bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:156/498)

Drożdżówka z owocami 146

trzymało formę.  Miskę z ciastem drożdżowym przykryć ścierką i odstawić na około godzinę w ciepłe i bez przeciągów miejsce, aby podwoiło swoją objętość.  Po wyrośnięciu, ciasto ponownie delikatnie zagnieść ręką oprószoną mąką i włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać.  Na wierzchu ułożyć skórką do dołu cząstki nektarynek lub innych owoców, lekko je powciskać(...)około 15 - 30 minut. Przed wstawieniem do piekarnika ciasto posypać kruszonką.  Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 40 - 45 minut. Po upieczeniu wystudzić na kratce.  Jak zrobić kruszonkę do ciasta? Wszystkie składniki na kruszonkę najpierw posiekać nożem, a następnie szybko zagnieść i rozcierając w palcach małymi kawałeczkami posypać na ciasto. Jeśli kruszonkę zrobimy wcześniej

Kuchcik gotuje
Pączki hiszpańskie 266

przepisu wcześniej. A powinnam była już się nauczyć! W dniu imprezy wstałam bardzo wcześnie, zakasałam rękawy i wzięłam się do pracy. Przygotowywałam – oprócz pączków – także faworki i piekłam chleb. No cóż…. z wymarzonych cudownych puszystych pączków wyszły cudowne gnioty… A ja obiecałam, że przyniosę pączki…! Na zrobienie następnych zabrakło czasu. Ale nie poddałam się! Miałam(...)rozpuści i zagotuje. Zmniejszam gaz. Dosypuję mąkę i ciągle mieszam i rozcieram, aż masa będzie gładka, bez grudek i będzie odchodzić od ścianek. Odstawiam do ostygnięcia.  2. Do przestudzonej masy dodaję – miksując – po jednym jajku. Wycinam z papieru do pieczenia kwadraciki, na które wyciskam szprycą ciasto. Wielkość kwadracików to ok. 10×10 cm ale można

UgotujmyTo.pl
Ciasteczka z tahini i kardamonem 184

Koleje zdrowe ciasteczka wegańskie ciasteczka dla smakoszy. Są bardzo smaczne i szybko się je robi. Bez glutenu i bez cukru oczywiście ;) Składniki: 1/2 szklanki mąki bezglutenowej 1/2 szklanki mielonych migdałów 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4-1/2 łyżeczki kardamonu 1/2 łyżki sody 1/4 szklanki (4 łyżki) tahini 1/4 szklanki (4 łyżki) syropu klonowego Wykonanie: Podgrzać piekarnik do 180 stopni(...)dużej misce połączyć mąkę, migdały, cynamon, kardamon, sodę. Wlać tahini i syrop klonowy Uformować małe kulki i położyć je na papierze do pieczenie. Następnie zgnieść je tak, aby utworzyły kółka "czyli kształt ciasteczek". Im ciaśniej je zgnieciemy tym będą bardziej kruche. Na wierzch możemy posypać je sezamem. Pieczemy około 15 minut, aż brzegi staną się złoto brązowe. Czekamy

Smaki Przyprawy i Kolory
Ekspresowe ciasteczka francuskie ze śliwką 161

pieczenia. 2. Ze śliwek usuwam pestki. Owoce kroję na mniejsze kawałki. Śliwki układam na kawałkach ciasta na blaszce. Owoce posypuję cukrem waniliowym oraz cynamonem. 3. Ciastka piekę 10 minut bez termoobiegu i około 5 minut z termoobiegiem w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Przepis #8 Kokosowe naleśniki 108

wkrótce się pojawi) a pozostałą część dodałam do naleśników. Takim sposobem powstały naleśniki kokosowe, które w smaku przypominają trochę gofry. Smakują wspaniale nawet bez dodatków. Składniki: - 250 gram mąki - 2 jajka - łyżeczka proszku do pieczenia - 250 mleka mleka - 2 łyżki cukru pudru - ok 1,5 szklanki wiórków po produkcji mleka kokosowego - olej do smażenia Wszystkie składniki mieszamy

Health-Fit-Life
Sernik kajmakowy na ciasteczkowym spodzie z malinami 201

wodna i sernik będzie bardziej kremowy (nie lubię bawić się w owijanie foremek folią i wstawiania ich bezpośrednio do naczynia z wodą). Pieczemy 15 minut w 170 stopniach, a następnie przykręcamy piekarnik do 150 stopni i pieczemy jeszcze 60 minut. Po tym czasie wyłączmy piekarnik ale ciasto zostawiamy w nim jeszcze na pół godziny. Następnie otwieramy drzwiczki i całkowicie studzimy(...)użyłam frużeliny malinowej . Możecie również położyć świeże owoce lub przygotować polewę czekoladową. Z foremki wykroiłam 24 porcje. Jedna to 240 kcal (bez frużeliny) Prosty sernik z kajmakiem Sernik na ciasteczkowym spodzie Sernik z kajmakiem i malinami Szybki sernik na weekend Smacznego!!! Źródło wpisu: sernik jest mieszanką dwóch przepisów na serniki z bloga Malinowa Kawiarenka oraz Przepisy Kulinarne

Relaxtime
Babeczki Bounty 210

Pyszne, kokosowe babeczki, które zasmakują każdemu. Są wilgotne, ale lekko sypkie. Bardzo delikatne i szybkie do zrobienia. Ładnie wyrastają, jestem pewna, że poradzicie sobie z nimi bez problemu ;) Polecam! PS Osobom, które robią tworzyć, mają artystyczne zacięcie polecam stronę http://www.loveart.pl/  , na której znajdziecie wszystkie niezbędne rzeczy do ręcznie robionych handmade ;) Składniki (6-8 babeczek): 60 g masła(...)cukru 1 jajko pół szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki + 1 łyżka mąki pszennej tortowej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml mleka 2 łyżki likieru kokosowego Mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną i proszek do pieczenia - przesiać, odłożyć. W naczyniu umieścić masło i cukier i utrzeć do powstania jasnej i puszystej masy. Dodać jajko i zmiksować

Domowa cukiernia Ewy
welsh cakes (walijskie ciasteczka) 263

Maślane, wilgotne, pyszne. Banalne i szybkie w przygotowaniu. Rewelacyjne do herbaty, nie za słodkie… Składniki: kostka masła (200g) 1/2 kg mąki pszennej 100g rodzynek 100g suszonej żurawiny 170g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 1 jajko dobra szczypta soli Wszystko wymieszać w misce i wyrobić na ciasto. Formować kulki wielkości włoskiego orzecha i następnie rozpłaszczać(...)placki, mniej więcej jednocentymetrowej grubości. Można oczywiście ciasto wałkować i krążki wycinać, ale bez wałkowania jest prościej i szybciej. Placki smażyć na grubej, najlepiej żeliwnej, suchej patelni, solidnie nagrzanej, ale nie za gorącej, żeby się zbytnio nie przypaliły. Smażyć koło trzech minut z każdej strony, na ładnie złoty kolor. Gotowe odkładać na bok. Zaraz po usmażeniu będą lekko miękkie

stajnia gołębie od kuchni
ciasto drożdżowe na żółtkach z kisielowym nadzieniem... 182

wyrośnięcia na około 1 godzinę, u mnie było krócej z 45 minut bo ciasto rosło szybko i mocno dżem z ciemnych winogron, konfiturę niskosłodzoną z czereśni (użyłam swoje przetwory, są u mnie w przepisach) wymieszać z dużym kisielem lub 1,5 paczki zwykłego bez cukru obrane jabłka ze skórki zetrzeć do nadzienia na tarce grubsze oczka, wszystko wymieszać(...)ciasto wyjąć na deskę podsypaną mąką, krótko wyrobić, podzielić na części, ręką ciasto rozciągnąć, nałożyć nadzienie, zawinąć i dać na blachę z papierem do pieczenia, posmarowac pędzelkiem maczanym w wodzie, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, zostawić do wystudzenia najlepiej na całą noc, kisiel dobrze się zetnie" i będzie się dobrze

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczemy chleb - cześć 2 175

Żywią się prostymi cukrami zawartymi w cieście chlebowym, wytwarzając dwutlenek węgla i alkohol.  Dwutlenek węgla powoduje że ciasto rośnie. Alkohol wyparuje podczas pierwszych kilku minut pieczenie chleba i stąd właśnie jego szybki wzrost. Można spotkać w sklepie kilka rodzajów drożdży produkowanych komercyjnie (mam na myśli drożdże do wypieków- tylko takimi się teraz zajmujemy) Świeże drożdże prasowane(...)użycie zimnej wody może źle wpłynąć na ich wyrastanie. Szybkie drożdże- to nic innego jak drożdże suszone z dodatkiem enzymów i pożywki, co ma przyśpieszyć ich proces wyrastania. Ciasto z tym rodzajem drożdży rośnie tak szybko że często można pominąć jeden etap fermentacji, uformować bochenek i do pieca. Ma to jednak wpływ na jakość i smak pieczywa ( osobiście

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Szybka sałatka imprezowa (z kiełbasą krakowską) 308

Dziś zapraszam Was na przepis na szybką sałatkę imprezową (z kiełbasa krakowską). Uwielbiam takie sałatki i nie wyobrażam sobie bez nich żadnej uroczystości. Sycą

Słodkie okruszki
Wegańskie ciasto z chałwą i śliwkami 185

Jest to proste, szybkie ucierane ciasto, w której funkcję słodzącą pełni chałwa i banany. Jest wilgotne i sycące. spokojnie wytrzyma 3 dni poza lodówką, ale szczelnie zawinięte folią.   Składniki na dużą blachę lub tortownicę 26 cm: 200-250 g chałwy 2 średnie banany 60 g mąki kukurydzianej 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia około pół(...)śliwek 150 ml oleju roślinnego 50 g cukru/ewentualnie, bo dla mnie bez jego dodatku było wystarczająco słodkie 50 g migdałów do posypania/dekorarcji ciasta Przygotowanie: W dużej misce utrzyj banana, chałwę i olej na gładką, puszystą masę.Dodaj przesianą mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia. Wymieszaj dokładnie ciasto. Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożyłam tylko spód

greenscarf
Poduszeczki z truskawkami 204

Prosty, szybki w przygotowaniu i do tego uroczy i pyszny deser z ciasta francuskiego i truskawek :) Zapraszam do przygotowań!   Składniki: 1 op. gotowego ciasta francuskiego świeże truskawki, umyte, bez szypułek, przekrojone na pół cukier 1 żółtko CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN +studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Ciasto francuskie kroimy w kwadraty(...)boku ok. 6 cm i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek przy pomocy pędzelka smarujemy rozmąconym żółtkiem. Na każdym kwadraciku układamy po 1 połówce truskawki, całość obficie posypujemy cukrem (1/2-1 łyżeczka na 1 kwadracik). Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Smacznego

My Culinary Art
Boczek pieczony w majeranku 153

Dziś coś dla mięsożerców - boczek pieczony w majeranku. Wersja najprostsza jaka może być, a zarazem bardzo smaczna. Boczek po upieczeniu jest aromatyczny, z zewnątrz przypieczony, a

Kuchcik gotuje
Ciasto kakaowe z bezą 207

Szybkie, proste ciasto. Mimo pozorów nie jest wcale takie słodkie. Zachęcam do wypróbowania.  ;) Składniki:  -biszkopt : (mała blaszka) 6 jaja 1/2 szkl. kartoflanki 1/2 szkl maki pszennej 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody 1 łyżka oleju Krem: 2 budynie śmietankowe/waniliowe 2 szkl. mleka pół szklanki mleka 250g masła 3 żółtka 3 łyżki(...)kakao 4 łyżki rumu ja użyłam Golden Rum 1 opakowanie bez około 100 - 150g Polewa: czekolada - rozpuścić w kąpieli wodnej dodatkowo posiadałam pół puszki masy krówkowej. Białka oddzielić od żółtek i je ubić na sztywną pianę, Dodawać stopniowo cukier cały czas miksując, dodać wodę- ubijać dalej, następnie dodawać po jednym żółtku - miksować do połączenia się piany  z żółtkami

Garnkowe fanaberie