dobry robot planetarny to podstawa szybkiego i bezproblemowego przygotowywania wielu wypieków. Zagniecie kruche ciasto bez brudzenia rąk, ubije białka na bezę w kilkanaście sekund, wymiesza ciasto na babeczki, utrze krem maślany czy nawet zagniecie ciężkie ciasto na chleb. Nie ma co ukrywać - taki robot bardzo ułatwia życie i dlatego też chciałabym Wam dzisiaj przedstawić czerwonego, lśniącego jegomościa - robota planetarnego Kitchen
Pora coś zjeśćRzeszowie są również pączki. W Tłusty Czwartek ilość sprzedanych pączków – z nadzieniem z róży i oblanych lukrem z smażoną skórką pomarańczy - liczy się podobno w dziesiątki tysięcy. Kruche babeczki z kremem karmelowym zjadane prosto z pieca smakują najlepiej. Bardzo dziękujemy Panu Henryk Szczęch za oprowadzenie po zakładzie, pokazanie wszystkiego, odpowiedź na wszystkie pytania oraz wspaniałą degustację. Podczas kolejnej wizyty
królestwo garówostygły W międzyczasie ubijamy śmietanę kremówkę z bitą śmietaną w proszku (można użyć innego utrwalacza), dodajemy cukier puder. Ubitą śmietanę przekładamy do szprycy i wyciskamy na zupełnie zimne babeczki. Wyciskamy krem w kształt gniazdek, tak żeby do środka można było nalać kajmak. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyspożywczym. Z cukierków zrobić oczy i buzie. Pianki pociąć nożyczkami na małe kawałeczki z których zrobimy futerko. Im mniejsze kawałki tym lepiej, przy dużych kawałkach zabraknie pianek. Każdą babeczkę posmarować kremem, przykleić głowę a następnie całą powierzchnie pokryć kawałkami pianek tworząc owieczkę. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Śmietankę ubić na średnich obrotach , doda ć cukier i mascarpone i miksować jeszcze chwilę . Wlać likier truskawkowy i zmiksować jeszcze raz , szybko, do połączenia składników. Gotowym kremem ozdobić babeczki
Kto ugości moich gości?pokazywałam Wam w poprzednim wpisie , a także gåsebryst , którego indywidualny wygląd zależy od fantazji cukiernika. Tym razem przygotowałam białe z truskawkami i czekoladowymi ornamentami. Te maleństwa to babeczki wypełnione kremem cukierniczym i udekorowane - a jakże! - bitą śmietaną. Robiło się ciepło, sezon na wytęsknione truskawki właśnie się zaczął, nie mogłam się im więc oprzeć. Oczywiście, szkolenie na cukiernika nie może
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMyślę, że ta bardzo mi posmakuje, połączenie trufli ze śliwkami jest po prostu bajeczne. * czekolada mleczna z nadzieniem toffi i bananowym Ta czekolada znajdzie się w składzie kremu do babeczek sylwestrowych. Już nie mogę się doczekać przetestowania jej w mojej kuchni. * czekolada mleczna z nadzieniem migdałowym i pomarańczowym Michał nie znosi migdałów, więc podejrzewam, że ta będzie cała
W poszukiwaniu inspiracjibędzie za rzadka wtedy dosypujemy jeszcze odrobine cukru. Babeczki wyjmujemy z papilotów, jeśli zbyt wyrosły i mają tzw. górkę to lekko ją ścinamy aby powierzchnia babeczki była płaska. Babeczkę smarujemy kremem na niego stawiamy truskawkę a następne rękawem cukierniczym z końcówką małej gwiazdki dekorujemy całą powierzchnie truskawki tworząc stożkowaty kształt czyli naszą choinkę. Dekorujemy cukrowymi koralikami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.piec 25minut w rozgrzanym piekarniku do 180stopni C. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodać serek kanapkowy i zmiksować. Gotowym kremem dekorować babeczki. Smacznego
W kuchni u MonikiPrzepyszny krem który można użyć do deserów, babeczek lub chleba Składniki - 1 szklanka jagód - sok z 1/2 cytryny - 1/2 szkl cukru pudru - 2 żółtka - 3 łyżki masła Sposób przygotowania 1. - Jagody zmiksować blenderem dodać sok z cytryny - Do rondla dajemy żółtka dodajemy cukier puder i zmiksowane jagody - Podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszać prawie
W królestwie smaków Beatyniedzielę. Ale na tym nie koniec. Teraz zabrałam się za ciasteczka lukrowane, a na koniec tygodnia zaplanowałam takie wypieki, które długo stać nie mogą czyli cake popsy, babeczki z kremem i ciasta. Mam nadzieję, że pogoda oraz kupujący dopiszą i uda się zebrać potrzebne fundusze. Czytaj więcej
Wiem co jemforemek wyłożonych papilotkami. Piec: 20-25 minut w temperaturze 180 stopni Dekoracja: 1. Almette połączyć z cukrem pudrem 2. Orzechy nerkowca uprażyć na patelni 3. Na ostudzone babeczki nakładać krem a następnie dekorować orzechami . Smacznego
KreatywnePinyKiedyś bardzo wzbraniałam się przed tym świętem,a dziś stwierdzam, że każda okazja jest dobra,żeby wyznać miłość i rozpieścić podniebienie :)Pamiętam jak w zeszłym roku
bistro mamaprzyniósł ze sobą hot dogi w cieście drożdżowym, Michał babkę ziemniaczaną, Daria czekoladowe ciasto z cukinią, a Przemysław z Luizą babeczki bezglutenowe.Ja zrobiłam kruche babeczki z kremem patissiere, tartę śliwkową i krajankę z bezą i budyniem. Na spotkaniu pojawił się również Kurczak, czyli Aga z Eksperymentalnie.com, Michał i Sabina , a także rodziny przybyłych blogerów
Słodkie Przyjemności