bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1200/3453)

Muffinki truskawkowe 245

rzeczy muffinki upiekłam bez kruszonki. Pewnie z kruszonką byłyby lepsze, ale i bez niej niczego im nie brakowało .  Polecam ! Przepis ze strony  Moje Wypieki Składniki na około 15 muffinek: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 2 jajka pół szklanki oleju(...)składników. Dodać truskawki i wymieszać. Kruszonka: wszystkie skłądniki połączyć, rozcierać palcami. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem. Posypać kruszonką. Piec około 25 minut w 190ºC. Podawać ostudzone. Smacznego :) Uwagi: Nie zrobiłam kruszonki, zaginęły mi mielone migdały :( Ale i bez kruszonki wyszło super

Stare Gary
SERNIK Z JOGURTÓW GRECKICH NA KRUCHYM SPODZIE 825

Sernik bez sera, z jogurtów greckich jest przepyszny, lekki i aksamitny. Wygląda jak tradycyjny sernik i tylko w smaku można wyczuć nieznaczną różnicę. Idealny na różnego rodzaju imprezy lub święta. Moja rodzina była nim zachwycona i z pewnością upiekę go jeszcze nie raz. Nie wymaga zbyt dużego nakładu pracy, więc przepis na pewno przyda się osobom zapracowanym, które(...)szklanki mąki pszennej * 100 g masła * 3 żółtka * 2 solidne łyżki gęstej kwaśnej śmietany * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 łyżki cukru drobnego do wypieków Na masę serową: * 900 g jogurtu greckiego (dałam light) * 2 budynie śmietankowe w proszku (bez dodatku cukru) * pół szklanki cukru * 5 jajek * 2 łyżeczki cukru waniliowego  Wykonanie: Ze wszystkich składników na kruchy

Zrób to smacznie
MURZYNEK KREMOWO - ORZECHOWY 126

waniliowego 0,5 szklanki mleka 5 łyżek kakao 250 g margaryny Ciasto: 5 jajek 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 4-5 średnich jabłek Krem z masłem orzechowym: 2 opakowania budyni śmietankowych bez cukru 3/4 szklanki cukru 500 ml mleka 250 g margaryny 4 łyżki masła orzechowego z solą Dekoracja: 8 kostek gorzkiej czekolady garść(...)momentu rozpuszczenia się cukru, gdy masa stanie się gładka i lśniąca. Odstawić z ognia i pozostawić do wystygnięcia.  Jajka ubić, dodać polewę. Następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać za pomocą robota na gładką masę. Na koniec dodać pokrojone jabłka i delikatnie za pomocą łyżki wymieszać. Ciasto przelać to tortownicy o wymiarach 24x24 cm, gdzie

Ciastka - domowe słodkości
BUDYNIOWE RACUCHY JABŁKOWO-ANANASOWE 192

Kolejny przepis na racuchy, ale tym razem bez drożdży. Puszyste placuszki przygotowane na maślance, z dodatkiem sypkiego budyniu waniliowego oraz owocami - jabłkami i ananasem. Są nieziemsko pyszne! Dzięki temu, że nie zawierają drożdży ich wykonanie jest banalnie proste i dużo szybsze - idealny przepis na leniwych lub zapracowanych. Można się nimi zajadać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna(...)cukru pudru 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 małe jabłka 2-3 krążki ananasa olej do smażenia Wykonanie: Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je. Następnie dodajemy maślankę, proszek do pieczenia, cukier puder, proszek budyniowy oraz mąkę i miksujemy, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Odstawiamy na około 15-20 min. Jabłka obieramy

Kuchnia MagdaLeny
KRUCHE CIASTO Z GRUSZKAMI I BEZĄ 199

odkładamy do lodówki na około 30 min. Po tym czasie wyciągamy większą część ciasta, wałkujemy i wylepiamy nim, wyłożoną papierem do pieczenia formę (średnica około 24-25 cm). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 15-20 min. Ostawiamy do ostygnięcia. Nadzienie: Gruszki obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do garnka(...)najlepiej po łyżce i miksujemy, aż powstanie sztywna i błyszcząca piana. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy do połączenia składników. Bezę rozsmarowujemy na masie gruszkowej. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach pozostałą część ciasta. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 25- 30 min. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
KRUCHE CIASTO Z GRUSZKAMI I BEZĄ 212

odkładamy do lodówki na około 30 min. Po tym czasie wyciągamy większą część ciasta, wałkujemy i wylepiamy nim, wyłożoną papierem do pieczenia formę (średnica około 24-25 cm). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 15-20 min. Ostawiamy do ostygnięcia. Nadzienie: Gruszki obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do garnka(...)najlepiej po łyżce i miksujemy, aż powstanie sztywna i błyszcząca piana. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy do połączenia składników. Bezę rozsmarowujemy na masie gruszkowej. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach pozostałą część ciasta. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 25- 30 min. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto z budyniem i rabarbarem 285

mąki pszennej 230 g masła 1 szklanka cukru pudru 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 kg rabarbaru + 3-4 łyżki cukru 2 budynie waniliowe bez cukru (na pół litra mleka) + 4 łyżki cukru 750 ml mleka cukier puder - do posypania  kilka łyżek bułki tartej Śmiało można powiedzieć(...)opakowaniu, dodając 4 łyżki cukru - jednak użyć tylko 750 ml mleka. Nie studzić, od razu zabrać się za przygotowanie ciasta. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto z lodówki rozwałkować, wyłożyć nim dno formy i ponakłuwać widelcem. Następnie ciasto oprószyć bułką tartą (by wchłonęła sok z rabarbaru). Wyłożyć wcześniej przygotowany rabarbar - pamiętając o odlaniu soku, który

Świat Ciasta
Piersi z kurczaka w jogurtowo-miodowej marynacie 248

Piersi z kurczaka w jogurtowo-miodowej marynacie. Dziś przychodzę do Was z pysznym pomysłem na obiad. Będzie nie tylko smacznie, ale też i zdrowo. Mięso przygotowałam bez tłuszczu. Wyszło miękkie, soczyste i pełne smaku, który zawdzięcza wspaniałej jogurtowo-miodowej marynacie. Miód, to nie tylko doskonały dodatek do napojów, placuszków, deserów czy owsianek. To również wspaniały składnik wielu innych dań(...)naczynia. Po czym wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut (środkowy poziom piekarnika, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Po tym czasie mięso wyciągamy z piekarnika i podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie zestaw surówek i pieczone ziemniaczki. S macznego

Słodkie okruszki
Klasyczne babeczki 212

Składniki (na 12 babeczek): 1/2 kostki margaryny do pieczenia (125g) 2 jajka 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1. Margarynę roztapiamy w małym rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy margarynę jakieś 5 minut na najwyższych obrotach, po czym(...)ekstrakt z wanilii. Nie miksujemy zbyt długo, ponieważ ciasto zrobi się zbyt ciężkie (ok. 3 minuty). 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (bez termoobiegu). Papilotki wkładamy do formy muffinkowej i napełniamy je do 2/3 wysokości. Pieczemy 20-25 minut. Możemy ozdobić bitą śmietaną (śmietanka kremówka, śmietan-fix, cukier wanilinowy - wszystko razem ubijamy na sztywną pianę). Gotowe ! :) Wskazówka: Żeby uzyskać

My Culinary Art
Ciasto stracciatella z truskawkami 183

karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu czy ula, serniki orzechowe, kajmakowe i dyniowe, ciasta straciatella, makowce i szarlotki, florentynki, muffinki i ptysie, bezy i zapiekany deser lodowy. A jeśli jesteś wielbicielem pralinek, koniecznie przestudiuj ostatni rozdział. Piecz, smakuj i rozpływaj się z zachwytu. Książka do nabycia W TYM MIEJSCU . Powiem Wam , że warto. Jasne przepisy zawsze pod ręką. Z książki(...)gorzkiej czekolady dodatkowo trochę czekolady do posypania 1,5 kg truskawek 300 g słodkiej śmietany 30-36% Przygotuj biszkopt.Czekoladę posiekaj na małe kawałeczki, jeśli chcesz biszkopt jasny, bez czekolady- pomiń ten krok.Wymieszaj obie mąki i przesiej je do naczynia. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę i ciągle ubijając dodawaj stopniowo cukier, aż do jego wyczerpania

Z Kuchni Do Kuchni
Prosty keks – ciasto z bakaliami 226

Ciasto przekładamy do foremki – najlepiej keksówki (ja tym razem użyłam foremkę Stella)  Uwaga! Bez względu na zastosowaną foremkę ciasto nie powinno sięgać wyżej niż do 3/4 jej wysokości. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku około 60 minut do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Rada! W połowie pieczenia można naciąć

Słodkie okruszki
Ciasto truskawkowo-bananowe 410

waniliowego 1 opakowanie czerwonegoTortenguss(plus 2 lyzki cukru i 250 ml wody wg opakowania) WYKONANIE : Mielone orzechy laskowe podprazyc na patelni bez tluszczu. Nagrzac piekarnik do 200°C,z termoobiegiem do 180°C. Blache wylozyc papierem do pieczenia. Jednego banana obrac,rozgniesc widelcem. Maslo,cukier,skorke cytrynowa i jajka utrzec na pulchna mase. Porcjami wmieszac make,podprazone orzechy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasztet drobiowy zwijany jak rolada. 166

względu na walory smakowe.  Na koniec jajka, manna i gotowe do pieczenia. Wąskie długie blaszki wykładamy papierem do pieczenia, trzeba tego papieru więcej aby zaraz po upieczeniu móc wyjąć pasztet z formy aby się nie odparował. Jedną  blaszkę zrobiłam zwykłego bez dodatków,  ponieważ w moim domu są osobnicy których pieczarki "uczulają".  A drugą(...)pieczemy około 2 godzin. Po wyłączeniu piekarnika, uchylamy i po 10 minutach wyjmujemy na zewnątrz. Przykrywamy deską i obracamy wyjmując pasztet z formy. Po zdjęciu papieru będzie widać, że choć pasztet jest rumiany to jednak wilgotny. Gdy będzie odpoczywał w taki sposób ładnie odparuje , będzie zwarty i łatwy do krojenia. Kiedyś ktoś mi powiedział, że bez tłuszczu

Dieta moja pasja
Niebiańskie Ciasto Brzoskwiniowo-Kokosowe 1803

proszku do pieczenia cukier waniliowy Warstwa Kokosowa: 150 g wiórków kokosowych 4 białka  3/4 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa Brzoskwiniowa: 4 żółtka cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej budyń waniliowy (bez cukru) 2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 180 g masła ok. 300 g brzoskwiń z puszki + ok. 60 ml syropu spod brzoskwiń(...)jednej łyżce wsypujemy cukier wraz z cukrem waniliowym. Zmieniając obroty miksera na najniższy poziom stopniowo dodajemy po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsypujemy mąki i proszek do pieczenia.  Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175-180 stopni. Pieczemy ok. 15-20 minut do "suchego patyczka". Warstwa kokosowa: Białka ubijamy na sztywno

Słodka Strona