bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1671/3453)

Kruche ciasteczka z m&m'sami 115

prawdę dobre. Bardzo szybko się je robi, więc nawet dzieci poradzą sobie z tym przepisem bez problemu. Ja robiłam je późnym wieczorem i zajęło to na prawdę niewiele czasu. Sama nie wiem, ale jakoś najlepsze wypieki, ciastka, chleby wychodzą mi podczas nocnego pieczenia :) Po upieczeniu, należy przechowywać w szczelnym i suchym pojemniku. Dla urozmaicenia, można dodać kolorowy barwnik

CookYourself
PIECZONY DORSZ POD PISTACJOWO-ZIOŁOWĄ PANIERKĄ I WIELKANOCNE PISANKI 214

Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc i właśnie podczas świąt mamy szansę, aby pobyć razem, bez codziennego zgiełku i pośpiechu. Podczas przedświątecznych przygotowań, pracy zawodowej, wiosennych porządków, często nie mamy czasu na długie gotowanie. Specjalnie dla takich zabieganych osób przygotowałam bardzo szybką, pieczoną rybę. Dla nas taka potrawa jest też urozmaiceniem postnego menu (idealne przedświąteczne danie w iście wiosennych kolorach

Przepisy Aleksandry
Kurki wiedeńskie - mini serniczki 163

mogłabym go jeść codziennie. Niezależnie od tego czy jest smakowy, ze spodem kruchym, delikatnym, czy bez. Grunt to to żeby cały sernik po ostudzeniu był delikatny, a ser nie był suchy. Suche serniki to nie na moją głowę :). Pamiętam kiedy pierwszy raz piekłam sernik i od razu po wyjęciu z piekarnika, rozkroiłam go żeby zobaczyć czy się udał. Byłam

KreatywnePiny
Tarta z dynią 127

rozbełtane jajka i ponownie ubijamy wszystko blenderem. Tak przygotowaną mieszankę wlewamy do wcześniej przygotowanego ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut - masa zesztywnieje, ale nadal będzie się lekko ruszała. Jamie polecał podawać z bitą śmietaną, ale ja zrobiłam bez niej i z tego, co wiem, to... w pracy smakowało ;) Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Zdrowa przekąska - sezamki amarantusowe z bakaliami 131

zaletach pisałam tutaj ; Owoce suszone –mają wysoką zawartość błonnika, przeciwdziałają zaparciom. Starajmy się wybierać te bez dodatku siarki. Składniki (6 dużych batonów) 1/2 szklanki sezamu 1/2 szklanki poppingu z amarantusa 1/2 szklanki mąki pszennej razowej 3 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g mieszanki fit (pestki dyni, rodzynki, migdały, słonecznik) 5 śliwek suszonych 1 białko

Powiedz dietom nie
Pierożki spanakopitas. 221

układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i każdy trójkąt smarujemy roztopionym masłem klarowanym, aby nie wyschły. Kiedy są gotowe, wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 30 min w temp 180 stopni do zrumienienia. *użyłam masła klarowanego ponieważ nie zmienia ono smaku poddane wysokiej temp. W ostateczności można użyć normalnego masła, bez większej szkody dla dania

Malinowe Pocałunki
Obiad za 10zł - Makaron penne zapiekany z kurczakiem i pomidorami pod mozzarellą. 235

łyżką oregano. Pierś z kurczaka kroimy na małe kostki i podsmażamy lub grillujemy na patelni bez tłuszczu. Makaron podgotowujemy w osolonej wodzie na pół-twardo. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego, dodajemy na górę kurczaka, przykrywamy sosem, podlewamy śmietanką. Posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy w temperaturze 185 stopni około 25 minut. RADA: możecie sprawić, że danie będzie jeszcze bardziej ekonomiczne; można

BaRepas
SCRAB CAKES – ODDWORLD ABE’S ODDYSEE – buraczane paszteciki z awokado i piersią z kurczaka 250

ciasta. Następnie składamy paszteciki dokładnie sklejając ze sobą boki ciasta, podobnie jak przy pierogach, ale bez falbanki (patrzcie na zdjęcie poniżej). Kładziemy paszteciki falbanką do dołu i rozpłaszczamy dłonią, nadając mu owalny, płaski kształt. Gotowe sztuki odkładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i smarujemy je lekko wodą lub mlekiem z wierzchu. 3. FARSZ (15 min) Podczas wyrastania

Nerds Kitchen
Podwójnie czekoladowe muffiny z wiśniami 199

mąki 250 g jogurtu naturalnego (gęstego) 250 g wiśni z kompotu, mrożonych lub świeżych (bez pestek!) 125 g cukru trzcinowego 100 ml oleju 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 50 g ciemnego kakao 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej Dekoracja: 12 wiśni koktajlowych 150 g gorzkiej czekolady Do miski wsypać mąkę, kakao

maniapieczenia
Babka piernikowa 178

przyda się za rok ;) Szybka, pyszna korzenna babka do zrobienia bez użycia miksera. Bez świątecznej posypki będzie dobra na każdą okazję ;)  Składniki   na blaszkę z kominem o średnicy 22 cm: niecałe 1,5 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżki kakao 2 jajka M/L 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki

Ze smakiem i z pasją
Schab w pomarańczach 170

obiadu z dodatkiem słodyczy. Ach, no i bym zapomniała, Udanego Sylwestra Wam życzę!" Składniki : schab bez kości ok. 1,5 kg łyżeczka przyprawy do mięs sól morska, pieprz kolorowy bazylia plasterki z 1 dużej pomarańczy suszone wiśnie oliwa z oliwek rękaw do pieczenia Sposób przygotowania: Schab myjemy i osuszamy. Solimy i pieprzymy lekko wcierając w mięso. Przekładamy

Słodkie Przyjemności
Sernik z marakują 161

szklanka drobnego cukru - 5 jaj - 2 budynie waniliowe bez cukru - 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii - szczypta soli waniliowej Dodatkowo: - 3 owoce marakui (passion fruit) - 1/2 galaretki cytrynowej - 125 ml wrzątku do galaretki   Sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Wobec tego, na wstępie, tortownicę wkładamy do dużego worka do pieczenia, zabezpieczamy mocną nicią, aby się nie zsuwał

mojewypiekiinietylko
FIKAjące Bułeczki Waniliowe czyli Niedzielne Śniadanie odc.10 i CANDY!!! 162

tylko do południa więc śpieszcie się Kochani :) Dzisiejszy poranek zadziwił mnie. Po tylu majówkowych dniach bez słońca dzisiaj przywitały mnie jego promienie nieśmiało wpadając do kuchni. To najbardziej lubię w wiosennych porankach, spokój, ciszę, świergot ptaków, TO powietrze, TEN zapach. Wtedy najchętniej piekę a już od jakiegoś czasu chciałam sobie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami 195

dużym garnku, aż liście będę się bez problemu oddzielać. Na każdym liściu układamy farsz, ciasno zwijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym.  Gotowe gołąbki zalewamy wodą  z moczonych grzybów i bulionem. Naczynie przykrywamy i pieczemy gołąbki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 minut. Sos powstały w trakcie pieczenia odlewamy do garnuszka. W kubku mieszamy śmietanę

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania