone białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z masą serową. W wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką blaszce układamy biszkopty lub herbatniki. Wykładamy masę serową. Wyrównujemy. Pieczemy bez termoobiegu w temperaturze 170-175 stopni przez 60-70 minut(...)Sernik studzimy nie wyciągając z pieca, więc warto piec go kilka minut krócej bo i tak dojdzie. Kiedy ostygnie przygotowujemy polewę. Zapraszam po przepis Polany sernik dekorujemy wedle uznania i wstawiamy do lodówki na ok godzinkę. Pyszności gotowe. Przygotowanie sernika zajmuje ok 20 minut. Wystarczy go upiec i po wystudzeniu pyszny deser gotowy. Także bez polewy będzie doskonale smakował
Kuchnia po mojemuznalazłam na blogu „ Moje Wypieki”. Powiem Wam, że wyszło bardzo pięknie i smacznie ;-) Myślę, że każdemu będzie smakowało polaczenie lekko słodkiej bezy z kwaskowatymi owocami i śmietankowym kremem. Bezę i frużelinę warto jest przygotować dzień wcześniej. Zapraszam!!! Składniki (na 3 blaty bezowe): 12 białek, 300 g drobnego cukru, 30 g kakao, Składniki na frużelinę: 500 g mrożonych(...)Trzy płaskie blachy wykładamy papierem do pieczenia i odrysowujemy na nim okręgi o średnicy 26 cm. Masę dzielimy na 3 części i rozkładamy na wcześniej narysowanych okręgach. Bezę pieczemy z termoobiegiem w temperaturze 140C przez 1 godzinę. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Owoce mieszamy razem z cukrem. Podgrzewamy je na małym ogniu aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy
Passion of Cooking