bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:100/1508)

3 BIT 2 208

Jeśli jesteście fanami bardzo słodkiego ciasta to będzie dla Was idealne. Robiłam go też z budyniem, takim jak do kremówki i moim zdaniem jest smaczniejsze oraz

Pani na deser
Sernik snikers bez pieczenia 392

Jestem pod wielkim wrażeniem tego ciasta, jest bardzo słodkie ale domowy karmel wychodzi tak samo jak w popularnym batoniku o tej samej nazwie, do tego chrupiący

Pychotkaaa
BRZOSKWINIOWIEC NA ZIMNO 155

   Dawno nie było u mnie ciasta. Postanowiłam wykorzystać brzoskwinie w puszcze,które dłuższy czas stały w szafce.Ciasto jest niezwykle lekkie,słoneczne i niezbyt przesłodzone

Niespełnione zdolności kulinarne
Torcik jabłkowo-kajmakowy 184

Lubię takie lekkie i orzeźwiające ciasta. Połączenie słodkiego kajmaku i cytrynowej galaretki jest w tym przypadku doskonałe. A do tego lekka i delikatna śmietanka.... mmmm :)))) Czego

Smakołyki Asi
Ciasto Nutella 320

            Jest to jedno z ulubionych ciast w naszej rodzinie. Na świętach, urodzinach, imieninach, ciasto zawsze

Pan i Pani Smith w kuchni
CIASTO MARCHEWKOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ Z ORZECHAMI 382

    Dzisiaj kolejna wersja pysznego wilgotnego ciasta marchewkowego. Dzisiejsza wersja jest bardziej świąteczna- dodatek przyprawy piernikowej i orzechów sprawił , że mieliśmy przedsmak Bożego Narodzenia. Polecam

Smaczne Zdrowe
Jak upiec biszkopt? 178

ilość kakao. Biszkopt pieczemy w nagrzanym piekarniku bez termoobiegu. Nie wolno otwierać piekarnika podczas pieczenia ciasto, bo po prostu opadnie. Dopiero pod koniec pieczenia można sprawdzić patyczkiem czy biszkopt jest suchy w środku. Biszkopt należy piec w stosownej temperaturze i bez termoobiegu. Inaczej wierzch ciasta może za mocno wyrosnąć i popękać. Ponoć rzucanie upieczonym biszkoptem(...)łyżce cukru cały czas miksując. Następnie dodaj po jednym żółtku, miksując za każdym razem. Następnie dodaj przesianą mąkę i delikatnie wymieszaj z masą jajeczną. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę, wygładź powierzchnię i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz biszkopt przez 35-40 minut. Odstaw do całkowitego ostygnięcia i pokrój na blaty.   The post Jak upiec biszkopt

codojedzenia
Lody mleczne (bez maszyny) 346

Trudno wyobrazić lato bez lodów. Są zawsze obok nas w ciągu całego lata, przecież możemy je kupić w dowolnym miejscu, w dowolny czas. Lecz te

Kuchnia Łukasza
Kruche ciasto śmietankowe z porzeczkami i bezą 217

wilgotne, dziki porzeczkom lekko kwaskowe a beza nadaje mu chrupkości:) Po prostu musicie sami spróbować! Kruche ciasto: 150g mąki pszennej,  125g masła lub margaryny,  100g cukru,  75 g mąki ziemniaczanej,  40g wiórków kokosowych,  500 ml śmietanki 30%,  jajko + 3 żółtka,  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,  450g czerwonej porzeczki.  Miękkie(...)rozłożyć umyte i osuszone porzeczki. Piec około 25 minut  w temp. 190st.Beza: 5 białek,  200g cukru.  Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Bezę rozsmarować na podpieczonym cieściePiec około 40 minut w temp. 175st.  Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Źródło: Ola in the kitchen

Z miłości do słodkości
SZARLOTKA NA KRUCHYM ORKISZOWYM SPODZIE, OTULONA BEZOWĄ KOŁDERKĄ I OBSYPANA KRUSZONKĄ 374

dawałam bowiem nie wszystkim u mnie odpowiada ten smak. Piekłam na dużej blaszce o wym.  24x38cm,  tak by ciasto nie było zbyt wysokie.Składniki kruchego ciasta:- 500g mąki orkiszowej (u mnie typ750)- 250g zimnego masła- 5 żółtek- 110g ksylitolu lub cukru (gdy wolimy bardziej słodkie to 130g)Składniki bezy:- 2-3 białka- 100-150g drobnego cukru trzcinowego(...)żółtka i zimne masło pokrojone na mniejsze kawałki siekamy nożem i zagniatamy energicznie kruche ciasto. Ja wysługuję się przy tym hakiem miksera, który rewelacyjnie wyrabia kruche ciasto. Zagniecione ciasto dzielimy mniej więcej na dwie równe części, jedną wykładamy na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wygniatamy spód (można go ponakłuwać widelcem), blaszkę z ciastem wstawiamy do lodówki

Smaczne Zdrowe
Sernik piernikowy 182

cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodajemy przesiane mąki, proszek oraz ostudzoną masę czekoladową. Całość wlewamy do formy wyłożonej papierem pergaminowy. Pieczemy w temperaturze 160 stopni ( termoobieg) lub 170-180 (bez termoobiegu) przez ok 20 min. Upieczone ciasto studzimy, po czym za pomocą noża siekamy górną warstwę, która posłuży nam jako posypka do masy serowej. Masa serowa Do naczynia miksera(...)sernika. Ostatnią część startego ciasta łączymy ze startymi okruchami piernika, mieszamy i posypujemy nimi wierzch. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ( bez termoobiegu) i pieczemy ok 50 min . Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika ok 25 min. Upieczone ciasto  posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO   Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie

W kuchennym oknie Ewy
Deser truskawkowy 3241

truskawek. Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, a choć pogoda do tej pory była mało czerwcowa i nas nie rozpieszczała, coraz chętniej będziemy sięgać po ciasta lub desery przygotowywane bez pieczenia i podawane na zimno. Taki jest właśnie proponowany w tym przepisie deser, do tego jest prosty i szybki w przygotowaniu, więc nie pozostaje nic innego, tylko skusić się

Smakołyki Bereniki
Torcik śmietankowo- jagodowy 224

letnimi owocami: A'la malakoff z truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem , Ciasto z sokiem porzeczkowym, Cudaczek z truskawkami, Deser z truskawkami , Jogurtowe placuszki z truskawkami , Kruche ciasto z truskawkami, Maślankowe ciasto z porzeczkami, Ryż na mleku z truskawkami, Śmietankowiec z truskawkami, Śniadanie z truskawkami i serkiem wiejskim , Tarta bez pieczenia z jagodami i białą czekoladą, Tarta

paapilotkaa
Kruche ciasto z truskawkami, budyniową pianką i kokosową kruszonką 203

pieczenia. Odrywaj po kawałku ciasta i dokładnie wyklej nim spód i rogi formy. Piekarnik nagrzej do 180-190'C (gazowy, bez termoobiegu) i piecz spód ciasta na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto i je przestudź. Przygotuj piankę, truskawki i kokosową kruszonkę. Pianka: Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli na najwyższych obrotach miksera(...)grudek. Jeśli masa będzie zbyt sucha, dodaj odrobinę więcej masła.  Składanie ciasta: Na przestudzonym spodzie rozsmaruj wcześniej przygotowaną piankę. Na pianie połóż połówki truskawek (blisko siebie, jedna przy drugiej, brzuszkami do dołu), staraj się ich nie wciskać w piankę, bo i tak lekko zapadną się podczas pieczenia. Truskawki posyp wcześniej przygotowaną kruszonką kokosową. Piekarnik rozgrzej

Moje Qulinaria
Sernik brzoskwiniowy na zimno na wafelkowym spodzie 485

Sernik bardzo puszysty i delikatny. Spód zrobiony z wafelek w czekoladzie był rewelacyjny. Będę robić go częściej tym bardziej, że rodzince również zasmakował. Składniki: Spód 250

Ala piecze i gotuje
TARTA ZE SZPINAKIEM I FETĄ 146

wcześniej podsypując blat mąką, żeby ciasto ładnie odchodziło. Na wałek nawinąć ciasto i przełożyć do formy (nie trzeba zużyć całego ciasta). Przed pieczeniem należy nakłuć całe ciasto widelcem (ja nie obciążam niczym ciasta, bo wychodzi bez tego idealne). Pieczemy w temp. 180 C przez około 15-20 min aż tarta się lekko zrumieni. W między czasie przysmażam(...)mieszam 3 jajka ze śmietanką ze startym Grana Padano oraz pieprzem i solą do smaku. Na podpieczony spód wykładam szpinak, wylewam jajeczną masę tak aby pokryć wolne partie na cieście, szczególnie przy brzegach i między szpinakiem i układam na wierzchu kostki sera feta, lekko je wbijając palcem do masy jajecznej. Wkładam do piekarnika na kolejne 20-25 minut, aż brzegi

Calzonella.com
Paznokieć 475

płatki migdałowe, którymi obsypujemy ciasto przypominają paznokcie. Ale kto by w to wnikał, trzeba po prostu spróbować i ocenić. Naprawdę warto. Składniki: Ciasto: 2.5 szklanki mąki 30 dkg margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 opakowania cukru waniliowego Krem: puszka masy kajmakowej 30 dkg masła Dodatkowo: 70 g płatków migdałowych Sposób(...)papieru do pieczenia o wymiarach około 36 x 25, wykleić papiery ciastem, bezę podzielić na 3 placki i równomiernie ją rozprowadzić.Placki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-30 minut. Trzeba bardzo uważać przy wyjmowaniu placków z blaszek, gdyż są bardzo kruche. Pieczenie na papierze jest o tyle łatwiejsze, gdyż wystarczy placek zsunąć. Placki ostudzić

na moim stole...
Ciasto zebra z kisielem i makiem 291

Uwagi do przepisu:Jest to przepis na tortownicę o średnicy 24 cm.Najlpiej użyć kisielu z dodatkiem cukru - zapewni to powstanie pięknych, różowych pasków. Kisiel bez cukru podczas pieczenia może wypłynąć na wierzch ciasta. Ja użyłam kisielu bez cukru, bo tylko taki miałam, a mimo to paski wyszły prawidłowo:-).Aromat śmietankowy można zastąpić innym np. cytrynowym.Białą oranżadę(...)można zastąpić wodą gazowaną lub np. spritem, kisiel truskawkowy np. wiśniowym.Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.Czas pieczenia może się różnić w zależności od różnych czynników np. wilgotności mąki. Za pomocą suchego patyczka można sprawdzić, czy ciasto jest upieczone. Jeśli po wbiciu w ciasto patyczek pozostaje suchy, ciasto jest gotowe, jeżeli mokry - należy je jeszcze dopiec.Źródło

Gospodyni Miejska