bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1667/3453)

Tarta z kurczakiem i brokułem 205

wyciskamy na boki. Zapiekamy w piekarniku na termoobiegu 150 st. ok. 10 min. lub bez termoobiegu w 180 st. ok. 15 min. Na podpieczone ciasto wykładamy podsmażoną pierś, brokuł i zalewamy śmietaną wymieszaną z przyprawami, jajkiem i serem.  Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy  w 180 stopniach ok. 40 min. Na termoobiegu, krócej. . SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy
Półkruche ciasto ze śliwkami 170

tradycyjne ruskie pierogi ! Więc ten tego, proszę bardzo. Tradycyjne niedzielne ciasto z prodiża, ale bez prodiża. Smacznego! Przepis pochodzi z dodatku "Przepisy czytelników" z Poradnika Domowego z 2006 r.   Składniki: na blaszkę 26x21 cm 350 g mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia 170 g cukru 2 jajka 135 g zimnego masła 2 łyżki gęstej śmietany

bistro mama
Ziemniaki zapiekane w majonezie z czosnkiem 994

Od zawszę byłam wielką fanką ziemniaków. Lubię je pod każdą postacią, ale najbardziej pasują mi te pieczone w piekarniku. Moim ulubionym daniem z dzieciństwa były właśnie

wegujemy
Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym i tymiankiem 140

łyżek tymianku suszonego, sól, pieprz, pół cytryny Przygotowanie: Ryba musi być dokładnie oczyszczona i bez głowy! Każdą ze stron i środek ryby skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solidnie solą, trochę pieprzem i tymiankiem. Do środka wkładamy po łyżeczce masła czosnkowego Pieczemy w folii aluminiowej, w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30minut

Lena Gotuje
Chleb maślany 162

może też być chleb maślany :)  Skład: 1 kg mąki, 2 szklanki ciepłego mleka, 50 g drożdży, 100 g masła, 4 żółtka, 2 łyżki cukru. Do posmarowania przed pieczeniem 1 żółtko, łyżeczka cukru i garstka maku. Z mleka, drożdży, cukru i 4 łyżek mąki robimy zaczyn- przykrywamy na 15 min. żeby wyrósł. Pozostałe składniki łączymy ze sobą w dużej(...)pieczywa do piekarnika smarujemy je po wierzchu i posypujemy makiem. Bułki pieczemy 20-30 min. zależy od piekarnika. Chleb pieczemy 35-45 min. a po wyjęciu stukamy w spód i jeżeli jest głuchy odgłos to o.k. jeżeli nie wydaje takiego odgłosu, wówczas dopiekamy jeszcze 5 min. bez foremki na kratce. Studzimy: bułki 15-30 min., chleb

chleba naszego
BAZYLIOWE PLACKI Z CUKINII 140

warzywo, które umożliwia "detoks" i ochronę przed szkodliwymi dla naszego organizmu substancjami. Można ją jeść bez obawy o trucizny, jakimi nasiąka wiele produktów spożywczych. Cukinia nie kumuluje bowiem metali ciężkich. Można ją przyrządzać na wiele sposobów. Nadaje się do smażenia, duszenia, marynowania, pieczenia oraz do jedzenia na surowo. A najbardziej wybredni smakosze docenią przysmak, jakim są kwiaty cukinii

wege i kropka
Sernik cytrynowo-limonkowy z wanilią 99

Taki miał być. Cytrusowy, lekko cierpki, ale jednocześnie słodki z wyczuwalną nutą wanilii. I taki wyszedł. Kremowy, bardzo puszysty, ktoś nawet powiedział, że przypomina sernikowe lody. Bez polewy, naturalny, po prostu sernik tylko cytrusowy.     Składniki (na tortownicę 26cm): masa serowa 1kg twarogu półtłustego 200g serka mascarpone 2 łyżki śmietanki 36% 6 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru(...)cytryny 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: spód: herbatniki rozdrobnić w blenderze na piasek, dodać sok z cytryny i cukier. Wymieszać. Herbatnikową masą wylepić spód tortownicy wyłożony papierem do pieczenia. Podpiec 10minut w 180C. masa: twaróg zmielić dwukrotnie, zmiksować w robocie razem z mascarpone w cukrem pudrem, dodawać po jajku, następnie śmietankę i miksować. Następnie dodać sok z cytryn

Raj dla Podniebienia
Czekoladowe ciasto Missisipi ze śliwkami, kokosem i białą czekoladą 113

jednolita masa bez grudek. Mase zestawiamy z ognia. Do lekko przestudzonej masy wbijamy jajka i mieszamy do całkowitego połączenia się masy z jajkami. Dodajemy proszek oraz mąkę, wlewamy olej całość mieszamy. Moje ciasto przed przełożeniem do keksówki było dość gęste. Ciasto przekładamy do keksówki wysmarowanej masłem. W wierzch ciasta wbijamy ciasno suszone śliwki, lekko je wciskając. Pieczemy w 180C

Raj dla Podniebienia
CIASTECZKA WIELKANOCNE JAJKA 186

sztuki): 85 g masła zimnego 1 jajko 1 żółtko 100 g cukru 210 g mąki pszennej (może być orkiszowa, ale ciasteczka wyjdą ciemniejsze) 0,5 lyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli kilka kropel aromatu wanilinowego lub 1 lyżeczka ekstraktu z wanilii maka do podsypywania ciasta DODATKOWO: lemon curd, okolo 3/4 porcji z tego przepisu cukier puder do posypania WYKONANIE(...)dziurki zakrętką od butelki po wodzie lub napoju, umieszczając je lekko z boku. Piecz ciasteczka przez około 10 -15 minut, aż wierzch ładnie się zarumieni. Gotowe ciasteczka ostudź. Połówki z dziurkami posyp cukrem pudrem przed składaniem  ciastek. Następnie na połówki bez dziurek nałóż po trochu lemon curdu i przykryj ciasteczka połówkami z dziurką, lekko dociśnij

Słodko-Słony Świat Ilony
Tosty z karmelizowaną cebulą, dżemem i brie / Caramelised onion, jam and brie toasts 244

Podpiecz kromki w tosterze (lub pod grillem w piekarniku) i umieść je na blaszce do pieczenia. Wyłóż cebulę na kromki w równomiernej warstwie, na nią w różnych miejscach po odrobinie dżemu i na to wyłóż ser pokrojony na cząstki (ze skórką lub bez, mi osobiście skórka nie przeszkadza). Włóż pod grilla w piekarniku na około 3 minuty, dopraw

karmelowy
Tosty z karmelizowaną cebulą, dżemem i brie / Caramelised onion, jam and brie toasts 212

Podpiecz kromki w tosterze (lub pod grillem w piekarniku) i umieść je na blaszce do pieczenia. Wyłóż cebulę na kromki w równomiernej warstwie, na nią w różnych miejscach po odrobinie dżemu i na to wyłóż ser pokrojony na cząstki (ze skórką lub bez, mi osobiście skórka nie przeszkadza). Włóż pod grilla w piekarniku na około 3 minuty, dopraw

karmelowy
Lodowy torcik czekoladowy 198

masła czekolada lub polewa czekoladowa Rozpoczynamy od przygotowania bezy. Białka ubijamy na sztywno w misce ustawionej nad naczyniem z gotującą się wodą. Stopniowo dodajemy cukier. Temperatura piany powinna wynosić ok. 60 stopni. Z połowy masy pieczemy spód do naszego tortu, natomiast z drugiej części robimy dowolnego kształtu beziki do dekoracji. Czas pieczenia- 60 minut, temperatura 110 stopni. Jeden pokruszony

Wrzosowa Polana
Szaszłyki z kurczaka, pomidorków i pieczarek 181

niewielka ilość) z każdej strony przez kilka minut, następnie przekładam do piekarnika na środkową półkę bez termoobiegu z temp. 180C grzanie góra-dół i podpiekam z obu stron przez kilka minut do gotowości mięsa. Może się wydaje, że pierś smażona, potem pieczona jest przesuszona, ale wcale tak nie jest - jest soczysta, całe przygotowanie trwa naprawdę kilka minut. Musicie

Zasmakuj Kuchni
Zupa paprykowa z batatami 90

ząbki czosnku 4 gałązki tymianku 2 gałązki bazylii 2 łyżki oliwy puszka krojonych pomidorów bez skóry 600 ml bulionu pieprz     Przygotowanie   Papryki przeciąłem na pół, oczyściłem. Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Na blaszce wyłożonej folią, rozłożyłem papryki przecięciem do dołu. Piekłem, aż skórka zaczęła czernieć. Wystudziłem, zdjąłem skórkę. Bataty obrałem, pokroiłem w kostkę. Wrzuciłem

R'n'G Kitchen
Ciastka owsiane bez cukru i tłuszczu, a mimo to delikatne i słodkie. 138

Te ciastka śmiało można nazwać wersją podstawową. Tak banalnie prostych i beztłuszczowych i cukrowych jeszcze nie piekłam. Mam w planach zrobić ...(coś) takie po przeróbkach,  

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania