Syn nie chciał tortu na swoje urodziny, ale zażyczył sobie sernik. Ale jak to? Zwykły sernik? Nie może być ;) {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name
KucharzycaDla tych dużych i tych małych mam dziś ciasto Kinder Country. Warte wypróbowania! Pyszne, słodkie i mega kaloryczne. Kinder Country Składniki: 250 g herbatników, 3
paapilotkaaDziś zapraszam Was na bardzo znane i lubiane ciasto 3 Bit. W moim domu gości bardzo często i zawsze znika z talerzy jako pierwsze. Ciasto
Passion of CookingNie lubię cytryny, nigdy jej nie lubiłam. To ciasto zmieniło moje nastawienie do tej żółtej bomby witaminowej. Jest pyszne! Robiłam w formie o wymiarach: 24 cm
PychotkaaaZauważyliście, że ostatnio w sieci panuje moda na ciasto miętowe? Wiele jest przepisów więc i ja postanowiłam stworzyć swoją wersję. Troszkę miętowej pianki, posmak jabłuszka i
paapilotkaa3 BIT chyba każdy jadł to ciasto i każdy potwierdzi, że jego jedzenie uzależnia :) Mimo, że jest bardzo słodkie to trudno zatrzymać się na jednej
Słodka Kraina WypiekówTo pomysł na prosty i smaczny deser. Smak ciasta może się za każdym razem różnić, ponieważ zależy od słodkości malin. Jest to lekkie
Pan i Pani Smith w kuchniciast partiami, delikatnie je mieszając drewnianą lub silikonową łyżką, tak aby ciasto nie opadało. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy na formę, na wierzchu układamy owoce i delikatnie wciskamy je w ciasto. Ciasto pieczemy około 35 minut, bez termoobiegu. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy drewnianym patyczkiem, jeśli jest suchy, ciasto jest gotowe. Po wyjęciu z piekarnika ciasto
Kulinarne przygody Gatityciast partiami, delikatnie je mieszając drewnianą lub silikonową łyżką, tak aby ciasto nie opadało. Formę wykładamy papierem do pieczenia, owoce obtaczamy w mące. Ciasto wylewamy na formę, na wierzchu układamy owoce. Ciasto pieczemy około 45 minut, bez termoobiegu. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy drewnianym patyczkiem, jeśli jest suchy, ciasto jest gotowe. Po wyjęciu z piekarnika ciasto wyjmujemy
Kulinarne przygody GatityPłyn pięknie się ubił, a po dodaniu cukru można z niego piec bezę. Dzięki dodaniu piany do ciasta wyszło ono niezwykle puszyste i mięciutkie. Niestety tak zajęłam się pianą, że zapomniałam dodać do ciasta sodę i proszek do pieczenia, więc moje ciasto najpierw pięknie wyrosło, a potem niestety opadło
To co kochamWspaniały deser dla miłośników gorzkiej czekolady i idealny dla osób nie lubiących przesłodzonych ciast. Oba kremy wylewamy na warstwy herbatników i małe co nieco do kawy
Pani na deserDziś dzielę się z Wami przepisem na jeden z moich bardziej ulubionych torcików bez pieczenia. Zawiera takie smaki deserowe, bez których nie wyobrażam sobie kuchni: wanilię, migdały i wiórki kokosowe. Tym ciastem i przepisem świętuję 100 tys. wyświetleń mojego bloga. Kto by przypuszczał, że w niespełna rok od publikacji, blog doczeka się tylu wejść? Serdecznie Wam dziękuję(...)Zmiksować na jednolitą masę. Do kremowej masy dodać rum i wsypać 250 ml wiórków kokosowych. Wymieszać. Dno formy wyłożyć herbatnikami jeden obok drugiego. Ja uprzednio wykładam formę papierem do pieczenia, by ciasto łatwiej było wyjąć z formy. Na herbatniki wyłożyć ok. 1/3 całej masy. Równo rozprowadzić. Ponownie ułożyć warstwę herbatników, lekko dociskając je dłonią do dna. Herbatniki warto ułożyć
Weekendy w domu i ogrodzieLato w pełni, nie zawsze mamy ochotę piec, dlatego dziś zapraszam Was na kremowy sernik z limonkową nutą i nektarynkami (na zimno) . Pyszny, rozpływający się w
Słodkie okruszkifolią spożywczą i schłodzić w lodówce min. 30 min. Beza: Jeśli pieczemy obydwa placki jednocześnie, można przygotować od razu bezę z całości składników. Jednak w przypadku, kiedy nie posiadamy dwóch identycznych form, konieczne jest przygotowywanie placków osobno. Ważne jest wtedy, by bezę przygotowywać bezpośrednio przed włożeniem ciasta do piekarnika. Białka ubijamy ze szczypta soli na sztywną pianę. Cały(...)część ciasta kruchego rozwałkowujemy i wykładamy nim dno formy. Smarujemy połową dżemu. Na to wykładamy bezę z połowy składników, delikatnie wyrównujemy powierzchnię i posypujemy częścią orzechów. Piec 40 min w temp. 160 st. Identycznie postąpić z drugą częścią ciasta. W przypadku pieczenia dwóch placków jednocześnie, najlepiej wykorzystać termoobieg. Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić. Krem
My sweet a lifekubeczek po jogurcie może grać rolę główna przy pieczeniu ciasta? Tak o samym cieście wypowiada się autorka przepisu: "Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania ciasto, do którego nie potrzebujemy miksera, ani wagi do odmierzania składników, wystarczą łyżka i kubeczek po jogurcie. Na wierzch dowolne owoce i puszyste, wilgotne ciasto do kawki gotowe." Zmian w oryginalnym przepisie dokonałam niewielkich(...)nadal wystarczająco lejące, aby nie mieć trudności z przełożeniem go do blaszki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto. Gruszki obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z cynamonem, ułożyć na wierzchu ciasta. Piec około 45 min. w 180C - bez termoobiegu, na środku piekarnika . Przy kolejnym podejściu poprzestanę jednak na 40 min., bo ciasto od spodu mogłoby być
Grunt to przepis!swoim ciastem ! Dziś serwuje puszysty, ale lekko zbity serniczek z malinkami, spodem z herbatników kakaowych oraz galaretką, intensywnie czerwoną. Kolorystycznie nadawał by się na jakąś randkę, romantyczne spotkanie, ale nie tylko ! Czasem można zrobić coś od serca bez żadnej okazji, by na twarzach po prostu pojawił się uśmiech. Sernik jest bardzo prosty i nie wymaga pieczenia
Kuchnia PaulettesPyszne, delikatne ciasto na bazie biszkoptu, z mnóstwem pysznych owoców. Całość idealnie uzupełnia polewa z kwaśnej śmietany. Gorąco polecam ! To ciasto z pewnością skradnie również Wasze serca. Rewelacyjne zarówno latem ze świeżych owoców jak i zimą z mrożonych. Można także użyć innych ulubionych owoców, u mnie w wersji z truskawkami, dlatego właśnie - truskawkowiec. Za przepis dziękuję p.Lucynie :-)Składniki na biszkopt(...)mnie program do biszkoptów, ale może być góra-dół ; na termoobiegu niższa temp.i krótszy czas pieczenia)- wkładam do zimnego piekarnika.Składniki masy owocowej:- 1,5 kg truskawek- 0,5 l wody- 3/4 szkl ksylitolu ( lub cukru)- 2 budynie śmietankowe ( bez cukru)- 3 galaretki truskawkoweW garnku doprowadzić do wrzenia truskawki z ksylitolem i 1 szklanką wody. W reszcie wody
Smaczne Zdrowerobi się coraz cieplej, więc serniczek na zimno o smaku jagodowym z galaretką będzie idealnym deserem na niedzielę, w dodatku bez pieczenia. Tak więc nie ma obaw, że wyjdzie zakalec. Możemy wyciąć okrągłe mini torciki lub pokroić ciasto w kwadraty. Nie miałam świeżych jagód, więc użyłam konfitury jagodowej, ale w sezonie polecam użyć świeżych jagód. Zapraszam!!! SKŁADNIKI
słodki bratek