bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1634/3453)

Kotlety mielone z pieczarkami 142

dodatkiem pieczarek i – klasycznie – drobno posiekanej cebulki (można ją wcześniej podsmażyć, ja robię bez podsmażania lub z – zależy;) Kotlety mielone z pieczarkami podane z mizerią i puree z ziemniaków oraz koperkiem. Idealnie pasować będą także warzywa z patelni, warzywa grillowane, pieczone, buraczki tarte, kapusta wszelaka na ciepło lub zimno, surówki, np. surówka z marchwi, pora, rzodkiewki

Zasmakuj Kuchni
Cwibak Świąteczny Bez Mleka, Tłuszczu I Proszku Do Pieczenia 389

Jest to oryginalny, przedwojenny przepis na to ciasto. Nie zawiera ono mleka, tłuszczu ani proszku do pieczenia, a wyrasta i naprawdę smakuje. Wielbiciele bakalii znajdą

Gotowanie...to proste !
Pieczone burgery z marchewki i czerwonej soczewicy (Burger di carote e lenticchie rosse al forno) 181

Jeżeli lubicie warzywne kotleciki, czy jak kto woli wegetariańskie burgery ;) zapraszam Was na zdrowy fast food. Pieczone burgery z marchewki i czerwonej soczewicy z du ż

La grande e la piccola cuoca
Babka orzechowa z jabłkami 204

pachnąca, nieskomplikowana i bardzo smaczna. Zawsze się udaje! Sprawdzi się na każdą okazję lub bez okazji Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich 1 szklanka cukru 5 jajek 250 g masła 3 – 4 jabłka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem (do białości

Oryginalny smak
PROSTE KRUCHE CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM I PŁATKAMI OWSIANYMI 193

Za nami baaardzo upalne lato pełne domowych lodów, zimnych deserów, orzeźwiających koktajli i lemoniad.  Ciastek nie piekłam od kilku miesięcy, upał powodował, że na piekarnik

Upiecz sobie babeczkę
Schab w sosie porowym 236

różnych gatunków mięsa. Wybór jest bardzo duży i każdy znajdzie tam coś dla siebie. Mięsa pieczone, duszone, smażone, gotowane, w sosie, w zapiekankach itp. Jeśli przygotujecie coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki 500 g schabu bez kości 1 por 400 ml śmietany 18% sól, pieprz,papryka słodka papryka ostra 3 łyżki masła

O kuchni z uczuciem
Sypane ciasto truskawkowe 182

Dziś przepis na wyśmienite ciasto truskawkowe, które zrobicie bez trudu. Wystarczy składniki pomieszać widelcem i upiec. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Wegańskie muffinki kokosowe z jagodami i krówkami (bez laktozy, cukru białego, wegańskie) 182

Dziś szybki przepis na muffiny. Babeczki pojawiają się tutaj sporadycznie co nie znaczy, że ich nie pieczemy 😉 Obie miałyśmy ochotę na kokosowe ciacho, a że w

Candy Pandas
MINI TORCIK KRÓLOWA ŚNIEGU 162

migdałowe i wymieszać do połączenia się składników. Wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180 st przez ok 40 minut.  Po wystudzeniu wycinamy małe okręgi i nasączamy likierem kokosowym. KREM: Mleko kokosowe zagotowujemy. Dodajemy wiórki koksowe i gotujemy bez przykrycia na małym ogniu przez ok 40 minut co jakiś czas mieszając. Dodać likier

Kuchnia w oparach
Mazurek pomarańczowy z mąki orkiszowej 205

Wielkanoc to czas wyjątkowy, jak również potrawy jakie podamy na świątecznym stole. Pojawią się jajka, pyszne wędliny, pieczone mięsa i słodkie ciasta. Jednym z nich jest

Kulinarne pyszności Molki
Babka z majonezem 209

Hej! Nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez babki. Lubię puszyste, wilgotne, które z chęcią zjadamy. Moja babka jest z majonezem, który nie tylko jest do

Tylko pysznie
TOSTY Z SAŁATKĄ GRECKĄ -ORZECH 210

PRZYGOTOWANIE:  Każdą kromkę chleba, z jednej strony  smaruję masłem.  Na część "bez masła " kładę kolejno : Plaster sera, plaster wędliny, łyżeczkę sałatki, odrobinę ketchupu i majonezu.  Przykrywam kolejną kromką chleba tak by część z masłem była na zewnątrz.  Tosty piekę w tosterze albo w piekarniku do chwili aż pieczywo będzie chrupiące.  Smacznego

Gotowanie Patki
Kruche drożdżowe paszteciki z kapustą 219

Wzdłuż dłuższego boku nakładać farsz, zostawiając na końcu margines około 1-2 cm bez farszu. Zwijać w rulon (brzeg powinien być pod spodem) i ostrym nożem odkrawać kawałki o szerokości kilku centymetrów. Od razu układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy pasztecik przy pomocy pędzelka smarować roztrzepanym jajkiem lub mlekiem i obsypywać dowolnymi ziarenkami.  Piec

Codzienna kuchnia niecodzienna