bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:259/3453)

Sernik z rabarbarem 125

pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej     *** Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao, cukier, jajko oraz pokrojone w kawałki masło. Zagniatamy ciasto, formujemy kulę i wkładamy ją do lodówki *** *** Ciasto dzielimy na dwie nierówne części. Większą częścią wylepiamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (użyłam blaszki o wymiarach 26 x21 cm ). Mniejszą część wkładamy do zamrażarki(...)pieczemy przez 40 minut *** *** Kroimy po całkowitym wystudzeniu. Ciasto można z wierzchu posypać cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ       Artykuł Sernik z rabarbarem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sernik z malinami 103

żółtka ok 150 gram malin     *** Ze składników na wierzch ciasta (oprócz malin) zagniatamy jednolite ciasto, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki *** *** Foremkę wykładamy papierem do pieczenia ( moja foremka ma wymiary 26×26 centymetry ). Mleko przelewamy do miseczki i namaczamy w nim kolejno herbatniki (krótko – wkładamy i wyjmujemy), Namoczone ciasteczka układamy na dnie foremki *** *** Przygotowujemy masę serową(...)minut – w temperaturze 180’C , a po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160’C i pieczemy kolejne 40 minut *** *** Kroimy po wystudzeniu *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Pieczony boczek 132

stół.  Dzisiaj przedstawiam Wam drugą propozycję na świąteczny stół w kategorii mięsa. Składniki ok 1 kg surowego boczku bez skóry i żeber łyżeczka soli 2 spore ząbki czosnku majeranek otarty 1 łyżeczka papryki ostrej Przygotowanie: Dobę przed pieczeniem boczek moczymy w solance, przygotowanej zgodnie z przepisem na opakowaniu soli peklującej. Można pominąć ten krok. Następnie: Boczek płuczemy(...)keksówki. Wkładamy mięso, podlewamy wodą ok 1/2 szklanki, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni z termoobiegiem. Pieczemy 35 minut, po tym czasie przekręcamy go na drugą stronę i pieczemy kolejne 35 minut. W między czasie podlewając wodą jeśli odparuje.  Pieczemy bez przykrycia ale gdyby boczek za mocno się rumienił, możemy go przykryć folią aluminiową. Upieczony po wystudzeniu

Życie zaczyna się w kuchni
Pieczeń z indyka w marynacie z miodu 118

Pieczeń z indyka w marynacie z miodu Moja propozycja na dziś – pieczeń z indyka w marynacie z miodu. Składniki: ok 1 ½ kg fileta z indyka 3-5 ząbków czosnku 1 łyżka musztardy łagodnej 1 łyżeczka musztardy ostrej 2 łyżki miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu sok z połowy cytryny ½ szklanki oleju(...)indyka natrzeć przygotowaną marynatą i odstawić w szczelnym pojemniku do lodówki na około 1 ½ godziny. Przez pół godziny pieczemy bez przykrycia w naczyniu żaroodpornym. Po upływie tego czasu naczynie zamknąć i co jakiś czas polewać powstałym sokiem.     Artykuł Pieczeń z indyka w marynacie z miodu pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Muszle ze szpinakiem, kurczakiem i fetą w sosie pomidorowym 204

muszli układamy pokrojony na kawałki ser mozzarella *** *** Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 15 minut. Piekłam bez przykrycia i danie wyszło bardzo smaczne (muszlę nie były suche ani twarde). Oczywiście można naczynie przykryć na czas pieczenia np. folią aluminiową *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: MAKARONOWE GNIAZDKA Z KLOPSIKAMI PRZEPIS TUTAJ KEBABOWA ZAPIEKANKA MAKARONOWA PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Pieczone udka z kurczaka 157

góry) w naczyniu żaroodpornym razem z całą marynatą, na wierzchu można położyć wiórki masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec bez przykrycia przez 40 - 45 minut (udźce) i ok. 1 godziny i 15 minut (całe uda- ćwiartki). W trakcie pieczenia dobrze jest 2 - 3 razy polać udka powstałymi sokami. Źródło: kwestiasmaku linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni
Chleb mieszany pszenno - żytni 217

minut. Dla mnie ciepłe miejsce, to wyłączony piekarnik, który nagrzałam do temperatury 50 stopni. Ciasto wyjmujemy z miski, formujemy z niego podłużny wałek i wkładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Idealna do tej ilości ciasta jest forma o wymiarach 7 cm x 11 cm x 36 cm - duża keksówka. Ciasto przykrywamy ściereczką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia(...)chleba. Zapobiega to niekontrolowanemu pękaniu. (Chleb po wyrośnięciu wyjmuję z piekarnika.) Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni. Chleb pieczemy bez termoobiegu, na grzałkach: góra + dół. Do piekarnika wstawiamy naczynie z gorącą wodą (około 3/4 litra). Parująca woda, podczas pieczenia, sprawi, że skórka chleba będzie chrupiąca. Naczynie można ustawić obok chleba. Chleb wstawiamy do nagrzanego piekarnika, na środkowy

Smak mojego domu
Chleb z pieczonymi ziemniakami i rozmarynem 237

aromat rozmarynu... Kilka wniosków z mojego pierwszego, żaroodpornego pieczenia: bez większego ryzyka i wysiłku włożonego w formowanie można upiec prawdziwy bochen chleba, a nie chlebowy placek; chleb trzeba piec odrobinę dłużej, niż podano w oryginalnym przepisie (ja dodałem w sumie 10 minut pieczenia, a można było jeszcze piec ciut dłużej); naczynie żaroodporne trzeba bardzo starannie natłuścić oliwą

Grahamka, weka i kajzerka
Drożdżowe ślimaczki chałwowe 178

ochotę na mniejsze drożdżóweczki - zawijać ciasto w rulon od dłuższego boku. Dobrze skleić ostatni brzeg z resztą ciasta, aby dżem nie wypływał podczas pieczenia. Rulon kroić na 4cm plastry. Plastry układać poziomo na papierze do pieczenia na blasze - dodatkowo wierzch papieru można lekko oprószyć mąką, będzie to dodatkową ochroną przed przypieczeniem bułeczek od spodu. Następnie całość przykryć ściereczką(...)cukrem perlistym po wierzchu. Piec w temp. 200C ok 10 min - piekarnik musi być wcześniej odpowiednio nagrzany - następnie zmniejszyć temp. do 160C i dopiekać kolejne 10 min. Po upieczeniu zdjąć z blachy i studzić na metalowej kratce. Zajadać ze smakiem! :) WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z:   ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI - Lekka chmurka chałwowo-śmietankowa bez pieczenia MOJE DOMOWE KUCHARZENIE

Grunt to przepis!
Wegetariańskie chili con carne 84

pieczarki. Drugim, bardzo ważnym składnikiem, jest cieciorka, wcześniej podpieczona w piekarniku, którą trzeba lekko przemielić w blenderze, lub posiekać, żeby uzyskać strukturę mielonego mięsa. Cieciorkę można byłoby dodać bez pieczenia, ale wyciągnięta z piekarnika i zmiksowana zmienia się w delikatne, aczkolwiek wyczuwalne drobinki. Wegetariańskie chili con carne nie może się obejść bez tortilli, które najlepiej zrobić samemu(...)Krok 2 Nastaw piekarnik na 220 stopni. Wysyp cieciorkę na sito, przepłucz, odsącz. Wysyp na blaszkę wyłożoną papierem. Polej łyżką oleju, posyp łyżeczką wędzonej papryki, posól. Wstaw do piekarnika. Piecz 15 minut. Krok 3 W międzyczasie. Pokrój drobno cebulę, czosnek i pieczarki. Umyj papryki i pokrój na nieco większe kawałki. Rozgrzej w rondlu 2 łyżki oleju. Wsyp na niego cebulę

Niedzielny kucharz
Pieczone powidła śliwkowe z kakao 66

Pieczone powidła śliwkowe nie są dla mnie niczym nowym, od wielu lat przetwarzam śliwki w ten sposób. W tym roku postanowiłam dodatkowo pod koniec pieczenia dodać kakao. Wyszło jak zwykle super. Nie zrobiłam zbyt dużo słoików, bo najnormalniej w świecie nie mam już gdzie trzymać tegorocznych przetworów. Z tej porcji wyszło mi 8 małych słoików (takich(...)pokroić na mniejsze kawałki, wtedy więcej się zmieści w naczyniu do pieczenia, ja piekłam w tym roku w dwóch jednocześnie), mieszamy z cukrem i wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem 3 godziny w 180 stopniach, od czasu do czasu można je przemieszać. Na drugi dzień pieczemy bez pokrywki około 2 godzin (powidła nie mogą być

Kardamonovy
Jabłecznik sypany – najprostsze ciasto! 79

dużych oczkach mocno schłodzone masło *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 1 godzinę *** *** Po wyjęciu z piekarnika ciasto odkładamy do całkowitego wystudzenia. Moim zdaniem najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
CIASTO KOKOSOWE Z JABŁKAMI 166

pieczenia, boki przesmarowane) i wyrównujemy. Na wierzchu układamy połówki jabłek, stroną wypukłą (ponacinaną) ku górze i posypujemy cynamonem, gdy dajemy (u mnie część z nim, część bez). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160*C ok.45 minut, ja piekłam 35 minut na termoobiegu. Po wystudzeniu smarujemy ciasto lukrem i posypujemy wiórkami kokosowymi. Lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego

Smaczne Zdrowe
Pieczona pierś z indyka 142

Składniki: 1,8 kg piersi z indyka bez kości. oliwa z oliwek. Marynata: 1 łyżeczka oregano, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki papryki ostrej, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, 2 łyżeczki warzywka ( jeżeli nie używasz kupnego, użyj własnej roboty ), 1 i 1/2 łyżeczki soli, 3 ząbki czosnku, wyciśniętego, 8 łyżek stołowych oliwy z oliwek. Przygotowanie: S kładniki na marynatę(...)razem wymieszać.    N atrzeć marynatą pierś z indyka. Zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na całą noc. R ozgrzać piekarnik do 220 stopni C i piec bez przykrycia przez 30min. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C. Pierś z indyka polać z wierzchu oliwą z oliwek i przykryć folią alumionową. Piec przez następne

W kuchni u Moniki
Napoleonka z malinami na herbatnikach-pyszne ciasto bez pieczenia+FILM 110

Cześć, dziś chcę Was zaprosić na pyszne i bardzo łatwe ciasto bez pieczenia-napoleonkę z malinami na herbatnikach. ciasto robi się bardzo łatwo i szybko, każdy sobie z nim poradzi. Smakuje rewelacyjnie, jest idealne na gorące, letnie dni. Zapraszam Zapraszam Was również na film i mój kanał YouTube :)  SKŁADNIKI *blaszka 24x24cm MASA BUDYNIOWA -750ml mleka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Rostbef długo pieczony 187

osuszyć. Oczyścić z ewentualnych błon .Natrzeć solą pieprzem, papryką. Rozgrzać mocno olej na patelni i obsmażyć mięso ze wszystkich stron Piekarnik nagrzać do temperatury 80 st C. Piekłam bez termoobiegu. Mięso ułożyć kością do dołu (o ile mamy rostbef z kością ) na drucianej półce ( ruszcie),  w środkowej części piekarnika . Wsunąć pod mięso rozmaryn, na górze mięsa też położyć(...)umieścić blachę bądź odpowiedniej wielkości naczynie do zbierania ewentualnych soków z mięsa. Piec 4 - 4,5 godziny, lub do momentu kiedy mięso osiągnie wewnątrz temperaturę 60 st. C. Moje sprawdziłam po 4 godzinach i miało równo 60 st. C . Nie należy sprawdzać temperatury zbyt często, żeby mięsa bez potrzeby nie nakłuwać i nie pozbawiać soków.  Upieczone mięso wyjąć

Stare Gary