bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2414/3453)

Razowe ciasto ucierane z borówkami FIT 153

Powiem Wam, że kiedy przyrządzałam to ciasto po raz pierwszy, nie zdawałam sobie sprawy, że wyjdzie aż tak pyszne! Tak dobrego ucieranego ciasta nie jadłam już

Be Fit Be Strong
Bezglutenowe ciasto migdałowe z owocami 218

Przepis ten znalazłam na czyimś blogu i niestety nie pamiętam teraz na czyim a sobie nie zapisałam... Z góry przepraszam autorkę za to, że nie podaję

Ze smakiem bez glutenu
12 książek pod choinkę 160

chemii i świętą cierpliwość, a styl pisania powoduje, że po przeczytaniu trzech zdań odkładam książkę ze wstrętem. Do tej pory miałam dwa pewniaki, które ogarniałam, jeśli chodzi o pieczenie, wielkie księgi wydane przez Larousse i Culinary Instytut of America. W tym roku dołączyła do nich Zuzia z rozłożonym na czynniki pierwsze tortem. Znajdziecie tam wszystko, od tego(...)najdłużej. Jacob Kenedy: „Gelato”, Wydawnictwo Znak Umówmy się, kto nie kocha lodów? Prawie wszyscy. W książce znajdziecie 70 przepisów na lody, sorbety i desery o fantazyjnych smakach. Czarny bez w połączeniu z ogórkiem i ginem, to jakiś obłęd smakowy był. Przepisy łatwe do zrobienia, zaskakujące, orzeźwiające i co najważniejsze, zawsze się udają. Maori Murota: „Tokio kultowe przepisy”, Wydawnictwo Znak

ladykitchen
7 produktów, które najlepiej kupować online 102

zakupy online? Przedstawiamy siedem grup produktów, które zdecydowanie bardziej opłaca się kupować w Internecie ze względu na komfort, większy wybór i możliwe oszczędności. 1. Zabawne akcesoria kuchenne W Internecie bez problemu znajdziesz wybór najróżniejszych gadżetów kuchennych i akcesoriów, które mogą znacząco usprawnić gotowanie i czas poświęcany na przygotowanie posiłków. Zamiast szukać drobnych akcesoriów w sklepach w okolicy, wystarczy wpisać(...)się coraz więcej produktów spożywczych specjalistycznych, takich jak bezglutenowe, bez laktozy czy wegańskie, to właśnie w Internecie można znaleźć pełen wybór artykułów różnych marek w najróżniejszych smakach i odmianach. W sklepach online nie brakuje tak rzadko spotykanych towarów, jak roślinne jajka, makarony dla osób z celiakią, sery bez laktozy czy prebiotyki. Dostępne są także produkty przeznaczone

Ugotowane pozamiatane
Ekspresowa fasolka po bretońsku z chorizo 141

łyżka suszonego majeranku 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego pieprz sól (przepis na 5-6 porcji) Kiełbasy kroimy w półplasterki, cebulę w drobną kostkę. Kiełbasę wrzucamy do garnka (bez dodatku oleju, chorizo samo w sobie jest dość tłuste) i smażymy na złoty kolor, następnie dodajemy cebulę i rozdrobnione ząbki czosnku, smażymy 2 minuty. Do kiełbas wlewamy pomidory(...)bretońsku z chorizo najsmaczniejsza jest na drugi dzień. Podobne przepisy: Ekspresowa fasolka po bretońsku Fasolka po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka po bretońsku z ogórkami kiszonymi Fasola pieczona z kabanosami i papryką Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem Artykuł Ekspresowa fasolka po bretońsku z chorizo pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Chleb z masła orzechowego 146

To chleb, który w swoim składzie nie posiada mąki a co za tym idzie jest bezglutenowy. Będzie dobrą alternatywą zwykłego chleba dla osób będących na keto

Do Garów!
Burritos na kolację 136

można je przygotować wcześniej, a nawet zamrozić po ugotowaniu. Ja właśnie rozmroziłam carnitas i wykorzystałam na burritos. Burritos przyrządzam z największej tortilla jaką można kupić w sklepie. Czasami piekę tortilla , ale dzisiaj poszłam na łatwiznę i zadowoliłam się kupną. Tortilla smakuje lepiej i daje się łatwiej formować, jeśli ją nieco podgrzejemy. Bardzo łatwo ją wtedy zwinąć w rulon. Burritos(...)dressingu na bazie majonezu. Zazwyczaj mieszam majonez z gęstym chili sosem. Jest najprostszy dressing, który świetnie pasuje do burritos. Carnitas 8 – 10 porcji Składniki: 1,3 kg karkówki bez kości porcja sosu BBQ z tego przepisu 1 łyżka soli 2 cebule 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka kajeńskiego pieprzu 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego Burritos na kolację 4 pszenne

codojedzenia
Sierpień na widelcu. Pomidory 144

zdolność do obniżania poziomu cholesterolu. Zawierają także dużo witaminy C – to idealna pozycja w jadłospisie osób o niedoborach odporności. Jak wybierać pomidory, które są prawdziwą bombą witaminową? Te uprawiane bez udziału szkodliwych ulepszaczy gleby i pestycydów, środków do ochrony roślin. Plony od rolników przestrzegających zasad odpowiedzialnej uprawy dostępne są na internetowych straganach, np. www.lokalnyrolnik.pl. Platforma zrzesza właścicieli małych gospodarstw(...)lodówki na 45 minut, a następnie przez kwadrans przechowuj je w temperaturze pokojowej. Rozwałkuj masę (do grubości ok. 1 cm) i umieść w formie do tarty (wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i wysypanej bułką tartą). Włóż ciasto do piekarnika (o temperaturze 200 stopni) na 15-20 minut. Farsz przygotuj poprzez zmieszanie 2 łyżek gęstego jogurtu naturalnego, 2 łyżeczek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta rabarbarowa 121

Rustykalna tarta rabarbarowa z budyniem i truskawkami, bez cukru białego, to super propozycja na wiosnę i sezon rabarbarowy . Polecam Składniki na ciasto: 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 100 g masła 4 łyżki ksylitolu 1 szczypta soli 400 g mąki tortowej Wszystkie składniki umieszczam w misce i zagniatam ciasto w kulkę. Odkładam. Składniki na nadzienie: 400 ml mleka(...)odstawiam do przestygnięcia. W tym czasie myję i kroję rabarbar na drobne kawałki (kilka paseczków rabarbaru zostawiłam do dekoracji). Ciasto rozgniatam na blaszce (dużej, z piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia. Mniej więcej zachowuję formę koła. Ciasto powinno mieć grubość około 4 mm. Na środek wykładam połowę budyniu, rozprowadzam zostawiając około 4 cm rantu. Na budyń układam rabarbar, posypuję cukrem

Słodki sentyment
Keto ciasto z pianką wiśniową (Paleo, LowCarb) 150

solą na sztywną pianę dodając pod koniec erytrytol. Delikatnie wymieszać białka z masą i przełożyć do kwadratowej foremki o wymiarach 20 x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 20 minut (do suchego patyczka). Ostudzić. Pianka wiśniowa Mleko kokosowe (tylko stałą część) ubić z kwaśną śmietaną kokosową(...)równomiernie rozsmarować na wiśniowej piance. Udekorować konfiturą wiśniową i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić z powrotem do lodówki na minimum 2h do pełnego stężenia. Notes Przybliżona wartość odżywcza 1 sztuki (bez dekoracji): Wartość energetyczna: 167 kcal Tłuszcz: 14,1 g Węglowodany: 6,3 g Błonnik 0,4 g Białko 4,9 g Do zrobienia powyższego przepisu przydadzą się następujące produkty

Modern Cave Girl
Tosty z boczniakami i camembertem 106

Tosty zrobione, zjedzone. Powiem Wam, że bardzo pasował do nich dżem figowy. Bez słodkiego dodatku były dobre, ale z dżemem jeszcze lepsze. Nie musicie oczywiście skupiać się na tym konkretnym, jeżeli lubicie inny, dodajcie go. Śniadanie może niecodzienne, ale czasem można pobawić się w dziwaka. Dziś strajkuję. Dziś kuchnię będzie mi zajmować dwóch jegomości. Ja nie wnikam, nie pomagam(...)boczniaków 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżka szczypiorku sól pieprz kolorowy olej rzepakowy (przepis na 2-3 porcje) Boczniaki przepłukujemy, osuszamy, skrapiamy odrobiną oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku około 15 minut w 180 stopniach – do zrumienienia. Bagietkę kroimy na kromki i obsmażamy z obu stron, można je także opiec w tosterze. Na kromki układamy plasterki camemberta

Kardamonovy
Piernik na ciemnym piwie 146

perełki:) Zaskakują prostotą, małą ilością składników i nie zapomnianym smakiem i aromatem. Piernik na ciemnym piwie, jest tego przykładem. Niezwykle proste ciasto i każdy może upiec swój własny piernik, bez specjalnych zdolności cukierniczych:) Zachęcam do wypieków i zapraszam do przepisu. Składniki 150 g masła 300 g miodu, prawdziwego 150 g cukru trzcinowego 250 ml ciemnego , dobrego piwa 2 łyżeczki(...)jogurt i dokładnie ze sobą połączyć za pomocą łyżki lub miksera. Całość przelać do formy, moja okrągła z kominkiem średnica 25 cm. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 45-50 minut, lub do suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Masło rozpuścić w rondelku, dodać pokruszoną czekoladę podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia czekolady. Polać piernik, posypać ozdobami. Gotowe. Smacznego

gotuj ze mną
Tarta migdałowa z nadzieniem śliwkowym i cynamonem 140

śliwkowe -600g wydrążonych śliwek -2-3 łyżki ksylitolu -pełna łyżka budyniu -5 łyżek wody -cynamon Nutura Kruszonka -30g mąki orkiszowej jasnej -100g płatków kukurydzianych (u nas bez cukru) -100g płatków migdałowych Nutura -150g syropu ryżowego NADZIENIE ŚLIWKOWE 1. Śliwki pozbawione pestek i przekrojone na 4 części dosłownie chwilkę poddusić w garnuszku pod przykryciem(...)orkiszową, migdałową, skrobie i ksylitol wymieszać razem. 2. Do środka dodać dwa rozmieszane jajka oraz bardzo miękkie masło. 3. Ciasto dokładnie zagnieść . 4. Formę na tarte wyłożyć papierem do pieczenia i ciastem wylepić spód oraz brzegi. Ponakłuwać dół widelcem. 5. Spód piec w nagrzanym piekarniku do 180’C ok 10 minut. 6. Po tym czasie wyciągnąć spód i wyłożyć

Candy Pandas
Powidła z piekarnika 141

Zwykle nie jest to konieczne, ponieważ śliwki to jedne z najsłodszych owoców, jakie rosną w Polsce i zawierają w sobie mnóstwo naturalnego cukru, który pięknie karmelizuje się w czasie pieczenia. Warto jednak pamiętać, że ich dosłodzenie to żadna zbrodnia. W końcu to tobie mają smakować. Pamiętaj jedynie, aby upewnić się, że cukier zdążył się dobrze rozpuścić. Jak urozmaicić smak(...)wkładać do pieca (koniecznie sprawdź informacje producenta). Jeśli używasz cukru, posyp nim z wierzchu owoce. Następnie wstaw je do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na grzanie góra-dół. Tak przygotowane śliwki piecz przez około 3 godziny, mieszając od czasu do czasu. W trakcie pieczenia warto sprawdzać czy gęstość powideł już ci odpowiada. Ostateczny czas pieczenia zależy

okolicepalnika.pl
Jagodowa karpatka 199

dolinami. ciasto parzone: szklanka o pojemności 250 ml 4 jajka L 1 szklanka wody 1 szklanka mąki szczypta soli 125 g masła masa budyniowa: 80 g budyniu śmietankowego bez cukru/ 2 opakowania po 40 g/ 200 g masła 700 ml mleka 1/2 szklanki cukru pudru 2 szklanki jagód cukier puder do posypania Ciasto parzone: Do garnka wlewam wodę, dodaję(...)rozsmarowuję na blaszce. Wstawiam do nagrzanego piekarnika 200 stopni termoobieg na 25 minut do zarumienienia. Po wystudzeniu wyjmuję z formy i wykładam drugą część ciasta i tak samo piekę. Tej drugiej już nie wykładam z formy.  Masa budyniowa: Do garnka wlewam 500 ml mleka i zagotowuję. W 200 ml mleka rozrabiam budyń. Wlewam do gotującego się mleka i mieszam

wesoła kuchnia