także inne przepisy na koktajle z blendera Czekoladowy milkshake Ten wpis jest niestety spóźniony. Otóż miał się ukazać 5 lutego, ponieważ był to Światowy Piernikowy koktajl z jabłkiem i bananem Tak to już po dawno po Bożym Narodzeniu, z którym zapach przypraw korzennych kojarzy się Koktajl truskawkowo orzechowy Truskawka i masło orzechowe to dobrana para. Słodko kwaśny smak truskawki
Przepisy na koktajle z blenderawszyscy produkujemy ich zastraszającą ilość w zastraszającym tempie. My ograniczyłyśmy znacząco ilość foliowych torebek. Owoce i warzywa i tak myjemy przed spożyciem, więc kupujemy te większe jak jabłka czy banany luzem. A butelki po wodzie? Przecież pijemy ją litrami, a potem kilogramami wyrzucamy opakowania. Czas było coś z tym zrobić. Obie nie lubimy kranówki, bo w naszym mieście woda jest
dobra gospodyni dom wesołym czyniryżu i makaronu. Sprawdzi się jako dodatek do mięs, zup, sałatek a także deserów. Ja najbardziej lubię ją właśnie na słodko. Najczęściej gości u mnie jaglanka z owocami, jabłkami, bananami, truskawkami. Dodaję do niej bakalie, orzechy, czy inne ziarenka. Od niedawna przygotowuję także budyń jaglany, obie z córa go uwielbiamy. Ma troszkę inną konsystencję niż tradycyjny budyń, można
Cynamonowe szczęścierozwodził, gdyż wygrała ciekawość tego, co za chwilę zaserwuje mi szef kuchni. Na początek miałem okazję spróbować tego, co w kuchni afrykańskiej dominuje, czyli plantany. W skrócie mączyste banany warzywne. W formie przystawki smażony plantan z dodatkiem pikantnej salsy pomidorowej (12 PLN) smakował wybornie. I tu pierwsze zaskoczenie, przystawka obroniła się rewelacyjnie. Drugą przystawką było Moi Moi, pasztet
kulinarnyJabanany 3 szt jabłko 1 szt maślanka 1 szkl cynamon 1 łyżeczka owoce opłukać, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. do blendera wlać maślankę, dodać pokrojone owoce i wsypać cynamon. wszystko razem zmiksować i podawać od razu
Camilla w kuchniSmażę po max 3 racuchy za jeden raz, bo inaczej patelnia zbyt szybko wystyga. Z całej ilości ciasta wyszło mi 15 sporych racuchów. Serwujemy! Ja podałem z nutellą i bananem. Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @lukarzkuchasz
Kuchnia ŁukaszaFantastyczne ciasto, mocno czekoladowe z pysznym kremem. Dość proste w przygotowaniu . Myślę, że będziecie do tego przepisu często wracać. Składniki 6 bananów pokrojonych w plasterki 25 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej w kąpieli wodnej 350 g mąki pszennej,przesianej 200 g margaryny Kasi,rozpuszczonej 10 g proszku do pieczenia 200 g cukru 200 ml gorącej wody … Czytaj dalej Ciasto bananowo
gotuj ze mnąjednorazowo w większej ilości i sukcesywnie zużywać. Kilka dni bez problemu przetrzyma w lodówce. Składniki: 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 marchewka kawałek dynii 1 szklanka wody mineralnej 1 banan 2 cm kawałek imbiru 1 plasterek mrożonej cytryny/sok z cytryny Przygotowanie: kaszę jaglaną ugotować wg tego przepisu z bloga obrać warzywa/owoce i rozdrobnić wszystkie składniki umieścić w kielichu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!fasoli, które przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Wystarczy dobrze wypłukać fasolę (to bardzo ważne!) i zmiksować składniki. A potem już tylko poczekać na efekt Składniki: 1 średni dojrzały banan 1 puszka czerwonej fasoli (400 g puszka) 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka naturalnego kakao 2 łyżki ksylitolu (lub innego zdrowego „słodzidła”) Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy
Słodkie okruszkiChlebek bananowy to mój ulubiony przepis na wykorzystanie przejrzałych bananów. To chleb bananowy, który zawsze się udaje a do tego jest super prosty do zrobienia i cudownie smakuje. Jest puszysty i wilgotny. - tylko 15 minut szykowania - nie musisz nawet używać miksera - bez ubijania osobno białka jajka - ciasto, które zawsze się udaje
AniaGotuje.plChocolate O’s Schär – 1 op * masło – 100 g MASA CZEKOLADOWO-BANANOWA * czekolada mleczna i czekolada biała ( bezglutenowa ) – po 50 g * puree bananowe ( ze świeżych bananów lub pulpa ) – 200 ml * śmietana 36% – 250 ml * żelatyna b.g – 3 łyżeczki * mleko w proszku – 3 czubate łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : SPÓD: Ciasteczka Chocolate
Ostra na Słodkoowsiankę kakaową. Składniki: 50 g płatków owsianych bezglutenowych (Pięć Przemian) 1 łyżka makao, czyli kakao z ksylitolem (Pięć Przemian) 125 ml wody 125 ml mleka ryżowego dodatki: banan, maliny, daktyle w czekoladzie (Pięć Przemian), prażone migdały z ksylitolem i cynamonem (Pięć Przemian) Przygotowanie: Do rondelka przesyp płatki, dodaj kakao, wodę i mleko. Gotuj do uzyskania preferowanej konsystencji
Zdrowie na języku :Pjednak nie smakują one tak samo jak te kupione w sezonie. Głównie z powodu smaku albo raczej jego braku w tychże owocach, w zimie najczęściej sięgam po jabłka czy banany a z innych owoców staram się rezygnować. Jabłka wykorzystuję do ciast ale także do surówek czy sałatek. Ciasto jabłkowo-czekoladowe upiekłam w ostatnią sobotę . Wyszło idealnie owocowe dzięki miękkim
mecooksminut Proporcje dla 2 osób Składniki: 3/4 szklanki płatków owsianych zwykłych (nie tych błyskawicznych) 1,5 szklanki mleka kokosowego szczypta soli miód do smaku plasterki banana plasterki kiwi plasterki mango ziarenka granata czarny i biały sezam Wykonanie: Do garnuszka, najlepiej z grubym dnem, wlewamy mleko, dodajemy płatki, sól i odstawiamy na 20 minut. Następnie gotujemy, aż mleko zacznie
Kulinarne przygody Gatity