bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:928/1508)

Tarta z orzechami i karmelem 172

Od czasu do czasu lubię upiec sobie ciasto. Może nie koniecznie tylko dla siebie, lubię dzielić się nim z innymi. Dziś tarta z orzechami i karmelem

365 dni dookoła kuchni
Tradycyjne pikle z arbuza 177

Tradycyjne pikle z arbuza czyli gotuję nie marnuję w praktyce Tradycyjne pikle z arbuza są wspaniałym dodatkiem do wszelkich pieczonych i grillowanych mięs. Słodko-kwaśne i

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Babka waniliowo cytrynowa 122

Babka jest bardzo prosta ale pyszna. Babka znalazła się w piekarniku w ciągu 5 minut Nie jest sucha o lekko cytrynowym smaku. Polecam Wykonanie jest bardzo

Kuchnia Pokoleń
CIASTO MARCHEWKOWE (Bez glutenu, wegańskie) 163

Nie zawsze zdrowe "słodkie" musi być niesmaczne , a stereotyp ten na pewno łamie poniższy przepis . Ciasto jest pyszne, wystarczająco słodkie ( pomimo braku cukru ) i wilgotne w

Marcepanowa kuchnia
SERNIK NA ZIMNO 99

  Dni są ostatnio coraz dłuższe i przepiękne.Mam nadzieję,ze wiosna zawitała do Nas już na stałe bo jeśli chodzi o mnie to uwielbiam tą

Niespełnione zdolności kulinarne
Empanadillas: Post Scriptum 207

także piec w piekarniku - pieczemy je ok. 15-20 minut, w temperaturze 190-200 stopni, do momentu aż staną się złociste. Przed pieczeniem smarujemy jajkiem rozbełtanym z 1-2 łyżkami mleka.  Smalec potrzebny do przygotowania ciasta można zastąpić masłem, ale w trakcie smażenia pierożki szybciej się przypiekają, trzeba zatem smażyć tylko kilka naraz, by nadążyć z ich odwracaniem(...)posiekanej szynki 30 g żółtego sera, startego Wszystkie składniki wymieszać, jeśli konieczne doprawić do smaku i nakładać na wycięte z ciasta pierogi. Ta wersja nie była przeze mnie testowana, ale wydaje mi się, że lepiej sprawdzi się w wersji pieczonej niż smażonej.  * przepisy cytuję za książkami: TAPAS, Hiszpańskie przysmaki; Kuchnia Hiszpańska; Przekąski - Wielka Księga Kucharska

KUCHARNIA
Nadziewane pierniczki z ciasta dojrzewającego 237

składniki: sodę z mlekiem, sól i na koniec przyprawę do piernika. Wyrobiłam ciasto. Ciasto można wyrobić ręką lub mikserem.  Zachęcam do użycia miksera, bo wyrabianie ręką wychodzi ciężko, ponieważ ciasto jest trochę rzadkie i klei się do rąk. Ale takie ma być. Po dokładnym wyrobieniu, ciasto przełożyłam do porcelanowej miski (może być garnek emaliowany, kamionkowe naczynie). Przykryłam bawełnianą ściereczką(...)moje pierniczkowe serduszka. W ten sposób powstały moje pierniczki nadziewane. Piekarnik nagrzałam do temp.  180 °C. Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia. Pierniczki  ułożyłam na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Trzeba zachować odstępy, ponieważ podczas pieczenia pierniczki trochę urosną. Blaszkę wstawiłam do nagrzanego piekarnika na około 10 minut. Upieczone pierniczki wyłożyłam na kratkę żeby wystygły

Kuchnia u Krysi
Szybki i wilgotny piernik z konfiturą z czarnej porzeczki 303

lepszego. Szybki i wilgotny piernik z konfiturą z czarnej porzeczki Szybki i wilgotny piernik z konfiturą z czarnej porzeczki – przygotowanie. Wszystkie składniki mieszamy w misce bez użycia miksera. Szybki i wilgotny piernik z konfiturą z czarnej porzeczki 2016-05-04 22:23:35 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)dokładnie mieszamy łyżką. Po czym dolewamy mleko, znów dokładanie mieszamy. Na koniec wlewamy 1/2 szklanki oleju, mieszamy aż uzyskamy jednolitą gęstą masę. Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną formy (prostokątnej lub kwadratowej). Piernika pieczemy 45 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku na środkowym poziomie. Po tym czasie wyciągamy ciasto i zostawiamy do przestudzenia. Gdy ciasto ostygnie

Słodkie okruszki
MocnoKoKosoWy MusiK na BisZkopTOwyM SpodZie 157

składniki: spód: 2 jajka 0,5 kubka mąki kokosowej 0,5 kostki masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia laska wanilii mus kokosowy: 1l mleka

Luźna Kuchnia
CZEKOLADOWE KULKI Z CYNAMONEM – domowe płatki do mleka (wegańskie) 233

Kiedy w mojej głowie pojawił się pomysł na zrobienie płatków do mleka, na początku wydawało się to niemożliwe. Jednak udało mi się uzyskać to, co chciałam

Via Gusto
Pączki dyniowe 131

Jutro Tłusty Czwartek więc od rana zakasuję rękawy i zabieram się za smażenie pączków.  Będą to ulubione pączki moich chłopaków  czyli tradycyjne z konfiturą

Wiem co jem
Piernik z dynią 197

Cudowna polska jesień nasycona kolorami i wreszcie długo oczekiwany czas na zjadanie warzyw, które przez całe lato wygrzewały się na grządkach. Nasza ulubione jesienne warzywo to

SzczyptaSmaQ
RACUCHY BUDYNIOWE Z BANANAMI 282

Jak wiecie uwielbiam ciasta budyniowe , ale budynie wykorzystuję absolutnie nie tylko do ciast. Robię z nich również desery i smakołyki na obiad czy też podwieczorek. Dziś

Ostra na Słodko
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE 507

     Sernik, który króluje u nas praktycznie od zawsze. I mimo różnych eksperymentów, testowania innych serników, zawsze w końcu wracamy do tego. Serniczek idealny

Smaczne Zdrowe
Na niepogodę: brownie z malinami i zielonym pieprzem 146

przerażają, inne frapują, ale większość cieszy i ekscytuje. A fakt, że w moim własnym ogrodzie rośnie czarny bez, doprowadza mnie na skraj kulinarnej ekstazy. Pogoda się popsuła. Znów jest chłodno, pochmurno i wietrznie. Zamiast więc lekkich serników na zimno i delikatnych ciast pełnych rabarbaru, sięgnęłam po przepis na brownie, który kusił mnie od dawna. Przepis znalazłam na blogu Słodka(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu poukładać maliny, posypać całymi ziarenkami zielonego pieprzu. Piec w 175 st. C. przez 25 minut. Ostudzić. Smacznego! Z pozostałych białek postanowiłam przygotować różowiutkie makaroniki. Oczywiście - nie wyszły. Nie winię za to mojego braku umiejętności, ogólnego niechciejstwa , jakie mnie przed pieczeniem dopadło, czy niedokładności przy ubijaniu bezy. Wysoka wilgotność powietrza i zepsuty

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania