bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1454/3453)

Budyniowe pancakes 234

lubi :-) Polecam i miłego poniedziałku życzę :-) Składniki: 1 szklanka mąki jasnej orkiszowej 2 opakowania budyniu (każdy 40 g bez cukru) 250 g jogurtu naturalnego 2 jajka L 4 łyżki cukru trzcinowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia masło klarowane do smażenia 1. Jajka miksujemy z cukrem trzcinowym na puszystą masę, następnie dodajemy jogurt naturalny i miksujemy do połączenia

kruche babeczki
Ketczup śliwkowo- paprykowy 214

coś konkretniejszego. Bardzo polecam Wam przepis na ketczup ze śliwek i papryki. Gęsty, pachnący, słodko-kwaśny, idealny na grilla, do pieczonych ziemniaków lub na chleb. Bardzo smaczny i z powodzeniem zastępuje gotowe, kupowane sosy. I ten cudowny kolor, bez sztucznych dodatków. Podaję przepis podstawowy

dolcevitainmykitchen
Puszyste placuszki budyniowe z jogurtem 112

pachnące... Z owocami i miodem- poezja! ☺️ 1 szklanka mąki jasnej orkiszowej 250 g jogurtu naturalnego 2 opakowania budyniu waniliowego (bez cukru, takie po około 40 g) 2 jajka 4 łyżki cukru trzcinowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masło klarowane do smażenia Jogurt zmiksować z jajkami i cukrem trzcinowym. Wsypać mąkę wymieszaną z budyniem, solą

Kraina Miodem Płynąca
Zupa szczawiowa po wiejsku ze świeżego szczawiu 118

Zupa szczawiowa po wiejsku ze świeżego szczawiu Szczaw ma właśnie swoje piec minut . Niby taki pospolity i uciążliwy chwast , a jednak , cudowne warzywo zarazem . Nie wyobrażam sobie wczesnego lata bez zupy na świeżym szczawiu . Jako dziecko , chodziłam zbierać szczaw ,żeby moja babcia mogła z niego zrobić moją ukochaną zupę szczawiową … Ach jakie wtedy wszystko było proste , jasne , zielone

Ogrodnik w podróży
Czy biznesplan jest niezbędny? 175

Planowanie, to podstawa. Bez względu na to czy planujemy wyjazd na wakacje, treningi, zrzucenie zbędnych kilogramów czy budowę wymarzonego domu, to bez odpowiedniego planu

Słodkie okruszki
TORT WIELKANOCNY 282

świątecznym stole :). Krem czekoladowy jest bardzo stabilny w przeciwieństwie do adwokatowego. Dlatego krem ten polecam jedynie do lekkich tortów bez masy cukrowej i ciężkich dekoracji. P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Dzień 1: Pieczemy biszkopt, rozpuszczamy czekoladę z czekoladek w śmietance. Dzień 2: Robimy krem czekoladowy i adwokatowy, składamy tort (przekładamy biszkopt kremem). Dzień

Słodki Pomysł
ĆWIKŁA Z CHRZANEM :domowy, pyszny przepis 380

doprawioną ćwikłę z chrzanem. Wielkanocna ćwikła z chrzanem.      Ćwikła z chrzanem na święta to doskonały dodatek do pieczonych mięs, drobiu np. kaczki z chrupiąca skórką , wędlin, pasztetów albo jajek na twardo. Nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez tradycyjnej ćwikły z chrzanem. Najlepsza ćwikła to ta domowa oczywiście, przygotowana własnoręcznie a najlepiej z dodatkiem prawdziwego, świeżego chrzanu

Moja Książka Kucharska
Jamie gotuje po włosku 155

specjalne okazje. Wszystkie przyprawione pasją i miłością do dobrego jedzenia. Co ważne większość składników znajdziemy w naszych sklepach więc bez problemu możemy przyrządzić kurczaka z wyspy Salina, faszerowaną focaccię, ryżowe kuleczki z ciągnącym serem, zapiekankę z risotto, pieczony kalafior, klasyczną carbonarę , tiramisu z limoncello, czy babkę cytrynową. Wszystkie przepisy są dokładnie opisane, znajdziemy także informacje o ilości porcji, kaloryczności

Cynamonowe szczęście
Babka bawarska 93

Babka bawarska – babka z jajek, czerstwych bułek, z boczkiem – lub bez i szczypiorkiem. Świetna na śniadania, może również na świąteczne. Upiekłam ją w formie babki, ale można ją piec w każdej formie, jaką posiadamy. Przepis zaczerpnięty z książki Marii Disslowej Jak gotować z 1930 roku. Babka bawarska to świetny sposób na wykorzystanie suchych bułek. 2 suche bułki kajzerki(...)Jajka rozbić i rozbełtać, dodać do bułek i dokładnie z nimi wymieszać. Dodać do nich boczek i szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę przelać do formy do pieczenia wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około godzinę. Podałam ze s zpinakiem

królestwo garów
ŚWIĄTECZNY KONKURS WIELKANOCNY NA IDEALNĄ BABKĘ 119

Święta Wielkanocne bez pysznej babki nie były by świętami. U mnie przeważnie gości babka bez żadnych dodatków, czyli tradycyjna babka wielkanocna. Chciałabym się dowiedzieć jaka babka gości na waszych, Wielkanocnych stołach. Czy pieczecie ją z dodatkami Kakao, maku lub orzechów itp. Jaka waszym zdaniem jest najlepsza :) A teraz konkurs z Floriną- Emalia Polska Pleszew Jestem bardzo ciekawa waszych

Kulinarne Fantazje Marioli
Prosty omlet orzechowy 121

moment w ciągu dnia, gdy wszyscy jemy o tej samej godzinie. Podczas gdy w weekendy lubimy zaszaleć i przygotować np. pieczone naleśniki, gofry czy fritattę, tak w ciągu tygodnia sprawdzają się szybsze dania. Dlatego najczęściej jemy wtedy owsiankę bez gotowania lub omlet. Ten jest przepyszny, puszysty i sycący. Wystarczy podać go z ulubionymi owocami i gotowe :) 2 porcje

Mienta blog
CIASTO POMARAŃCZOWO-MIGDAŁOWE BEZ MĄKI 131

razem dzielę się z Wami prostym przepisem na pyszne ciasto pomarańczowe bez mąki, które zadowoli wegetarian i miłośników produktów bezglutenowych. Gorąco zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Przygotowanie: 20 min. Pieczenie: 55 min. Porcja dla 4-6 osób Składniki: ● 1 duża pomarańcza bio ● 125 g mielonych migdałów ● 3 jajka ● 125 g drobnego cukru ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Czekoladowa Kubanka 383

biszkoptu i cały czas, ręcznie przy pomocy szpatułki mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy całość na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 20 minut (grzałka góra-dół bez termoobiegu). Upieczony biszkopt pozostawiamy chwilę w uchylonym piekarniku, a następnie delikatnie przekładamy na deseczkę, ściągamy papier i studzimy biszkopt spodem

Kuchnia w czekoladzie
Torcik makowy z migdałami 156

pieczenia oraz mak. Masę makową delikatnie łączymy z ubitymi białkami i przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczeniaPieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. masa z wiśniami: Wiśnie moczymy w amaretto lub wiśniówce (w wersji bez alkoholu dodajemy wiśnie bez moczenia) Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z rozpuszczoną żelatyną (ostudzoną). Serek mascarpone ubijamy

Bon appetit mon amie
Rodzynkowiec 189

kakao. Wykładamy na blaszkę (moja ma wymiary 23,5 cm na 35,5 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Krem: 750 ml mleka 2 budynie czekoladowe (bez cukru) 1 szklanka cukru kostka (200g) masła Odlewamy ok 3/4 szklanki mleka i rozprowadzamy w nim proszek budyniowy. Pozostałe mleko

Cynamonowe szczęście