papierem do pieczenia, ponakłuwać widelcem i odstawić również do lodówki. Owoce: - ok.500-580g odszypułkowanych truskawek ( ja dałam 530g truskawek i 50g poziomek ) - 1,5 łyżki skrobi (mąki) ziemniaczanej ( ja dałam 2 łyżki ) Budyń: - 3 szklanki mleka ( ja dałam po 1,5 szklanki zwykłego i 1,5 szkl. kokosowego z kartonika ) - 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru - 50g cukru(...)wylewamy gorący budyń, wyrównujemy. Na wierzchu rozsypujemy starte na grubych oczkach tarki lub rozkruszone w palcach, schłodzone ciasto z wiórkami kokosowymi. Wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180* i pieczemy ok.40 minut na termoobiegu. Przed podaniem posypujemy mielonym ksylitolem lub pudrem. Smacznego
Smaczne Zdroweobrać ze skórki bez tego zabiegu). Ciasteczka amaretto pokruszyć, wsypać do miseczki i zalać amaretto - ilość likieru powinna być wystarczająca do tego, aby okruszki nim nasiąknęły i utworzyły dość zwartą "papkę". Do każdej połówki, w miejsce wyjętej pestki włożyć łyżeczkę nadzienia amaretto. Nadziane połówki brzoskwiń złożyć razem i położyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Białka(...)dalej ubijać do uzyskania sztywnej, lśniącej piany. Każdą z brzoskwiń za pomocą łyżki obłożyć dokładnie masą bezową. Wstawić do piekarnika na ok. 15-20 minut, do momentu, aż beza lekko się zrumieni. Podawać z lodami orzechowymi. LODY ORZECHOWE 200 g słodzonego mleka kondensowanego 300 g śmietany kremówki mielone orzechy włoskie (nie ważyłam, dosypywałam do masy do smaku
KUCHARNIAwidget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=".svg"]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block} WSZYSTKIE ARTYKUŁY GOTOWANIE SMAŻENIE PIECZENIE X jak smażyć jabłka ? Jak smażyć jabłka? Osiągnij karmelizację i smak. Poznaj metody i przepisy na pyszne smażone jabłka do deserów i dań. CZYTAJ WIĘCEJ /*! elementor - v3.15.0(...)smażyć? - Copy fasolnik chiński jak gotować ? Panierka panko jak smażyć ? Jak gotować rosół pod przykryciem czy bez Soczewica zielona jak gotować ? Fasolka szparagowa płaska jak gotować ? Kiełbasa biała surowa jak gotować ? Fasolka szparagowa żółta jak gotować? Kasza orkiszowa jak gotować ? jak długo piec mięso w rękawie Komosa jak gotować Kasza jak gotować? Fasolka zielona jak gotować? Patelnia grillowa
Podstawy GotowaniaSałatka obiadowa Czy Wy też nie wyobrażacie sobie drugiego dania bez warzywnego dodatku? U mnie surówki i sałatki obiadowe to podstawa. Dziś mam dla Was
Słodkie okruszkiskładniki 3 szklanki mąki tortowej 20 dag margaryny roztopionej 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 szklanka cukru kryształu owoce takie
Moje WyrobyKuchnia, to jedno z najważniejszych pomieszczeń w każdym domu. Nie bez powodu nazywana jest przez wielu „sercem domu”. Sama tak uważam. To tu
Słodkie okruszkiSkładniki na ciasto biszkoptowe: 6 jajek, 40-60g mąki kokosowej*, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, skórka i sok z połowy cytryny, 1 łyżka octu
Saganekforemka mała tortownica składniki 150 g jogurtu naturalnego 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek oleju 4 jajka 1 szklanka cukru przygotowanie
Moje WyrobyDo przygotowania ok 20 muffinek potrzebujemy: – 1 1/3 szklanki mąki kukurydzianej – 1 opakowanie proszku do pieczenia – 3 łyżki kakao – 1 szklanka
Szybko Tanio SmacznieW czasie kiedy jest zimno, a pogoda nie dopisuje... instynktownie poszukujemy rozgrzewającego jedzenia. Obok kremowych zup i pieczonych warzyw, prym wiodą dania jednogarnkowe doprawione ostrymi przyprawami
Gary Bez dnaDzisiaj prosto, aromatycznie i pysznie. Podstawą sałatki jest bardzo zdrowa czerwona komosa ryżowa (quinoa) oraz pieczona dynia hokkaido. Świetnie smakuje jeszcze na ciepło, ponieważ wtedy czuć
Analiza SmakuPlacki bananowe – bez dodatku cukru, idealne na śniadanie lub podwieczorek dla dzieci, aczkolwiek dorośli też je uwielbiają :) Do zrobienia takich placuszków bananowych najlepsze będą
Kulinarne PrzebojePrzepis na biszkopt nie podaje jest tutaj podany: biszkopt klik a właśnie z tego przepisu piekłam go do tego ciasta, łatwo je potem przekroić. przepis jest
Moje Wyroby