bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:1075/1508)

Gnocchi dyniowe 116

Przepyszne gnocchi z dodatkiem pieczonej dyni. Tak pyszne, że prawie od razu zniknęły z talerza. Niesamowicie żółciutkie, miękkie, bardzo podobne do polskich kopytek tylko troszkę w

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Krajanka owsiana z rabarbarem 235

Krajanka owsiana z rabarbarem to ciasto, które przygotujecie błyskawicznie. W jej przyrządzeniu bazowałam na przepisie na szarlotkę sypaną , więc jeśli znacie ją i lubicie, nie muszę

Smakołyki Bereniki
Szarlotka na serku homogenizowanym - bez jajek 294

Zaskakująco smaczne ciasto z połówkami jabłek. Zamiast serka waniliowego można dodać naturalny i zwiększyć nieco ilość cukru pudru. Tym razem spód posypałam mielonymi orzechami włoskimi, ale

Kuchenne zapiski Edyty
Tort ze śliwek 129

Bezglutenowy, bez laktozy, pyszny tort ze śliwek suszonych . Śmiało może pojawić się również na wigilijnym stole. Będzie stanowił wspaniałe zakończenie kolacji. Przepis pochodzi z książki

królestwo garów
Pierniczki bezglutenowe 167

P ierniczki to obowiązkowa pozycja w świątecznym menu. Ich zapach roznoszący się po domu zwiastuje świąteczną, rodzinną atmosferę. Jeśli z jakiegoś powodu nie możecie jeść glutenu

Pyry na Gaz
Cranberry Noëls 144

Świetne bożonarodzeniowe ciasteczka dla wszystkich łasuchów. W ciastkach co prawda nie ma żadnych smaków świątecznych (może suszona żurawina? Choć mi osobiście się ona nie kojarzy ze

Słodkie inspiracje
Wieniec wiśniowo brzdącowy 188

Bezowy wieniec z frużeliną wiśniową i kremem brzdącowym. Niebo dla podniebienia, tak bym rzekła. Kwaskowa frużelina przełamuję słodka bezę, do tego pyszny brzdącowy krem połączony ze

wesoła kuchnia
Tarta grzybowa z serem feta i parmezanem 160

Ser parmezan można zastąpić innym twardym serem. To tak dla informacji dla tych co nie lubią parmezanu. Wykonanie ciasta do tarty , spód – brokuł rozerwać na

Kuchnia Pokoleń
Pączki hiszpańskie dla alergika 134

Bardzo lubię pączki hiszpańskie, u mnie znane bardziej jako gniazdka. Pyszne parzone ciasto z tonami lukru, palce lizać. Zbliżający się Tłusty Czwartek zmotywował mnie do zrobienia

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Smerfne niebieskie muffinki z czapeczkami 203

Wykorzystując mój likier na różne sposoby postanowiłam upiec niebieskie muffinki. Od razu skojarzyły mi się z takimi zdobionymi na ciasteczkowego potwora , ale póki co brakuje mi

W kuchni bez szafek
Pizza na spodzie z kalafiora | Pizza bez mąki 205

oraz regionalny z miętą. Danie jest zaskakująco pyszne. Ciasto nie wychodzi chrupiące, ale jest bardzo zwarte, łatwo się kroi i zachowuje formę. Naprawdę super pomysł! I moja córka, która nie lubi kalafiora też zjadła bez marudzenia ( do momentu, gdy dowiedziała się, z czego to jest ;)) Co prawda moja połowa, była bez salami, ale ta rodzinki prezentowała się lepiej(...)Podobny przepis znalazłam, także na blogu Po Prostu Pycha, więc podaję Wam jako źródło :) spód pizzy z kalafiora (duża pizza ok. 30 cm średnicy) 1 kg kalafiora bez twardych części 2 jajka 2 plasterki sera (starte na grubych oczkach) sól i pieprz dodatki (można dodać dowolne): 3 łyżki domowego sosu do pizzy po plasterku 4 różnych serów, lub kulka

Mienta blog
Babka majonezowa 232

przygotowania. Majonez w cieście pełni funkcję tłuszczu, który sprawia, że ciasto jest wilgotne w środku (używamy go jako zamiennik masła/oleju). W cieście majonez jest całkowicie niewyczuwalny. Babka z tego przepisu wychodzi bardzo puszysta i wilgotna w środku. Dodatkowo wierzch babki polałam pyszną polewą z białej czekolady. Polecam ten przepis(...)całkowicie bez konserwantów czego dowodem jest fakt, iż data przydatności majonezu to tylko 3 miesiące. Babka majonezowa Drukuj przepis Ilość porcji: 8 Składniki -5 jajek -3/4 szklanki cukru -1 łyżka cukru waniliowego -3/4 szklanki Majonez Kielecki -1 szklanka mąki pszennej -0,5 szklanki mąki ziemniaczanej -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -ulubiony aromat

Marta Gotuje
Restauracja Florentin - warto tu wpasc 159

pieczywo ze śliwką. Następnie na stole pojawia się pastilla, czyli kurczak zawinięty w ciasto filo z płatkami migdałów i cynamonem (28 zł|) oraz pikantna zupa harira z ciecierzycą, soczewicą i jagnięciną (18 zł). Na drugie danie zamawiamy gicz cielęcą z karmelizowaną cebulą, rodzynkami, pieczonym selerem, miętą i szafranem (66 zł). Wnętrze jest jasne, przestronne i urządzone bardzo prosto. Kolory, które(...)się restauracja. Została ona niedawno odrestaurowana i naprawdę pięknie się prezentuje. Zobaczcie sami na zdjęciach poniżej. I przyszedł czas na desery ! Przed nami pojawił się mus czekoladowy z pieczoną śliwką, papryką i wiśniami (22 zł), mus jerozolimski z granatem i sezamem (20 zł), bazyliowa panna cotta z dżemem pomidorowym (18 zł) i domowa chałwa z owocami. Wszystkie desery przepyszne, choć

Kulinarne przygody Gatity
Faworki trydenckie. Przepis na faworki bez śmietany. 209

rolce Stella wszystko jakoś idzie szybciej i sprawnej. Polecam Wam takie ściereczki. Kiedyś w tym miejscu zawsze był u mnie papier, ale teraz już nie wyobrażam sobie mojej kuchni bez tych ściereczek. A co w nich takiego wyjątkowego? Jak dla mnie przede wszystkim wygoda, można je używać na sucho i na mokro, idealne przy porządkach w kuchni(...)łyżeczki proszku do pieczenia 25 g miękkiego masła lub margaryny 1 łyżka oleju kilka kropel aromatu pomarańczowego Dodatkowo: olej do smażenia i cukier puder do oprószenia faworków Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i szczyptę soli. Mieszamy łyżką. Następnie dodajemy resztę składników i zaczynamy ciasto wyrabiać ręką. W przypadku gdyby ciasto się za mocno kleiło

Słodkie okruszki
dyniowa foccacia z suszonymi pomidorami i oliwkami oraz sosem z sera feta 138

ciasto, w razie potrzeby podsypując niewielką ilością mąki. Odstawić pod przykryciem w ciepłym miejscu na godzinę. W tym czasie pomidory osączyć z oliwy, pokroić w paseczki. Oliwki pokroić w plasterki. Żurawinę namoczyć w odrobinie gorącej wody, gdy zmięknie odsączyć. Do wyrośniętego ciasta dodać pomidory, oliwki, żurawinę i rozmaryn, zarobić ponownie tak, aby wszystkie dodatki ładnie wymieszały się z ciastem. Prostokątną(...)blaszkę natłuścić oliwą z pomidorów. Ciasto rozciągnąć w dłoniach dopasowując do kształtu blaszki. Wierzch posmarować oliwą, na całej powierzchni trzonkiem drewnianej łyżki zrobić wgłębienia. Odstawić na kolejną godzinę do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. W foccacii pogłębić zrobione wcześniej dziurki, wierzch posypać solą gruboziarnistą i igiełkami rozmarynu. Piec ok 25 minut, aż wierzch lekko się zezłoci. Fetę rozgnieść widelcem

6niebo
Sypany drożdżowiec – wersja III babci Basi 177

moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Polecam łatwy w przygotowaniu , no i bardzo smaczny placek drożdżowy, Możemy go upiec z owocami i posypany kruszonką . Moje wymiary blaszki(...)godziny ) Przygotować kruszonkę : ok. pól kostki masła, 3/4 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, pól paczki cukru waniliowego ( pozostałego od ciasta) Po 2,5 -3 godzinach wszystko dokładnie wymieszać, wyłożyć na blaszkę .Położyć owoce i posypać kruszonką Piec ok. 45 min w temp. 180 -200 stopni C. na złoty kolor. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Domowy chleb pszenny. Najprostszy – bez wyrabiania 209

chyba najprostszy przepis na lekki, pszenny chleb jak możecie zrobić w domowym piekarniku. Chleb pszenny bez zakwasu – na drożdżach. Szybko rośnie, pięknie pachnie, każdemu smakuje. Chrupiąca złota skórka, miękki i puszysty jasny miąższ. Spróbujcie! Miód, mleko i wodę mieszamy, a następnie podgrzewamy razem na małym ogniu. Mieszanka płynna nie powinna być za gorąca – zbyt wysoka temperatura zamiast rozruszać, zabije(...)drożdżami instant i solą. Wlewamy do niej ciepły płyn, całość mieszamy razem do dokładnego połączenia. Ciasta nie trzeba wyrabiać, wystarczy je naprawdę tylko bardzo, bardzo dokładnie wymieszać. Odstawiamy je przykryte na blat lub do podgrzanego na 50⁰C piekarnika, do czasu podwojenia objętości. Podrośnięte ciasto wyjmujemy na szczodrze posypany mąką blat, dzielimy na pół i formujemy dwa bochenki. Pamiętajcie

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania