bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:374/1508)

Waniliowa tarta z gruszkami i czekoladą 200

się np. „jakieś ciasto z gruszką i czekoladą albo tiramisu”. Po usłyszeniu tych pierwszych słów w mojej głowie powstała myśl, aby zrobić tarte. I tak oto dołączam ten przepis do dwóch akcji na durszlaku. Ciasto ślicznie pachnie, za to daje mu już 10/10 pkt. W domu wszyscy byli zachwyceni jej smakiem. Sama muszę przyznać, że ciasto jest po prostu świetne(...)jajko. Zagnieść ciasto na jednolitą masę. 2/3 schłodzić w lodówce przez min. 1 godz, a 1/3 zamrozić Formę wysmarować, posypać bułką tartą. Wyłożyć 2/3 ciasta. Po nakłuwać widelcem. Zapiec 10-15 minut w 180 stopniach (aby nie urosła można na spód położyć papier do pieczenia i na to fasolę lub ryż, ja jednak robiłam bez. Tą metodę stosuję

Fabryka pomysłów
Agrestowiec 246

kilka kropli) Na bezę: 5 białek 10 łyżek cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Na krem agrestowo - budyniowy: 1 litr soku z kompotu agrestowego 3 budynie waniliowe 3 łyżki cukru 2 żółtka 200 g masła Na krem agrestowo - śmietanowy: 300 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 5 łyżek dżemu agrestowego 3 łyżeczki żelatyny cukier puder Przygotowanie: Ciasto kruche : Składniki szybko(...)wyłożyć papierem do pieczenia.  Dno formy wyłożyć ciastem, wyrównać powierzchnię. Ponownie schłodzić. Przed pieczeniem ciasto po nakłuwać widelcem.  Piec ok. 15 - 20 min, w temp. 180 st na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić.  Beza: Białka ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania po łyżce cukru. Na sam koniec wmieszać przesianą

My sweet a life
Babeczki z czerwoną porzeczką pod bezową pierzynką 151

papilotek nakładaj po łyżce ciasta, a następnie górę posyp łyżką porzeczek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodawaj cukier, łyżka po łyżce, nie przerywając miksowania. Na sam koniec wsyp skrobię i wlej sok z cytryny. Bezę wykładaj na porzeczki (po 1 czubatej łyżce na każdą babeczkę). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 ° C . Piecz 30-35 minut . Wyjmij

Food Square
Wielkanocna migdałowa babka bezglutenowa 153

pieczenia bez fosforanów 1/2 łyżeczki olejku migdałowego 1 łyżka startej skórki z cytryny Przygotowanie: Migdały mielimy. Do miksera wlewamy masło, dodajemy żółtka, cukier i miksujemy. Następnie dodajemy migdały, mąkę, proszek, olejek migdałowy, startą skórkę z cytryny. Ponownie miksujemy. Ubijamy białka na sztywną pianę i stopniowo dodajemy do masy, delikatnie mieszając łyżką. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 190 stopni. Ciasto(...)wlewamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy 45-50 minut. Smacznego! * mąkę jaglaną można zastąpić mieszanki kukurydzianej, ziemniaczanej i ryżowej Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
Ciasto imbirowo-orzechowe z gruszkami 151

kogo: dla chcących spróbować połączenia imbiru z gruszkami dla fanów ciast z owocami dla lubiących ciasta bez mas Składniki: 2 szklanki mąki pszennej (300g) 130g masła 100g brązowego cukru (ok. pół szklanki) 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka drobno startego imbiru (świeżego lub z torebki) 50g orzechów włoskich (grubo posiekanych) 30g kandyzowanego imbiru (drobno(...)posiekanego) pół szklanki mleka 3-4 gruszki szczypta soli kilka łyżek syropu klonowego Wykonanie: W misce zmieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sproszkowany imbir. W drugiej misce utrzeć masło z brązowym cukrem i 3 łyżkami syropu klonowego - na jasną, kremową masę.  Dodawać jajka - po jednym i lekko zmiksować po każdym wbiciu. Przestawić mikser na niskie

Mania Wypiekania
Pascha migdałowa z wiśniami i czekoladą 138

marnować jedzenia, to bardzo dobrze. Żółtka możecie wykorzystać do słodkiej paschy. Ten wielkanocny sernik bez pieczenia choć kaloryczny, jest smaczny i zdrowy – jeśli nie zjecie go całego sami ;) Do wykonania paschy potrzebna jest gaza i najlepiej jakaś wysoka forma – albo do ciasta, albo doniczka, ostatecznie nawet plastikowa butelka po napoju przekrojona na pół (chodzi

Kucharzyca
Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym spodzie 348

lodówki odpowiednio wcześniej (najlepiej 2 godziny przed szykowaniem ciasta) i mieć taką samą temperaturę – otoczenia. Tak potraktowane sprawią, że nasz sernik zostaje płaski – w piekarniku nie urośnie, nie siądzie po pieczeniu i nie popęka.   Formę do pieczenia o średnicy 18cm rozpinamy, dno wykładamy papierem do pieczenia, boki lekko smarujemy masłem. Ciastka owsiane i orzechy bardzo drobno(...)wypoziomował. Wstawiamy ciasto na środkową półkę rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 170⁰C przez 25 minut. Zmniejszamy po tym czasie temperaturę do 130⁰C i pieczemy sernik w tej niskiej temperaturze przez 80-90 minut. Po upływie 40 minut czasu pieczenia mieszamy gęstą, kwaśną śmietanę z przesianym cukrem pudrem. Wyjmujemy sernik na chwilę z pieca, wylewamy na wierzch śmietanę

Karo in the Kitchen
Rugelach – rogaliki z nadzieniem orzechowym 228

nawet z wytrawnym nadzieniem. Oryginalne ciasto jest delikatne i miękkie. Co ciekawe, pierwotnie bazowało na drożdżach, ale obecnie częściej piecze się je z dodatkiem sera lub w innych wariantach przepisu, na kwaśnej śmietanie. Znajdziemy również przepisy na ciasto bez dodatku nabiału. A rogale uwielbiam za to, że niby przypadkiem, same lądują w dłoni i świetnie sprawdzają się do kawy(...)nadzieniem orzechowym","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Ciasto\r","Mieszamy m\u0105k\u0119 z sol\u0105 w osobnej misce.\r","Mas\u0142o kroimy na ma\u0142e kawa\u0142ki.\r","\u017b\u00f3\u0142tko mieszamy z esencj\u0105 i dodajemy do ciasta.\r","Zagniatamy jak kruche ciasto.\r","Ciasto owijamy foli\u0105 i sch\u0142adzamy w lod\u00f3wce przez

Mieszam w Garnku
Schab nadziewany śliwką wędzoną 251

Składniki: 1 kg świeżego schabu 1 opakowanie wędzonych śliwek bez pestki 2 ząbki czosnku sól i pieprz świeżo mielony 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 rękaw

kgwjanczewo
Pieczone pączki z ziemniakami 186

minimum. Jak już ciasto jest wyrobione, jest gładkie i elastyczne, ale klei się do rąk, nie należy podsypywać mąką. Ciasto odstawić na godzinę lub dwie w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, ja zawsze ostawiam do piekarnika nagrzanego na minimalną temperaturę tj. 30 st. po 40 min, ciasto jest już wyrośnięte. Ponownie wyrobić ciasto, teraz już krótko. Podzielić na 3 część(...)postąpić z pozostałymi częściami ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st przez 20 min. 3 blachy naraz z termoobiegiem. Uwaga trzeba pilnować bo bułki na najwyższej półce najszybciej się rumienią, dlatego trzeba je obserwować i co ok 7 min lub jak się zbyt zarumienią, zmieniać położenie blach. W przypadku braku termoobiegu piec każdą blachę osobno

moj przepis na
Torcik rabarbarowo-śmietankowy z migdałową kruszonką 160

rozwodzić nad tym ciastem. Mam nadzieję, że nie tylko smakowo ale i wizualnie skusiłam Was na to ciacho. Oryginalny przepis pochodzi z tej strony ( klik ), jednak wprowadziłam kilka zmian. Tortownica 26 cm Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżki mąki  1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa rabarbarowa(...)Żółtka oddzielić od białek. Biała ubić na sztywno. Porcjami wsypywać cukier i ubijać, aż powstanie gładka i lśniąca beza. Wówczas dodać żółtka. Na samym końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie, ale dokładnie ze sobą wymieszać. Gotowe ciasto przelać do tortownicy wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarnik nagrzanym

My simple kitchen
Pączki bez Smażenia z Piekarnika 1363

Link do filmu z przygotowania: Pączki bez smażenia z piekarnika https://www.youtube.com/watch?v=US5YbEB1PYo Przygotowanie: Do miski przekładam wszystkie składniki na ciasto i zagniatam dłonią tak aby składniki dobrze się połączyły. Gotowe ciasto w misce nakrywam szczelnie folią spożywczą i odstawiam na około 30 minut w chłodne miejsce aby odpoczęło. Po 30 minutach: Ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką(...)rozwałkowanego ciasta wykrawam krążki o średnicy około 8 centymetrów (foremką lub szklanką). Na każdy krążek ciasta nakładam odrobinę dżemu i zlepiam jak sakiewkę tworząc kulkę i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pączka układam na blasze łączeniem (zlepieniem) do dołu. Pieczenie pączków: Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i piekę na złoty

Uwaga Babcia Gotuje
Chleb bezglutenowy bez jajek i mleka – prosty, domowy przepis 142

pieczenia, ale ja lubię, kiedy chleb ma dodatkową posypkę ) Chleb piekę w keksówce o wymiarach: 31 x 11 x 7 cm. Wykonanie krok po kroku: 1. Drożdże mieszamy z cukrem i odstawiamy na około 5 minut, aby urosły. 2. Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy zmielonym siemieniem, mąką jaglaną lub kminkiem, lub po prostu wykładamy papierem do pieczenia(...)delikatnie mieszamy wyrośnięte ciasto, przekładamy go do formy i odstawiamy na kolejne 15 minut (w ciepłe miejsce). 6. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni, bez termoobiegu. 7. Chleb pieczemy przez 45 – 50 minut. Ja piekę na pierwszy poziomie piekarnika od dołu, aby nie przypiekł się zbytnio od góry. W czasie pieczenia wierzch chleba można spryskiwać wodą

Okiem Blondynki by McBlondi
Serniczek na zimno Oreo 902

Moja propozycja to sernik z ciasteczek Oreo w zupełnie innej odsłonie - na zimno w wersji bez pieczenia. Składniki: Warstwa ciasteczkowa: 40 ciasteczek Oreo 100g masła extra Masa serowa: 1kg sera w wiaderku Delfiko o smaku waniliowym 1/2 szklanki cukru pudru 100g masła 0,5 litra śmietany 36% 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka(...)wierzch drugą część ciasteczkową. Wstawić do lodówki na około 30 minut. 3.  Dekoracja Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Udekorować za pomocą szprycy wierzch ciasta przygotowaną bitą śmietaną. Ciasteczka przekroić na połowę i udekorować serniczek

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort ryżowy z kremem jaglanym 208

innego wypieku, można by rzec, że to tort iście dietetyczny. Słodkość wspaniale przełamały moje domowe powidła z różowych śliwek. Piekłam podobną wersję na kaszy gryczanej, bardzo nam smakowało, więc pomyślałam, żeby  Cudo, cudeńko! Składniki: (na tortownicę 18cm) CIASTO: 200g suchego brązowego ryżu 2/3 szklanki otrębów, u mnie owsiane 3 łyżki miodu płynnego 3 jajka 80g czekolady gorzkiej ze skórką(...)tarce czekoladę, jogurt, cynamon, kakao i sodę. Zmiksować wszystkie składniki bardzo dokładnie. Białka ubić, dodać delikatnie do masy. Tak przygotowane ciasto podzielić na 3 części i każdą z nich upiec osobno w tortownicy o średnicy 18cm, wyłożonej papierem do pieczenia, w piekarniku nagrzanym do 180'C do suchego patyczka - trwa to około 20 minut. Gotowe placki wystudzić. KREM: Kaszę

Cakes By Kejt