bagietka - 3616 przepisów (strona:18/242)

Chrupiące zapiekanki z kurczakiem 236

Chrupiące zapiekanki z kurczakiem Pyszne domowe zapieksy przygotowane na bagietkach pszennych z dodatkiem podsmażonego fileta, pieczarek, warzyw i sera. Fajna opcja także na przyjęcie. Polecam!     Składniki: 4 mini bagietki (lub 1 długa) 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 łyżki przyprawy do kurczaka 1 cebula 30dkg pieczarek 1 papryka (u mnie pół czerwonej i pół zielonej) 20dkg sera żółtego(...)Smażymy, aż woda odparuje i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Dodajemy papryki oraz podsmażonego wcześniej kurczaka i całość smażymy jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając *** *** Farsz odkładamy do przestudzenia. Bagietki przecinamy wzdłuż na pół i wydrążamy środki *** *** Do ostudzonego farszu dodajemy połowę startego lub pokrojonego w kostkę sera, mieszamy *** *** Na bagietki nakładamy farsz i posypujemy pozostałym serem *** *** Wkładamy do piekarnika

Blog z Apetytem
Zapiekanki a’la Mexico 85

Zapiekanki a’la Mexico Pyszna i treściwa domowa przekąska na bagietce, w meksykańskim stylu. Bogaty w składniki, aromatyczny i delikatnie pikantny farsz nadaje zapiekanką znakomity smak. Po upieczeniu możemy je podzielić na mniejsze porcje i podać na przyjęciu jako pyszną przekąskę.     Składniki: 4-5 mini bagietek Farsz: 300g mielonego mięsa wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)potrawy dodajemy przecier pomidorowy, słodki sos chilli, odsączoną z zalewy fasolę oraz kukurydzę z puszki. Całość doprawiamy do smaku, mieszamy i gotujemy około 5 minuty *** *** Danie odkładamy do wystudzenia *** *** Bagietki przecinamy wzdłuż na pół i wydrążamy środki *** *** Na bagietki nakładamy farsz *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200’C i pieczemy przez 5-10 minut, aż ser się roztopi

Blog z Apetytem
Błyskawiczna przystawka – kanapeczki z łososiem 111

którym są posypane kanapeczki możecie zamienić na drobno posiekany koperek. Mój przepis ma być tylko inspiracją dla Was, a składniki możecie dowolnie zmieniać. Składniki (na ok. 8 kanapeczek) pół bagietka 8 oliwek 50g łososia wędzonego 100g serka śmietankowego – kanapkowego 2 plasterki cytryny odrobina soku z cytryny łyżka szczypiorku Kanapeczki z łososiem – przepis Mi osobiście najlepiej te kanapeczki smakują(...)pokrojonej bagietce. Wolę pszenne pieczywo, ale za kromkami bagietki przemawia jeszcze fakt, że będą niewielkie i dosłownie na dwa kęsy. Więc przystawka idealna. Wracając do sposoby przygotowania kanapeczek. Bagietkę kroimy w kromki o grubości ok. 1 cm. Następnie każdą z nich smarujemy serkiem śmietankowym i układamy kawałek łososia. Oliwki kroimy na pół i układamy obok łososia wędzonego na kromkach pieczywa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bruschetta z serem pleśniowym 90

który lubią sery pleśniowe przepis się spodoba. Pozostali mam nadzieję, że tak jak ja będą się powoli do niego przekonywać Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 8 sztuk Składniki: ½ bagietki (około 12 – 16 cm) 60 – 70 g sera pleśniowego 1 pomidor kawałek masła zioła prowansalskie, oregano Przygotowanie: Bagietkę pokroić na 8 małych kawałków. Każdy kawałek posmarować masłem i posypać(...)ziołami. Pomidora sparzyć i pokroić w plasterki. Ułożyć na bagietce kawałki pomidora, a na niego kawałki sera pleśniowego. Piec na papierze do pieczenia przez 10 – 15 minut w 130 stopniach (do czasu, aż ser się rozpuści). Krok po kroku: 1. Pokroić bagietkę i posmarować masłem 2. Ułożyć pomidora i ser 3. Upiec Pobierz wersję do druku: Pobierz Bruschetta z serem

KuchniaWeDwoje.pl
Francuska bagietka z tradycją 131

Bagietki pewnie uwielbia każdy, mowa oczywiście o tych francuskich z tradycjami. Jednak w domu można taką bagietkę upiec samemu, trochę zabawy, trochę zagniatania i bagietka z chrupiącą skórką i na Waszym stole się pojawi. Wiem, wiem to nie będzie taka sama ale równie pyszna i z równie chrupiącą skórką. Upieczcie koniecznie. Francuska bagietka. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bruschetta z pomidorami i bazylią 143

posypać bruschettę świeżymi posiekanymi listkami.   Pomysły na przekąski: ** Jajka z łososiem ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Pasta z paluszkami krabowymi ** Ryba w sosie czosnkowym   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 bagietka 2 średnie pomidory 1 kulka mozzarelli (około 125 g) 3 łyżki oliwy z oliwek bazylia sól i pieprz   Bagietkę pokrój w kromki o grubości około 1-2 cm. Ułóż(...)nasienne wraz z sokiem pozostawiając twardy miąższ, a mozzarellę odsącz z zalewy – pokrój je w kostkę. Przełóż do miseczki, dodaj posiekaną bazylię. Wymieszaj. Porcje sałatki nałóż na kromki bagietki. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 5-10 minut w temp. 200 stopni (aż ser się stopi) . Po wyjęciu z piekarnika uprósz solą i pieprzem.   Zamiast bazylii, możesz

Kulinarny S.O.S.
Bagietki czosnkowo-pietruszkowe 135

Jakiś czas temu pokazywałam Wam jak samodzielnie przygotować bagietki czosnkowe . Dziś idę o krok dalej, przedstawiając Wam przepis na przygotowanie takich bagietek całkowicie od podstaw, łącznie z samą bułką. Powiem Wam, że te domowe są duuużo lepsze 3 i 1/2 szkl. mąki pszennej 35 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 50-70 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli(...)rąk, przykrywamy je w misce ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (na około godzinę). Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Z każdej z nich formujemy podłużną bagietkę. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i odstawiamy, przykryte ściereczką, na około 30 minut do napuszenia. Po tym czasie nacinamy je ukośnie ostrym nożem. Miękkie masło ucieramy z przeciśniętym

Smaki Na Talerzu
PYSZNE, SZYBKIE BAGIETKI ORKISZOWE 151

Pyszne, szybkie bagietki orkiszowe, to domowa alternatywa dla kupnego pieczywa. U nas domowe chleby, bułki, bagietki to standard już od dobrych kilku lat. Co jakiś czas tylko dorabiam nowe przepisy, by było urozmaicenie. W tym dość ciężkim dla nas czasie, zachęcam tym bardziej, by przemóc się i zacząć przygodę z domowym pieczywem. Nie musimy chodzić codziennie do sklepu po bułki(...)chleb, itp., kiedy tylko zechcemy w kilka chwil wyczarujemy pyszne, domowe bagietki, bułki, itp. Jak na mąkę orkiszową są wyjątkowo puszyste, to dzięki typowi użytej mąki. Polecam :-) Składniki: - 370g mąki orkiszowej typ700 lub typ450 - 150g mąki żytniej jasnej typ720 - 10g soli himalajskiej - 30g świeżych drożdży - 30g oliwy z oliwek (daję z wytłoczyn) - 350g (ml) letniej wody (u mnie

Smaczne Zdrowe
Zapiekanka na bułce 177

Opis Zapiekanka na bułce : Zapiekanka na bułce zna chyba każdy. Tradycyjnie zapiekanki przygotowuje się na bagietce, pszennej bułce typu kajzerka lub bułce. Jeżeli w domowych szafkach zalega nam chleb, który niedługo nie nada się do zjedzenia, również możemy go użyć do zapiekanek. Zapiekanka to pyszny fast food, który możesz zrobić także w domu. Z jej przygotowaniem poradzi sobie nawet niedoświadczony(...)dodatki możemy dobierać wedle własnego upodobania i tego co mamy akurat w lodówce. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki oraz inne przepisy na zapiekanki . Składniki : 2 długie bagietki pszenne (lub 4 przekrojone bułki) 1 pierś z kurczaka 1 łyżka masła 20 dag żółtego, startego sera Sól, pieprz 1 czerwona cebula Świeża bazylia Składniki na sos : 2 ząbki czosnku

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Bagietki z zimną fermentacją 134

zimowy coraz krótsze. Dobrze że Piekarnia Amber rozświetliła i ociepliła mój listopad i razem z innymi Piekarzami i Piekarenkami ogrzewaliśmy się przy piekarnikach. Tym razem do upieczenia Ania wybrała bagietki z bloga Jacka Przepisy na domowy ser i chleb. Bagietki dość proste w przygotowaniu, tylko moje nie są tak piękne jak Jacka ale zapewniam Was że równie smakowite i zniknęły(...)szybko. Polecam te bagietki do zrobienia, mają chrupiącą skórkę i sprężysty miękisz, są super. Zimna fermentacja sprawiła że mają głęboki, lekko kwaskowy smak. Bagietki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką 115

Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – bagietkowe krążki z tuńczykiem idealnie sprawdzają się na karnawał i inne imprezy ;-) Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką – Składniki: Bagietka 1 duża lub 2 małe C The post Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Crostini z serem i szpinakiem 151

Chrupiące kawałki bagietki z rozpływającą się w ustach mozzarellą, dobrze doprawionym szpinakiem i czosnkiem – na ciepło czy na zimno znikają szybko wśród karnawałowych propozycji Szybka przekąska na wiele sposobów ma tysiące wielbicieli, polecam i życzę smacznego! U nas nie trzeba na nie nikogo namawiać! Crostini z serem mozzarella i szpinakiem SKŁADNIKI: kilka kromek bagietki 200 g mrożonego szpinaku(...)duża kulka mozzarelli drobno posiekana sól, pieprz, ostra papryka, gałka muszkatołowa 3 ząbki czosnku olej rzepakowy PRZYGOTOWANIE: Kromki bagietki lekko skrapiamy odrobiną oleju. Szpinak rozmrażamy na patelni, gdy woda odparuje doprawiamy do smaku. Czosnek obieramy i siekamy drobniutko. Na kromkach bagietki układamy kolejno: rozsmarowujemy szpinak, na to kilka kawałeczków czosnku i 2-3 kawałeczki posiekanej mozzarelli. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Zasmakuj Kuchni
Guacamole na rozgrzanej bagietce 193

Guacamole na rozgrzanej bagietce Moje ulubione guacamole podane na chrupiącej bagietce, którą można przyrządzić również na grillu, a samo kremowe guacamole tylko podkreśli jej walory i smak. Alternatywa pysznej przystawki na słoneczne dni. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1/2 szalotki 1/2 cytryny 1 ząbek czosnku 1 garść liści bazylii 1 garść posiekanej kolendry 1 dojrzały pomidor 2 łyżki oliwy(...)pierwszego tłoczenia  1 szczypta soli morskiej 1 szczypta pieprzu 1 szczypta suszonej ostrej papryczki  1 bagietka Wykonanie: Awokado przeciąć na pół, wydrążyć łyżką miąższ, przełożyć do pojemnika, dodać pokrojoną szalotkę, ząbek czosnku, bazylię, wycisnąć sok z połowy cytryny, dolać oliwę, oprószyć solą, pieprzem oraz ostrą papryczką. Zblendować całość, dodać pokrojony w drobną kostkę pomidor, oprószyć odrobiną posiekanej kolendry

Wino Francja Kuchnia
Guacamole na rozgrzanej bagietce 217

Guacamole na rozgrzanej bagietce Moje ulubione guacamole podane na chrupiącej bagietce, którą można przyrządzić również na grillu, a samo kremowe guacamole tylko podkreśli jej walory i smak. Alternatywa pysznej przystawki na słoneczne dni. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1/2 szalotki 1/2 cytryny 1 ząbek czosnku 1 garść liści bazylii 1 garść posiekanej kolendry 1 dojrzały pomidor 2 łyżki oliwy(...)pierwszego tłoczenia  1 szczypta soli morskiej 1 szczypta pieprzu 1 szczypta suszonej ostrej papryczki  1 bagietka Wykonanie: Awokado przeciąć na pół, wydrążyć łyżką miąższ, przełożyć do pojemnika, dodać pokrojoną szalotkę, ząbek czosnku, bazylię, wycisnąć sok z połowy cytryny, dolać oliwę, oprószyć solą, pieprzem oraz ostrą papryczką. Zblendować całość, dodać pokrojony w drobną kostkę pomidor, oprószyć odrobiną posiekanej kolendry

Wino Francja Kuchnia

Proponowane wyszukiwania