bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:118/1508)

Ciasto kokosowo- kajmakowe 212

mnie dziś na szybko ucierane z truskawkami, ale Wy jeszcze jutro możecie przygotować takie bez pieczenia, bez brudzenia wielu garnków, misek itp. Wystarczy paczka herbatników, odrobina budyniu, kokosu, kajmaku i nawet orzechów jeśli nie macie gotowych batonów.  Ciasto jest słodkie, ale nie zapychające. Na pewno nie pogardzi nim nikt z Waszej rodziny czy znajomych. U mnie

Kuchnia w czekoladzie
Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami 522

The post Sernik bez pieczenia z mascarpone i borówkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Tort z kiwi, brzoskwiniami i granatem 171

Też czasami pieczecie torty bez okazji ? Ja właśnie upiekłam taki weekendowy zamiast innego ciasta. Bo przecież nie tylko jakaś okazja jest aby zrobić pyszny torcik ? Prawda ? Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Kruche ze śliwkami i bezą 271

słodką bezą. Polecam kruche ze śliwkami na weekend, choć ja takie ciasto mogę jeść codziennie. Sobota zapowiada się pięknie, więc będę się raczyć ciastem na tarasie w rodzinnym gronie. Kruche ze śliwkami Składniki: na prostokątną foremkę 25 cm x 35 cm 210 g masła, zimnego 150 g cukru 250 g mąki tortowej 10 g proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli(...)się rozpuści, beza będzie gładka i lśniąca. Rozprowadź bezę po cieście i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto przez 50 minut. Wyjmij ciasto z piekarnika i dobrze ostudź. Pokrój na kwadraty. Smacznego!   Spara Spara Spara Spara The post Kruche ze śliwkami i bezą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Jagielnik lawendowo-jagodowy 164

Dzisiejszym przepisem otwieram tegoroczny sezon na jagody (borówkę czernicę). Pomysł na to ciasto zrodził się w mojej głowie wczoraj po zbiorze jagód. Poza tym wczorajszy jagielnik

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto Kinder Country 199

To już nie pierwszy batonik przerabiany w "internetach" na swój odpowiednik w cieście. Ten warto przygotować dzień, a nawet dwa wcześniej. Im starszy, tym lepszy i

MamaOskarka
Torcik z serków homogenizowanych 365

Błyskawiczny w przygotowaniu torcik, którego głównym składnikiem jest serek homogenizowany. Przygotowanie ciasta nie sprawia żadnych problemów i nie może nie wyjść - ciasto nie wymaga pieczenia

coolinarnastrefa.blogspot.com
PANI WALEWSKA / PYCHOTKA 376

czarnej porzeczki Beza 5 białek (3 z ciasta  +  2 z kremu) szklanka cukru pudru łyżeczka mąki ziemniaczanej 15 g płatków migdałowych Krem 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2- 3 łyżki cukru cukier waniliowy lub inny ulubiony aromat 250 g masła PRZYGOTOWANIE Ciasto Wszystkie składniki ciasta zagnieść, rozwałkować i przełożyć(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posmarować  dżemem porzeczkowym . Beza Z białek ubić sztywną piane, pod koniec ubijania dodać cukier puder i mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Sztywną pianę z białek wyłożyć na ciasto i posypać płatkami migdałowymi. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 175 C. gotowe ciasto dokładnie wystudzi a następnie

RAROSSA
PANI WALEWSKA 647

dżemu z czarnej porzeczki Beza 5 białek (3 z ciasta + 2 z kremu) szklanka cukru pudru łyżeczka mąki ziemniaczanej 15 g płatków migdałowych Krem 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2- 3 łyżki cukru cukier waniliowy lub inny ulubiony aromat 250 g masła PRZYGOTOWANIE Ciasto Wszystkie składniki ciasta zagnieść, rozwałkować i przełożyć(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posmarować dżemem porzeczkowym. Beza Z białek ubić sztywną piane, pod koniec ubijania dodać cukier puder i mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Sztywną pianę z białek wyłożyć na ciasto i posypać płatkami migdałowymi. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 175 C. gotowe ciasto dokładnie wystudzi a następnie przeciąć

RAROSSA
DELIKATNY SERNIK NA KRUCHYM CZEKOLADOWYM SPODZIE 2320

pozostałymi składnikami zagniotłam jednolite ciasto. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wygnieść dokładnie spód sernika, ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki.Z drugiej części ciasta uformować kulę, spłaszczyć ją, zawinąć w folię spożywczą i umieścić w zamrażarce.Składniki masy serowej:- 1kg sera na serniki (z wiaderka)- 4 żółtka(...)ksylitolu lub cukru- ekstrakt waniliowy (lub ksylitol z wanilią, lub cukier waniliowy)- 250g miękkiego masła- 6 białek (2 pozostawione od ciasta i  4 od żółtek z masy)- 60g mąki (skrobi) ziemniaczanej (lub 1,5 proszku budyniowego bez cukru)Dodatkowo:- mielony ksylitol lub cukier puder do posypaniaW misie miksera utrzeć miękkie masło z ksylitolem (lub cukrem), następnie dodajemy

Smaczne Zdrowe
SZARLOTKA W DWÓCH ODSŁONACH 151

soku. Ciasto wyciągamy z lodówki, dzielimy na połowę lub nie o ile chcemy mieć ciasto na górze. Wykładamy blachę ciastem, posypujemy kakao, wykładamy jabłka, posypujemy cynamonem i jeżeli zostawiliśmy ciasto to dowolnie układamy na jabłkach. Można zetrzeć ciasto na grubej tarce lub gładko wywałkowane położyć na jabłkach. Jeżeli chcemy zrobić piankę to pieczemy szarlotkę bez górnej warstwy a pianą(...)smarujemy wyjmując ciasto 5 minut przed końcem pieczenia. Pianę ubijamy z cukrem i smarujemy po jabłkach i ponownie wkładamy na ok 7-10 min do piekarnika. Pieczemy

harrisa
Ciasto warstwowe, przepyszne 9185

Pyszne ciasto, które zawsze szybko znika. Trzeba się trochę napracować ale efekt końcowy jest tego wart. Przepis dostałam kilka lat temu od znajomej, która piekła ciasta na wesela. Polecam z czystym sumieniem. Zdjęcia trochę słabe. Dodam ładniejsze gdy znów upiekę, bo już nie ma nawet kawałeczka. 1) CIASTO4 jajka10 dag margaryny15 dag cukru pudru15 dag mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaUtrzeć(...)proszkiem, na końcu pianę z białek. Rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem. Upiec ok.15 min w temp. 180 st.2) BEZA 4 białka15 dag cukru20 dag kokosuUbić bezę, wyłożyć na pierwsze ciasto Piec kolejne 15 min.3) KREM1/2 litra mleka1 budyń śmietankowy1 jajko1/2 szklanki cukru pudrukostka masła 10 dag posiekanych orzechówWykonać krem budyniowy. Można oczywiście zastosować własny wypróbowany sposób na krem budyniowy

Praktyczna pl
Wiosenne ciasto z rabarbarem, jabłkiem i bezą 132

białek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na180°C przez 30 minut (góra i dół), następnie ustawiamy tylko pieczenie dolne na kolejne 30 minut. Wtedy pianka bezowa będzie w środku puszysta tak, jak na zdjęciach. Jeśli chcecie, aby beza była chrupiąca, to pieczemy ciasto przez  godzinę w 180°C (góra i dół). Piekarnika nie otwieramy od razu, studzimy przy lekko

Delicious Titbits
Sernik z rosą 504

szklanka cukru – 2 cukry wanilinowe – 2 budynie śmietankowe – 3 szklanki mleka – 1/2 szklanki oleju roślinnego Beza -6 białek -1 szklanka cukru   Wykonanie: Kruche ciasto – Do mąki dodać proszek do pieczenia, starte na tarce zimne masło i cukier puder. Rozkruszyć w dłoniach na kruszonkę. – Następnie dodać(...)wstawić z powrotem do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. – Piec 45 minut, wyjąć z piekarnika aby położyć na wierzch bezę i zmniejszyć temperaturę na 150 st. C. Beza – 10 minut przed końcem pieczenia sernika zacząć przygotowywać bezę. – Białka pozostałe po kruchym cieście i masie serowej

To co kocham

Proponowane wyszukiwania