bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1679/3453)

Ciasteczka guziki 81

mąki kokosowej 25 dkg mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 12 dkg cukru pudru 1 jajko 1 żółtko 15 dkg masła kokosowego 5 dkg suszonej żurawiny Jak zrobić ciasteczka guziki. Mąkę pszenną przesiać do miski, dodać mąkę kokosową, cukier puder, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz miękkie masło kokosowe. Ucierać do momentu, w którym składniki(...)Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza na 12 do 15 minut . Ciasteczka z żurawiną Warto wiedzieć robiąc ciasteczka guziki. Możecie oczywiście zrobić ciastka o większej średnicy, aniżeli 4-y centymetry. Użyłam masła kokosowego , gdyż chciałam aby ciasteczka były całkowicie bez laktozy. Jeśli nie macie masła kokosowego możecie

MeCooks
CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM (keto, LCHF, bez glutenu) 611

karkówki) 60 g cebuli 1 ząbek czosnku 150 g pomidorów świeżych lub z kartonu/puszki krojonych lub w całości 100 g sera mozzarella twardego (można pominąć przy diecie bez laktozy) 50 g masła klarowanego lub smalcu gęsiego sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony odrobina mielonej papryki słodkiej i mielonej papryki ostrej szczypta kurkumy bazylia suszona Cukinie dokładnie umyć(...)Każdą połówkę cukinii wypełnić przygotowanym farszem. Cukinie piec w temperaturze 170-180 °C przez 25-30 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i jeśli nie unikacie nabiału, posypać startym serem i ponownie zapiekać przez 10 minut. Cukinia faszerowana mięsem mielonym świetnie komponuje się z pomidorkami koktajlowymi, papryką i bazylią. — BTW całości bez pomidorków i dodatków: 1560 g, 1832 kcal

Ola la LCHF
BEZA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI 171

połączenia składników. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, za pomocą talerza, odrysowujemy okrąg o średnicy około 20 cm. Na okrąg wykładamy masę, delikatnie rozsmarowujemy i kształtujemy brzegi za pomocą szpatułki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy przez 80-90 min. Po upieczeniu, studzimy w wyłączonym piekarniku(...)wkładamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia ubijamy kremówkę z czekoladą na sztywną masę.  Pozostałą kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem również na sztywną masę. Na ostudzoną bezę wykładamy wiśnie deserowe i równomiernie rozprowadzamy po całej powierzchni. Następnie wykładamy jasną bitą śmietanę, a na nią bitą śmietanę z czekoladą. Na wierzch wykładamy wiśnie deserowe. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
Boczek faszerowany papryką i mieloną szynką 104

Rolada zdecydowanie lepsza jest chudsza, bez jego nadmiaru. Wewnętrzną stronę delikatnie solimy, a następnie posypujemy zieloną pietruszką. Zmieloną szynkę łączymy z drobno posiekaną papryką czerwoną, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przygotowany farsz nakładamy na warstwę pietruszki.  2. Boczek zwijamy w roladę i mocno związujemy nicią spożywczą. Przekładamy do rękawa do pieczenia i posypujemy z każdej strony

Kuchnia w czekoladzie
Warsztaty "Gotujmy zdrowo-mniej soli" z Josephem Seeletso i Cisowianką 167

sobotę brałam udział w warsztatach kulinarnych z Josehpem Seeletso i Cisowianką. Warsztaty były nagrodą w konkursie "Gotuj bez soli". Poniżej przedstawiam relację w raz ze zdjęciami. Warsztaty "Gotujmy bez soli" z Josephem Seeletso i Cisowianką Dziś na blogu krótka relacja z warsztatów kulinarnych, które odbyły się 10 stycznia w Warszawie w   Joseph's Culinary Studio . Organizatorem warsztatów(...)pełnoziarnistym udka kurczaka z chrzanem i miodem konfitowanego dorsza z pieczonymi batatami i sałatką z kiwi i grejpfruta sałatkę z topinamburu z jajkami poszetowymi (w koszulce), rukolą, prażonymi pestkami słonecznika i dresingiem z octem balsamicznym i oliwą z oliwek czekoladowe gateau z amarula, czyli murzynka I to wszystko bez grama soli ! Uwierzcie, wszystko było doskonałe, aromaty się przenikały

Kulinarne przygody Gatity
Omlet chałwowo-kokosowy 132

pieczenia + ewentualnie erytrytol do smaku Dodatki: – awokado, dżem brzoskwiniowy, tahini, wiórki kokosowe Sposób przygotowania Wszystkie składniki na ciasto zmiksuj na gładką masę i usmaż na patelni pod przykryciem z dwóch stron. Złóż na pół i zjadaj z ulubionymi dodatkami np. awokado, dżemem, pastą tahini, która nadaje chałwowego smaku i posyp wiórkami kokosowymi. Wartość odżywcza omleta bez dodatków

Mrs. Endorfina
Sos pomidorowo-paprykowy 154

Przepis na sos pomidorowo-paprykowy publikowałam już w pierwszym roku istnienia bloga. Dziś zapraszam na nieco inną wersję, bo z papryk, które wcześniej są pieczone. Sos jest łagodniejszy w smaku od tego z 2015 r. Zimą będzie można go doprawić według uznania, bo wiadomo, że latem i zimą mamy zupełnie inne upodobania smakowe 😉 Składniki (na ok. 3,5 l sosu(...)ziaren ziela angielskiego Papryki opłukać i osuszyć. Każdą z nich obtoczyć w oleju i ułożyć na blasze. Blachę z paprykami wstawić do piekarnika włączonego na 200 stopni i piec 30 minut. Wyłączyć piekarnik, a papryki pozostawić w nim na jeszcze ok. 15 minut. Blachę z paprykami wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórek. Usunąć

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciastka z M&M's 186

patentami ;-) ciastek nie zdążył spróbować...  SKŁADNIKI 3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru 1 cukier wanilinowy 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 żółtka 200 g masła 200 - 250 g cukierków M&M's dodatkowo: folia do żywności i papier dopieczenia Suche składniki mieszamy razem, następnie dodajemy masło(...)która bez problemu odcina potrzebny kawałek folii) i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto dzielimy na części i każdą rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm potem wycinamy szklanką ciastka. Jeśli podczas wałkowania ciasto zaczyna się lepić do stolnicy, posypce ją delikatnie mąką.  Następnie układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (polecam

Czary - gary w kuchni
Schab po sztygarsku faszerowany kiełbasą. Przepis na tradycyjną śląską pieczeń 157

schab po sztygarsku Składniki: Ładny kawałek schabu bez kości – około 1,2-1,5 kilograma, prosta kiełbasa o długości takiej jak schab, łyżka musztardy, 3 cebule, 2 ząbki czosnku, mąka pszenna do obtoczenia mięsa plus łyżka do zagęszczenia sosu, olej, kopiasta łyża papryki w proszku, sól, pieprz. Jak zrobić pieczeń po sztygarsku? Schab natnij przez środek wzdłuż

Kulinarna Polska
Szarlotka z budyniem i rabarbarem 71

5szkl. mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 małe jajka 140g serka homogenizowanego waniliowego 250g zimnego masła 3 łyżki cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadzienie: ok. 600ml musu jabłkowego (u mnie domowej roboty) kilkanaście łodyg rabarbaru kilka łyżek cukru 2 galaretki (u mnie przeźroczyste) 1 duży budyń waniliowy bez cukru (taki na 3/4szkl. mleka) 2,5szkl(...)rabarbar się rozpadł. Kompot wystudziłam i przecedziłam przez sitko. Pozostały z kompotu rabarbar dobrze odcisnęłam na sitku, aby nie był zbyt wodnisty. Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia wsypałam do miski i wymieszałam. Wbiłam jajka, dodałam serek waniliowy i pokrojone na małe kawałki zimne masło. Składniki zagniotłam na jednolite ciasto i podzieliłam je na dwie równe części. (adsbygoogle

Waniliowe Improwizacje
Restaurant Week 141

kaczą niekoniecznie. Tarta z porem, kozim serem i orzechami włoskimi podana z sosem musztardowym Tradycyjna zupa cebulowa zapiekana serem, podana z grzanką maślaną Karmelizowane gęsie wątróbki podane na pieczonej brukwi i marchwi z chipsem z jarmużu Domowy makaron z borowikami, szpinakiem i polskim serem długodojrzewającym Krem kawowy z pomarańczami i słonecznikiem zatopionym w karmelu Fedde Na początek duży ukłon(...)było ich zbyt mało. Zupa waniliowa smakowałaby i bez pianek, a ptyś to deserowe mistrzostwo smaku. Ciastka krabowe podawane z puree z rukwi wodnej, czosnkowym sosem aioli i piklowaną szalotką Terina z porów i koziego sera podana z pastą z czarnych oliwek Mostek cielęcy faszerowany grasicą podany z gnocchi z pieczonej marchwii i sosem Gravy aromatyzowany rozmarynem Pierogi faszerowane

Kucharzyca
Ciasto cytrynowe 766

cytryny (lub 3 mniejsze) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek + ok. pół szklanki cukru pudru na lukier Margarynę i jajka wyciągamy wcześniej z lodówki, wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Rozdzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na gęstą, błyszczącą pianę z połową ilości cukru. Piana powinna wyglądać jak na bezę – ma być sztywna, a kiedy rozetrzemy odrobinę(...)cytryny były małe). Na tym etapie masa nie jest jednolita i może być widać małe grudki margaryny, nie należy się tym przejmować. Do masy przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy krótko do połączenia składników. Na sam koniec dodajemy ubitą pianę z białek, należy ją delikatnie wmieszać silikonową szpatułką. Ubita piana sprawia, że ciasto jest puszyste i dobrze napowietrzone

Ciastkozercy
Szybka babka babci Basi 137

moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Polecam babkę , na wykonanie której potrzebujemy dokładnie 5 minut. Nie jest to może wypiek na ekskluzywne przyjecie, ale na spotkanie w rodzinnym gronie(...)najbardziej. Składniki : 3 jajka, 1 3/4 szklanki mąki pszennej Basia, 1 szklanka cukru w tym cukier waniliowy, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18 % 1/2 szklanki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delekta,. szczypta sody oczyszczonej Cykoria, szczypta soli, 1 czubata łyżka kakao, Sposób przygotowania : Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy śmietanę i resztę składników(oprócz kakao ). Wszystkie składniki dokładnie zmiksować

Pysznosci Babci Basi
Colomba - tradycyjne włoskie ciasto na Wielkanoc (Colomba pasquale) 187

pokoju na Wielkanoc". Bardziej realistyczna legenda pochodzi z lat 30. XX wieku. Włoska firma cukiernicza Motta z Mediolanu specjalizująca si ę  w produkcji lodów, pieczeniu ciast, zwłaszcza  tradycyjnego ciasta panettone  na  Boże Narodzenie,  postanowiła upiec specjalne ciasto na  Wielkanoc. Motta wymyśliła ciasto, którego receptura zbliżona jest(...)zdjęciu poniżej. LUKIER Miksujemy migdały bez sk ó rki z 50 gr cukru i białkiem . Lukrem delikatnie smarujemy ciasto. Najlepiej zacząć od środka aby nie opadło. Ciasto posypujemy cukrem w granulkach a na wierzch kładziemy migdały. Ciasto pieczemy 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego

La grande e la piccola cuoca
Mazurek z miodowym serkiem i owocami | Miody Pasieki Rodziny Sadowskich 132

miałam okazję wypróbować, to oryginalne i odważne podejście do tematu. Pikantny miód z kurkumą i cayenne podbił moje serce. Będzie cudownie rozgrzewał w chłodniejsze dni. Połączenie czarnuszki z czarnym bzem, słodkie i intensywne w smaku i zapachu na długo zostaje w pamięci. Miałam już do czynienia z miodami smakowymi i chociaż nie można im było odmówić dobrego smaku, to były(...)nakłuwamy widelcem, przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia i obciążamy kuleczkami do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut, w zależności od piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Serek mascarpone miksujemy z miodem i smarujemy nim wystudzony spód. Wierzch ozdabiamy owocami i kwiatami. Smacznego :) Miód z czarnuszką i czarnym bzem dodałam do budyniu jaglanego z jagodami. Miód z kurkumą i pieprzem cayenne

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania