bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:379/1508)

Kruche pieczone pierożki wigilijne z kapustą i pieczarkami 185

http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/kruche-pieczone-pierozki-wigilijne-kapusniaczki2-1024x764.jpg Kruche pieczone pierożki wigilijne z kapustą i pieczarkami to świetny dodatek do Wigilijnego barszczu z pieczonych buraków . Świetne na ciepło, ale również na

Moja Delicja
jabłecznik z różową pianką 193

składniki na ciasto kruche: 3 szkl mąki 1 i 1/2 szkl cukru 4 jajka 200 g masła, schłodzone 1 kisiel bez cukru (o czerwonym kolorze) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1500 g jabłek dodatkowo: cukier puder do oprószenia wykonanie: Z trzech jajek oddzielamy żółtka od białek. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia na na stolnicę(...)dodajemy 1/2 cukru, 1 całe jajko i 3 żółtka, siekamy wszystko nożem. Następnie dodajemy masło i ponownie siekamy nożem a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Jedną rozwałkowujemy i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto możemy podpiec. Drugą część ciasta wkładamy do lodówki. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Chwilkę

Domowy Smak Jedzenia
Jak piec wygodnie i szybko? Przybory kuchenne niezbędne podczas pieczenia ciast 267

kuchenne pozwolą nam bez większego trudu połączyć składniki i dopracować swoje wypieki niemal do perfekcji. Biszkopty, stanowiące podstawę ogromnej ilości ciast, do których przygotowania użyto trzepaczki zamiast miksera, rosną, jak na drożdżach, są puszyste i wyśmienite. Pędzelki kuchenne pozwalają w kilka sekund pokryć ciasto francuskie roztrzepanym żółtkiem jajka, by dodać mu złotego blasku podczas pieczenia. Łyżki kuchenne, szpatułki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jabłecznik z bezą 220

jesienne dni. Najlepiej smakuje, gdy jest posypany cukrem pudrem oraz podany na ciepło. Wbrew pozorom poniższe ciasto jest łatwe i szybkie do przygotowania, a w smaku jest naprawdę pyszne. Jeżeli lubicie białą bezę to najlepiej dopiero po 35 minutach pieczenia jabłecznika wycisnąć pianę z białek. Dzięki temu beza nie powinna opaść i zmienić koloru. Składniki na formę(...)suchy blat wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia, szczyptę soli, 2 łyżki cukru pudru i pokrojone na mniejsze kawałki (zimne) masło. Za pomocą noża składniki ze sobą połączyć (tj. masło rozdrobnić na jak najmniejsze kawałki). Następnie na sam środek dodać 4 żółtka i za pomocą dłoni ugnieść kruche ciasto. Należy jak najszybciej ugnieść ciasto, aby zbyt mocno się

Ugotować
CIASTO MIODOWO - MIGDAŁOWE 142

całość zacznie się karmelizować.   Schłodzonym ciastem "wykleić" wyłożone papierem do pieczenia formy. (Jeśli mamy jedną blaszkę to pieczemy najpierw jeden blat, później drugi) Na jeden z placek wylać masę orzechowo-karmelową i rozprowadzić dokładnie po całości. Dwa placki (jeden z orzechami drugi bez) piec 10-15 minut w temp. 220 stopni. W 1/2 szkl mleka wymieszać mąki(...)cukier i budyń i zagotować wszystko w reszcie mleka (tak jak gotuje się budyń). Do gorącego budyniu dodać masło i wymieszać mikserem. Ostudzone blaty ciasta przełożyć kremem

Kuchnia w opałach
Puszyste drożdżowe bułeczki 208

mocny robot kuchenny, który radzi sobie z drożdżowym ciastem, ale można wyrobić je również ręcznie. Ciasto jak każde drożdżowe powinno odchodzić od rąk. Jeżeli jest za mokre dodajemy trochę mąki, jeżeli za twarde, mleka. Wyrobione ciasto odstawiamy pod przykryciem na około 45 minut w ciepłe miejsce. Pozostałe masło roztapiamy w rondelku. Ciasto dzielimy na 12 części. My najpierw dzielimy(...)pół, potem jeszcze raz na pół, i każde z czterech kawałków na trzy części, dzięki temu otrzymujemy w miarę równe kawałki bez sztukowania ciasta. Z kawałków ciasta robimy kulki, następnie je spłaszczamy, nakładamy po łyżeczce powideł i zamykamy, robiąc znowu kulkę, tak aby powidła były w środku. Każdą z kulek smarujemy roztopionym masłem i układamy w okrągłej formie (26cm

KasiaiKrzysiu.pl
Ciasto Biszkoptowe Z Owocami Pod Pierzynką 217

propozycję dla Was na pyszne i proste ciasto :) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm biszkopt: 4 jajka kl L 1 bardzo czubata szklanka mąki 1/2 szkl cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka, łodyga rabarbaru, 1/2 brzoskwini (lub dowolny miks owoców) masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g 2 i 1/2 łyżki cukru(...)czubata łyżka kakao 1/2 łyżeczki żelatyny + 15 ml zimnej wody dodatkowo: wiórki kokosowe do obsypania po wierzchu (nie konieczne) Ciasto 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. 2. Następnie dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia składników. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone na mniejsze kawałki. 3. Gotowe ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej

Gotowanie...to proste !
Makowa tarta z bezami 201

jajko - szybko wyrób ciasto. Ciasto owiń folią spożywczą i wstaw na 30 minut do lodówki. Zimne ciasto rozwałkuj, wyłóż ciastem formę do tarty średnicy 25 cm. Do naczynia wlej śmietankę 18%, dodaj jajka i cukier - zmiksuj.  Wsyp mak i zawartość torebki z budyniem waniliowym - dobrze wymieszaj. Masę makową wylej na ciasto. Piecz 40 minut w 160 stopniach C. Ostudź

kolorowotorcikowo
Drożdżowe ślimaczki serowo-czekoladowe 206

ciasto lepiej wyrasta podczas pieczenia - dodać sól, jajo+żółtko, oraz rozczyn drożdżowy. Wszystko wymieszać i wyrobić na gładkie ciasto - leniwiec kuchenny może z powodzeniem użyć miksera, bo ciasto nie jest mocno zwarte, tylko z końcówkami w postaci mieszadeł hakowych, NIE trzepaków.   Miskę, w której wyrabiane było ciasto, obsypać mąką i włożyć do niej ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić(...)dłuższego boku z nadzieniem, a kończąc na boku bez farszu - im więcej warstw zawiniętego ciasta w rulonie, tym większe będą drożdżówki. Jeśli mamy ochotę na większe drożdżówki - zawijać ciasto w rulon od krótszego boku. Dobrze skleić ostatni brzeg z resztą ciasta, aby nadzienie nie wypływało podczas pieczenia. Rulon kroić na 3-4cm plastry. Plastry układać poziomo

Grunt to przepis!
Ciasto ucierane z jagodami 241

owoce są mrożone, należy ich nie rozmrażać tylko oprószyć mąką ziemniaczaną i takie wyłożyć na ciasto. Składniki: 200 g miękkiego masła 150 g cukru 4 jaja 200 g mąki pszennej 1 budyń śmietankowy bez cukru (40 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 200 g mrożonych lub świeżych jagód Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej(...)wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę pszenną, budyń i proszek do pieczenia przesiać. Masło, cukier i szczyptę soli utrzeć mikserem na puszysto. Wbijać po jednym jajku, ciągle dokładnie ucierając.  Następnie dodać przesiane suche składniki i wymieszać całość. Ciasto przelać do formy, wyrównać i na wierzch wysypać jagody. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około

wyzwania kuchenne
Słodkie pierożki z batatami i migdałami, Truchas de batata 256

dostępnych w Hiszpanii gotowych arkuszy ciasta do empanadillas, dlatego ja skorzystałam z mojego sprawdzonego przepisu na ciasto znane Wam z empanadas z pieczoną dynią i chorizo.  Przyznam Wam, że nie potrafiłam wyczuć smaku batatów w gotowym wypieku, ale bez wątpienia nie do przeoczenia był jego piękny pomarańczowy kolor. Truchas smakują migdałami, cynamonem i cytryną, są słodkie(...)mielonych migdałów i 50 g migdałów siekanych. Słodkie pierożki z batatami i migdałamiTruchas de batatana 14 większych pierogów (lub ze 30 małych)czas przygotowania: ciasto: 10 min + chłodzenie, nadzienie: 25 min., lepienie i smażenie: 30 min. Składniki:ciasto:100 g masła lub smalcu300 ml wody600 g mąki pszennejszczypta solinadzienie:500 g batatów250 g mielonych migdałów1 szklanka cukru

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasto pomarańczowo – migdałowe bez jajek 171

misce mieszamy: startą skórkę z pomarańczy, wyciśnięty sok oraz likier. Całość powoli dolewać do ciasta, dodać mleko i mieszać łyżką. Gdy masa będzie jednolita przenieść do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 50-60 minut w 160 stopniach (termoobieg) lub 180 stopniach (bez termoobiegu

Szybko Tanio Smacznie
Sernik na zimno z matchą 309

Już dawno nie pamiętam, kiedy maj był tak ciepły. W upały dogrzewanie mieszkania piekarnikiem nie jest najlepszym pomysłem, dlatego desery bez pieczenia – na zimno, częściej goszczą w mojej kuchni. Efektowny deser może być bardzo prosty do przygotowania. Ja tym razem wykorzystałam swój stary przepis na sernik na zimno, ale na wierzchu zamiast standardowej galaretki, zrobiłam kremowy topping(...)naturalnego serka i japońskiej herbaty matcha. Nadaje ona zielony odcień i intensywny smak. Do tego beziki, maliny, pistacje – i już mamy coś niezwykłego. Ciasto tak szybko znikło, że zabrałam się za kolejne wersje. Polecam zaufać swojej intuicji i pobawić się składnikami – różne owoce, różne wersje smakowe – w tym serniczku prawie wszystko dozwolone. Sernik na zimno – spód

Poezja smaku
Placek serowy z masą kokosową wg siostry Anastazji 218

czekoladowej, a jakoś bardziej takie ciasto chciałam. Oczywiście możecie upiec go w oryginale, bez spodu. To już zależy tylko od Was! W obu wersjach serniczek jest bardzo pyszny! Piekłam już kilka razy, więc gorąco polecam :) Spód: 125g margaryny (1/2 kostki) ½ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 żółtka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 ½ szklanki mąki Masa(...)łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Polewa (nitk i czekoladowe): 40g czekolady gorzkiej lub deserowej 40ml mleka lub wody Margarynę rozpuszczamy (by była płynna, ale nie gorąca), dodajemy do niej cukier, cukier waniliowy, żółtka, i proszek do pieczenia. Całość mieszamy razem łyżką lub widelcem, a następnie dodajemy stopniowo mąkę. Gotowym ciastem wylepiamy średniej wielkości blaszkę (około 23x34cm

Smakowy Raj
Bezglutenowe ciasto bananowe z orzechami i karobem bez cukru 204

mamy grudzień! ;) Można piec pierniczki, dekorować, szukać prezentów... A ja z "okazji" pierwszego grudnia pokażę wam ciasto już w nieco świątecznym klimacie, bo z dodatkiem cynamonu. To moje trzecie podejście w ostatnim czasie do ciasta bananowego i w końcu udane (z poprzednich zadowolona nie byłam :P). Wychodzi mniej wilgotne, ładnie wyrasta i jest lżejsze, bardziej puszyste i bardzo smaczne(...)syropu, albo wzbogacić ciasto polewą. Ja swoje posypałam jedynie zmielonym na puder ksylitolem. Bezglutenowe ciasto bananowe z orzechami i karobem bez cukru 3/4 szklanki mąki jaglanej 3/4 szklanki mąki gryczanej  2 jajka  2 dojrzałe banany  2 łyżki  2 łyżki syropu daktylowego  3 łyżki oleju kokosowego  1 łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta

FitKot
Kruchy placek morelowo budyniowy 200

świeżych moreli- 3 budynie waniliowe bez cukru- 4 łyżki cukru- 900ml mleka Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonką. Dodajemy żółtka, śmietanę i łyżkę lodowatej wody. Szybko wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na 2 części, wkładamy do woreczków

mojewypiekiinietylko