babeczki z kremem - 3013 przepisów (strona:38/201)

karnawał w królestwie garów 139

mandarynki w czekoladzie   skórki pomarańczowe w czekoladzie śmietanowiec - galaretowiec faworki-chrust róże karnawałowe pączki churros     makaroniki czekoladowo malinowe kulki drożdżowe z kremem orzechowo-czekoladowym   babeczki herbatniczki migdałowe krem czekoladowy bąbelki na NowyRok poncz I ponczII

królestwo garów
PRZYJĘCIE URODZINOWE DLA DZIEWCZYNKI - INSPIRACJA 163

zdjęć! Wszystkie smakołyki w jednym miejscu: tort jagodowy z białą czekoladą, babka maślana z nutą mandarynki w lukrze, babeczki jagodowe z śmietankowym kremem, kostka jogurtowa z amarantową galaretką i makaroniki z mascarpone :) Tort z kremem jagodowym i z białej czekolady. Widok tortu z lotu ptaka :D Babeczki z jagodami

Słodko-Słony Świat Ilony
Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 165

malinowyporanek 661. Marchewkowe batony owsiane, jogurt grecki z syropem klonowym i śliwka autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek Serowa owsianka pieczona marchewkowo-bananowa autorka: pinkyyy | blog: Kucharka w baletkach MARCHEWKOWE BABECZKI Z KREMEM STRACIATELLA autorka: foodmania | blog: FOODMANIA Ciasto marchewkowe klasyczne | dietetyczne, bez laktozy autorka: iza10023 | blog: Czarna wisienka Kotlety marchewkowe ze słonecznikiem autorka: wegefaza | blog: wegefaza Surówka z marchewki w naparze(...)Najprostszy krem z marchwi autorka: Petite foodie | blog: Petite foodie Marchewkowe muffiny autorka: Petite foodie | blog: Petite foodie Roladki z marchewki z kremem pietruszkowym autorka: surowystan | blog: Surowy Stan Ciasto marchewkowe autorka: paulina.h123 | blog: ciastkowy LAB Motywacyjne babeczki marchewkowe - w ramach akcji Marchewkowy zawrót głowy autorka: twobrokesisters | blog: Two Broke Sisters Marchewki tańczą w miodzie, czyli pieczona marchewka trochę inaczej

Weekendy w domu i ogrodzie
Babeczki potworki 158

wyjęciu z piekarnika odstawiamy, przynajmniej na 10 min. do wystygnięcia. Delikatnie wyjmujemy z foremek [ starajcie się unikać narzędzi typu nóz czy widelec! ]. Jeżeli babeczki uparcie nie chcą rozstać się z formą poruszajcie je delikatnie palcami. KREM: W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona powoli gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy cukier puder (wymieszany ze smietan fix’em) oraz serek mascarpone(...)powtarzamy, aż wszystkie oczka będą gotowe .   DEKOROWANIE BABECZEK: Do każdej babeczki przyklejamy ( znowu używamy naszego cukrowego kleju) okrągłe ciasteczko, tak aby jego część wystawała poza powierzchnię babeczki. Nakładamy warstwę kremu ( robimy podkład pod kudełki ) Nakładamy krem do rękawa do zdobienia tortów i za pomocą okrągłęj końcówki, o małej średnicy- robimy potworkom kremowe kudełki. Układamy na kremie oczy

Domowe Torty
Kruche babeczki z powidłem i cynamonową śmietanką. 150

stół proponuję pyszne kruche babeczki. Proste, a jakie efektowne. Z takich babeczek ucieszą się i duzi i mali. Do ich przygotowania użyłam powidła śliwkowego, które przygotowałam jesienią, takie domowe jest najlepsze, a śmietankę wzbogaciłam cynamonem. Wyszło naprawdę pysznie. Zróbcie koniecznie. Zachęcam i smacznego życzę :) Kruche babeczki podałam na pięknym talerzyku AMBITION   .  Kruche babeczki podałam na pięknym talerzyku AMBITION(...)kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder i cynamon, ponownie ubijamy. Następnie krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. 5. Dekorowania: Dno babeczek wypełniamy powidłem, tak około 1 łyżeczka na babeczkę, następnie wyciskamy rozetki z kremu śmietankowego. 6. Podanie: Tak wykonane babeczki są gotowe do podania. Można schłodzić w lodówce. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników

Izabelawkuchni
Czekoladowe babeczki z pepsi colą i kremem z gorzkiej czekolady 154

babeczki o smaku murzynka, dzięki dodatkowi pepsi coli ciasto jest pulchniutkie i ładnie wyrasta, szybkie i bezproblemowe w przygotowaniu, warstwa kremu z gorzkiej czekolady i posypka z orzechów włoskich to kropka nad "i " Składniki: Ciasto na 24 sztuki dużych babeczek: 4 jajka 40 dag mąki tortowej 30 dag cukru trzcinowego brązowego 200 ml oleju roślinnego 300 ml pepsi coli(...)kawałki czekoladę, czekamy chwilę aż zacznie się rozpuszczać, wtedy mieszamy do połączenia.  Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, następnego dnia miksujemy na gładki krem, przekładamy do szprycy cukierniczej i dekorujemy babeczki, posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Babeczki z kremem budyniowym 173

Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy trzepaczką. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1cm od brzegu, zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Foremkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 25 minut. Składniki na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 400 ml mleka 4 łyżki cukru 1,5 kostki masła Przygotowanie: Budyń rozpuszczamy w niewielkiej ilości mleka(...)dzięki czemu na przestudzonym budyniu nie zrobi się kożuch. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę. Dodajemy po łyżce zupełnie zimny budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Artykuł Babeczki z kremem budyniowym pochodzi z serwisu CityTaste - Przepisy

CityTaste - Przepisy
Truskawkowe serduszka 127

pory roku truskawki można kupić też w Tesco. Truskawki myjemy i odkładamy na ściereczkę, żeby trochę wyschły. Do przygotowania babeczek możecie użyć dowolnego przepisu. Ja upiekłam proste babeczki waniliowe. Krem, np. taki jak ten, przekładamy do worka cukierniczego lub szprycy. Na przestudzonych babeczkach wyciskamy różyczki. Truskawki kroimy na pół, wykrawamy z nich serduszka foremką do ciasteczek. Dekorujemy babeczki

Ciastkozercy
Czekoladowe motylki 283

zdolności plastycznych - ja znalazłam i wydrukowałam szablon motylków na papierze zanim zabrałam się do nakładania czekolady. Gotowe motylki wymagają odpowiedniego zaprezentowania dlatego przydadzą się jeszcze babeczki np. proste waniliowe z czekoladą i nieco kremu np. budyniowego . Prze zabraniem się do pracy warto zrobić szablon - można go narysować samemu lub wydrukować gotowy obrazek. Do wykonania ażurków możecie wykorzystać nie tylko czekoladę(...)Zanim czekolada zastygnie wkładamy folię z motylkiem do otwartej książki - tak żeby skrzydełka lekko wygięły się do góry. Po zastygnięciu delikatnie odklejamy motylki z folii. Na zupełnie przestudzone babeczki nakładamy nieco kremu. Motylki przyklejamy na krem (najlepiej zrobić to przed samym podaniem). Jeśli gotowe babeczki muszą jeszcze zaczekać zanim podamy je gościom warto przechować je w chłodnym miejscu, w przeciwnym

Ciastkozercy
Babeczki z kremem budyniowym 67

olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy trzepaczką. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1cm od brzegu, zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Foremkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika(180stopni) i pieczemy ok. 25 minut. Składniki na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 400 ml mleka 4 łyżki cukru 1,5 kostki masła Przygotowanie: Budyń rozpuszczamy w niewielkiej ilości mleka(...)dzięki czemu na przestudzonym budyniu nie zrobi się kożuch. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę. Dodajemy po łyżce zupełnie zimny budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Artykuł Babeczki z kremem budyniowym pochodzi z serwisu CityTaste - Przepisy

CityTaste - Przepisy
Muffinki z białą czekoladą, kremem mlecznym i gorzkimi guziczkami 150

Babeczki, weekend i czas spędzony z z dzieckiem w kuchni to bezcenne chwile, które dodają skrzydeł. Od rana moja Nikola nagadywała by zrobić jakieś pyszne babeczki z kremem. Przyznam szczerze, że rzadko je przygotowuję, bo zawsze jest ich za mało, to też wszystkie inne ciasta mają przewagę na nimi, głównie ze względu na ilość. Uległam jednak po jej wielogodzinnych namowach(...)UWAGA! babeczki bardzo rosną  i mogą się wylewać poza foremki jeśli zbytnio je zapełnimy.  5. Babeczki pieczemy w 190 st C przez 20 minut. Sprawdzamy najlepiej suchym patyczkiem w razie potrzeby wydłużamy czas pieczenia.  6. Studzimy i robimy krem. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy mleko w proszku oraz mascarpone. Pod koniec dodajemy sok z cytryny oraz

vaniliowoczekoladowa
Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami 143

powierzchni kremu. W ten sposób unikniemy utworzenia się kożucha. Do wystudzonego kremu dodajemy miękkie masło oraz 3 nakrętki koniaku, wszystko porządnie miksujemy i wstawiamy do lodówki tak, aby krem lepiej stężał. Babeczki – czyli poskładanie wszystkiego w całość Odcinamy kawałki ciasta i rozwałkowujemy na grubość ok. 2-3 mm. Za pomocą szklanki lub foremek do babeczek (mam szczęście, bo jestem posiadaczką(...)babeczki za bardzo nam nie „wstało” Pieczemy w temperaturze 200 stopni, dopóki babeczki nie będę rumiane i kruche. Po wyjęciu studzimy. Do wystudzonych babeczkowych kubeczków nakładamy krem, posypujemy kawałeczkami owoców i … gotowe. Babeczki są absolutnie przepyszne – zrobiłam 10 z nadzieją, że coś zostanie na następny dzień do kawy, ale… no cóż, nie udało się J Bon apetit! PS. Tak, można

Kate's Kitchen
Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami 145

powierzchni kremu. W ten sposób unikniemy utworzenia się kożucha. Do wystudzonego kremu dodajemy miękkie masło oraz 3 nakrętki koniaku, wszystko porządnie miksujemy i wstawiamy do lodówki tak, aby krem lepiej stężał. Babeczki – czyli poskładanie wszystkiego w całość Odcinamy kawałki ciasta i rozwałkowujemy na grubość ok. 2-3 mm. Za pomocą szklanki lub foremek do babeczek (mam szczęście, bo jestem posiadaczką(...)babeczki za bardzo nam nie „wstało” Pieczemy w temperaturze 200 stopni, dopóki babeczki nie będę rumiane i kruche. Po wyjęciu studzimy. Do wystudzonych babeczkowych kubeczków nakładamy krem, posypujemy kawałeczkami owoców i … gotowe. Babeczki są absolutnie przepyszne – zrobiłam 10 z nadzieją, że coś zostanie na następny dzień do kawy, ale… no cóż, nie udało się J Bon apetit! PS. Tak, można

Kate's Kitchen
Babeczki pajęczynki 123

dzisiejsze pajęczynki - z rozpuszczonej czekolady możemy narysować je od szablonu w ilościach hurtowych i po kilku-kilkunastu minutach są gotowe do nałożenia na babeczki. Składniki na babeczki waniliowe lub dyniowe Składniki na krem +czekolada do rozpuszczenia Po upieczeniu babeczki odstawiamy, żeby przestygły. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce i odstawiamy do przestudzenia – musi być ciągle jeszcze ciekła(...)zrobić sobie kilka zapasowych, bo są bardzo delikatne i mogą się połamać przy odklejaniu. Do szprycy lub worka cukierniczego wkładamy tylkę w kształcie otwartej gwiazdki. Nakładamy krem i wyciskamy różyczki na przestudzonych babeczkach. Różyczki powinny być dość płaskie, żeby można było wygodnie przykleić czekoladowe pajęczynki. Pajęczynki delikatnie odklejamy z foli i nakładamy na krem. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania