bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:408/1508)

Kostka alpejska 611

dobra rada. Bezy do ciasta muszą być kruche, a nie ciągnące się w środku. Dżem powinien być lekko kwaśny, aby przełamał słodycz masy. Ciasto smakuje najbardziej na drugi dzień. Jeśli macie ochotę na inne moje ciasta to zapraszam tutaj Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyzki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić(...)ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier, a następnie żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie połączyć z pianą , mieszając łyżką. Foremkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem, tylko dół blaszki. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka. Masa kajmakowa

O kuchni z uczuciem
Financier (finansjerki) z rabarbarem i białą czekoladą 177

pieczenia szczypta soli 1 łodyga rabarbaru, z grubsza obrana i pokrojona na plasterki 1/2 tabliczki białej czekolady, grubo posiekanej cukier puder do posypania Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Wybraną foremkę dokładnie wysmaruj masłem i wstaw do lodówki (lub wyłóż papierem do pieczenia). W misce wymieszaj cukier puder, mąkę, mąkę migdałową, proszek do pieczenia i sól(...)ciasto łyżką. Gotowe ciasto jest rzadkie, gładkie i nieco ciągnące. Gotowe ciasto przelej do wybranej formy/foremek na grubość 2-3 cm. Foremki na muffinki wypełnij w 1/2-3/4 wysokości, bo jeszcze będziesz dodawać rabarbar. Powtykaj w ciasto kawałki rabarbaru i czekolady (możesz też dodać białą czekoladę do ciasta na etapie 4., po wmieszaniu białek). Wstaw formę do piekarnika i piecz przez

Chilli Czosnek i Oliwa
Śmietanowiec 134

rozpusta by była, a ciasto i tak jest słodkie. Trochę babkowate, keksowate, mokre i pachnące śmietaną. Idealnie smakuje bez żadnych dodatków do popołudniowej kawusi. Składniki: • 4 jajka • 1 szklanka cukru • 1 cukier waniliowy • 2 szklanki kwaśnej śmietany • 4 szklanki mąki • 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: • Jajka, oba cukry

To co kocham
Babka z białek 123

babka, która pozwala wykorzystać białka, jakie czasem zostają nam po pieczeniu innych ciast :-) Moja dzisiejsza wersja jest z wykorzystaniem ostatnich śliwek, ale możecie śmiało użyć innych owoców, nawet takich z przetworów, albo nie używać ich wcale :-) Możecie też podzielić ciasto na dwie części i do jednej dodać 2 łyżki kakao - wtedy będziecie mieć fantastyczną babkę dwukolorową :-) Możecie je też(...)miksując. Na koniec dolewamy powoli olej i wodę; miksujemy. Przekładamy masę do foremki wyłożónej papierm do pieczenia, na wierzchu układamu śliwki lub inne owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 1 godziny. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem czy ciasto na pewno się upiekło (czasem środek babki wymaga trochę więcej czasu na "dopieczenie" niż boki). Upieczoną babkę

Czary - gary w kuchni
Sernik z truskawkami 240

Pierwszy w tym roku przepis ze świeżymi truskawkami, które jak wiecie są moimi ulubionymi owocami!!! Postanowiłam, że udoskonalę swoje umiejętności w pieczeniu serników i stąd

Ania i Marcin gotują
Popapraniec 245

pysznie smakuje, jednym słowem - warto się skusić! Składniki: Ciasto: 6 jaj 1 szklanka mąki tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki suchego maku pół szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki kakao Masa: 3/4 l mleka 2 torebki budyniu śmietankowego bez cukru lub waniliowego po 1 łyżce mąki zwykłej(...)dodając przesianą mąkę połączoną z proszkiem, ostrożnie przemieszać, dolać olej, wymieszać. Ciasto podzielić na 3 równe części - do jednej dodać kakao, do drugiej dodać wiórki , do trzeciej mak. Ciasto nakładać na wyścieloną papierem blachę, łyżką na przemian, by powstały łaty, do wyczerpania ciasta, można dokładać na już ułożone. Piec w 180 st. C około 30 minut. Ugotować masę budyniową, którą

kgwjanczewo
Pavlova z truskawkami i jagodami 381

Truskawki  pojawią się w naszych sklepach,oczywiście te nasze polskie bo są najlepsze.Więc do bezy pasują idealnie.Dzisiaj więc zapraszam Was na bezowy tort pavlova

Ala piecze i gotuje
Łatwy chleb pszenno-żytni z ziarnami na zakwasie 218

pieczenia. Ciasto zakrywamy folią spożywczą lub zwykłą reklamówką do wyrośnięcia. Powinno wyrosnąć do brzegów blaszki. U mnie zazwyczaj rośnie 1-1,5h. 2. Wyrośnięty chleb można posypać ziarnami lub oprószyć mąką. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 250 st.C (funkcja "góra-dół" bez termoobiegu). Piec najpierw 10-15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 200 st.C i piec jeszcze 45 minut(...)minut przed końcem pieczenia chleb wyjmujemy z formy, ściągamy papier i wkładamy do piekarnika (bez formy) na ostatnie 10-15 minut. Chleb będzie upieczony, jeśli ostukany od spodu wyda głuchy odgłos i będzie ładnie zarumieniony. 3. Wystudzony chleb można także zamrozić. Po wyjęciu i odmrożeniu będzie jak świeży :) Uwaga: Dodatek drożdży można pominąć, ale wówczas chleb będzie wyrastał

Kuchnia domowa Ani
Jabłecznik na kruchym cieście z kokosem Siostry Anastazji 279

podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części 70/30. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, większą część ciasta musimy rozwałkować i wykładamy na blaszkę, drugie ciasto wkładamy do lodówki. Składniki warstwa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 1 budyń śmietankowy 40 g bez cukru 1 szklanka rodzynek cukier woda 1. Jabłka ścieramy na tarce na grubych oczkach. Przekładamy do większego(...)misie miksera ubijamy białka, dodajemy cukier, wiórki kokosowe, mieszamy. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną, delikatnie miksujemy. Na ciasto, które wyłożyliśmy na blaszkę dajemy ciepłe jabłka z budyniem, na to warstwę kokosową. Na warstwę kokosową ścieramy na tarce drugą część kruchego ciasta :-) Ciasto pieczemy w 180 stopniach 60 minut. Studzimy na kratce, po upieczeniu dobrze jest wyjąć z blaszki i odsunąć

kruche babeczki
Ciasto drożdżowe bez zasad 215

mleka lub podsypuję mąką i dokładnie rozcieram masło. Ciasto ma wyjść jednolite i lekko twardawe. Zajmuje mi to jakieś 15 min. Wyrobione ciasto wsadzam do inkubatora w piekarniku. Wsadzam razem z miską, w której wyrabiałam i zapominam o nim na 1,5h. Po tym czasie mamy fajne, lekkie i wyrośnięte ciasto. Przekładam do wyłożonych papierem keksówek. Ta ilość starczyła(...)zostawiam na blacie na 20 min przykryte ściereczką. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni i piekę ciasto 30-35 min. Studzę i jem. Babcia pochwaliła i domagała się jeszcze, a ponieważ jest wymagająca co do ciasta drożdżowego więc chyba jest dobre Post Ciasto drożdżowe bez zasad pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Pieczemy ciasteczka! Przepisy na pierniczki bez cukru 154

trochę na tym stracą. Piernikowe ciasteczka owsiane bez cukru Szybkie, nie wymagają wykrawania foremkami. Dla miłośników owsianych ciasteczek – wersja korzenna, pierniczkowa Kruche bezglutenowe pierniczki bez jajek Bardzo je lubię, chociaż ciasto nie należy do najłatwiejszych w obróbce – trzeba uważać, bo mocno się kruszy. Smak za to wynagradza wszystko Pierniczki jaglane Kruche i aromatyczne, nie trzeba czekać(...)zmiękną. Mam nadzieję, że przepisy przypadną wam do gustu Dodatkowy przepis znajdziecie w najnowszym wydaniu Magazynu Bezbolesne Usuwanie Cukru z Diety, który dostępny jest do pobrania tutaj . Artykuł Pieczemy ciasteczka! Przepisy na pierniczki bez cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Muffinki waniliowe z kremem orzechowym 151

Następnie powoli wsypywać cukry. Kolejno dodawać po jednym jajku – bez pośpiechu, proszę. Cały czas mieszając stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem. Gotową masę przełożyć do foremek, do połowy wysokości. Na to chlapnąć po niepełnej łyżce kremu czekoladowego, a kolejno przykryć warstewką ciasta. Nie musi być to dokładne przykrycie. Piec w temperaturze 160-170°C przez ok. 15-20 minut

Kocham Czekoladę
Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z masła orzechowego 206

podanie z pieczywem, na chrupiącym toście chociażby. Wielkim hitem są burgery podawane z dodatkiem tegoż masła czy chociażby ciasta, gdzie masło wykorzystywane jest jako krem bądź składnik do bazy ciasta. Ja mam dla Was dość prostą propozycję na danie z wykorzystaniem masła orzechowego. Mięso z kurczaka lubią wszyscy i myślę, że większości osób przypadnie do gustu kurczak w marynacie(...)sezamem. Przełożyć na blachę do pieczenia. Może być ona wyłożona papierem do pieczenia bądź mieć nałożoną kratkę, na której możemy ułożyć kurczaka. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Piec kurczaka przez godzinę. Po czterdziestu minutach czasu pieczenia ostrożnie wyjąć blachę z piekarnika i przewrócić mięso na drugą stronę. Pieczone podudzia kurczaka w marynacie

mecooks
Ciasto mleczna kanapka 4188

Ciasto: 5 jajek 3/4 szklanki oleju rzepakowego 1 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 3 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 krople aromatu rumowego Krem z mleka w proszku: 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka soku z cytryny(...)sodę i mieszać delikatnie łopatką lub łyżką, aby masa była jednolita i bez grudek mąki. Masę wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym (góra-dół) do 175 stopni C przez 40 - 45 minut do suchego patyczka. Upieczone i wystudzone ciasto wyjąć z formy, przekroić na dwie części i przełożyć kremem. Wierzch ciasta polać

Kuchcik gotuje
Serowe kocie oczka z konfiturą różaną 152

godziny do lodówki.  3. Ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Krążki dzielę na dwie części. W jednej części krążków robię na środku małe kółka.  Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 15 minut w temperaturze 180 stopni. 4. Ciastka bez dziurki smaruję konfiturą różaną i sklejam z ciastkiem z dziurką. Gotowe ciasteczka układam(...)sklepu Premium Rosa . Konfitura ma doskonałą konsystencję i idealnie nadaje się do sklejania ciastek. Nadała moim ciasteczkom wspaniałego różanego aromatu. Konfitura to idealny dodatek do różnego rodzaju ciastek, ciast, tortów czy deserów. Zdecydowanie warto ją zakupić, bo jest przepyszna.  Serdecznie zapraszam do sklepu  PREMIUM ROSA , gdzie znajdziecie mnóstwo wspaniałych przetworów owocowych i warzywnych, syropów, soków oraz wiele innych

Tradycyjna kuchnia Kasi