Muffiny pomarańczowo - imbirowe 186Dziś jak co tydzień Wypiekanie na śniadanie , Małgosia wybrała muffiny. Nie miałam zamiaru piec wcale ale tak mnie jakoś naszło i rano w piątek zanim zjadłam
Moje Małe Czarowanie
Dyniowe ciasto z kubeczka 193Ostatnio spodobały mi się śniadania w takiej właśnie postaci :) Urocza, puszysta babeczka z kubeczka, która w niczym nie ustępuje tradycyjnemu ciastu z piekarnika, podana z pomarańczowym
Chocolate Muffin Blog
Wegańskie czekoladowe muffiny 204Mocno czekoladowych przysmaków nigdy dość. Babeczek też nigdy dość, a ten deser łączy w sobie i jedno, i drugie. Ciasto jest wyjątkowo czekoladowe, a to zasługa
Roślinna - blog wegański
Muffiny z gruszkami, imbirem i cynamonem 232Lato tak szybko przeleciało... nawet nie zauważyłam kiedy ze straganów zniknęły moje ukochane maliny, jagody i jeżyny, a ich miejsce zajęły złociste dynie, słodkie śliwki i
DefinicjaSmaku
Super szybkie zastępstwo pączków – muffiny pączkowe z konfiturą 256ekspresowo szybkie i łatwe w przygotowaniu: wystarczy wam miska i widelec, no i foremka do muffin. Smak konfitury: dowolny, polać też je możecie lukrem, ja zdecydowałam się, tak jak w oryginale, na masło i posypkę z cukru. Składniki na 10 sztuk normalnych babeczek (muffinek): – 125 ml mleka – 85 ml oleju rzepakowego (lub innego roślinnego) – 1 jajko
Relaxtime
Jogurtowe muffinki z kremem cytrynowym / Yogurt muffins with lemon cream 219potem dodajemy po łyżeczce kremu cytrynowego. Następnie wylewamy resztę ciasta do foremek tak aby przykryć krem. Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Około 5 minut posypujemy muffinki skórką z cytryny i dalej pieczemy. Tuż przed podaniem posypujemy babeczki cukrem pudrem, smacznego! ***** First, we prepare the dough. We mix together dry ingredients (flour, baking powder
Projekty ze smakiem
Czekoladowe muffinki z nutellą i śliwkami 193mnie zawsze szybkość ich przygotowania. W krótkim czasie mogliśmy otrzymać coś słodkiego. Dziś przedstawiam przepis na mocno czekoladowe (czekolada, nutella, kakao) muffiny z dodatkiem śliwek. Ten ostatni składnik jest jak dla mnie strzałem w dziesiątkę. Dzięki śliwkom bowiem babeczki stają się wilgotne i to właśnie one przełamują słodki czekoladowy smak. 300 g węgierek 80 g masła 100 g mlecznej czekolady
Smaki Na Talerzu
A może muffinkę? 221Odkąd zostałam obdarowana przez siostrę formą do muffinów ciągle o nich marzę i śnię :-). Mam za cel wypróbowanie jak największej liczby rodzajów tych pysznych babeczek. i dlatego w ostatnią sobotę powstały aż 3 rodzaje tego przysmaku. Dziś podam przepis na mojego faworyta. troszeczkę go zmodyfikowałam gdyż jak dla mnie były za mało słodkie. Zapraszam więc na wielkie muffinowanie!!! Muffinki marchewkowe
sierotka maRysia w kuchni
Nie tylko na śniadanie - wytrawne muffiny 217wyłożonej papilotkami, w każdą wcisnąć pomidorka i udekorować koperkiem. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut. Ostudzić. Całkowicie ostudzone muffiny przekroić na pół w poziomie, podawać z łososiem, serkiem kremowym, pesto, koperkiem i kiełkami. Smacznego! Takie babeczki, z nadzieniem, mogą stanowić nie tylko oryginalne śniadanie, ale też idealnie nadadzą się jako przekąską na przyjęcie. Bez dodatków można
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffiny marchewkowo-pomarańczowe z naturalnie kolorowym lukrem 249koloru nie zawdzięcza sztucznym barwnikom. Sprawcą tego jest jednodniowy sok marchwiowy. Wszystkie te składniki łączą się w bardzo interesującą smakowo całość. Babeczki rozeszły się w jeden dzień, co nie zdarza się u nas często... ;-) Inspiracja pochodzi stąd: KLIK . Muffiny: 3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru 1 szklanka marchewki startej na grubych oczkach tarki, u mnie Marwitki 2 jajka 125g
Szefowa kuchni
Najlepsze babeczki cytrynowe 244Moje dzieci ostatnio oszalały na punkcie tych babeczek. Zresztą nie tylko dzieci, bo każdy kto ich u mnie próbował, był zachwycony. Są niesamowicie delikatne i pyszne. Po zjedzeniu jednej, ręka sama wędruje po następną :) Ja też je uwielbiam, bo smakiem bardzo mi przypominają moje ulubione ciasto cytrynowe, na które przepis znajdziecie tutaj . Składniki: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru(...)mlekiem, olejem i sokiem z cytryny. Mokre składniki przelać do suchych i wymieszać do połączenia się składników. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 25 minut. Po upieczeniu babeczki studzić na kratce. Sok z cytryny przeznaczony na lukier bardzo dokładnie wymieszać z cukrem pudrem. Lukier musi mieć gładką konsystencję
kuchnia doski
Muffiny marchewkowe z musem gruszkowo-jabłkowym 215następnie blendujemy na mus. Wszystko przekładamy do ciasta i ponownie mieszamy.Masę przekładamy do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami ( do 3/4) wysokości.Pieczemy około 20 minut w 180`C (czas pieczenia uzależniony jest od mocy piekarnika - babeczki powinny być złote).Studzimy w piekarniku. Babeczki lekko opadną pod ciężarem musu, nie przejmujcie się tym. Smacznego
Słodkie Przyjemności
Muffiny z imbirem 178Cześć :)Lubicie imbir? Mam nadzieję, że tak, bo dzisiaj kolejny przepis z użyciem tego składnika :) Przepis pochodzi z książki "Muffinki" wyd. Świat Książki.Czytaj
Pora coś zjeść
Muffiny bananowe z masłem orzechowym 174Cześć!Dzisiaj zapraszam fanów masła orzechowego i bananów! :) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeść
Cytrynowe cupcakes 164Odkąd polubiłam się z rękawem cukierniczym olbrzymią frajdę sprawia mi pieczenie babeczek i późniejsze ich dekorowanie. Od dawna miałam ochotę na cytrynowe cupcakes. Do zrobienia
Rusty Fork
Czekoladowe babeczki z bananami i kremem (muffinki) 222Kie dy w domu zalega kilka bar dzo dojrzałych bananów i nie mamy pomysłu co z nimi zrobić, i dealnym pomysłem są babeczki. Babeczki nie byle
ChilliJemy
Babeczki marchewkowe 251Babeczki marchewkowe Składniki na babeczki marchewkowe 2 średnie marchewki starte na grubej tarce (1 szklanka) 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki oleju rzepakowego
Korniszonki
Babeczki proteinowe 195Bez glutenu, za to z białkiem. Idealna przekąska po treningu, albo bez żadnej okazji. Przygotowanie babeczek zajmuje chwilę i trochę dłuższą oczekiwania, aż się upieką :) Jedna
Kucharzyca
Borówkowe babeczki z kremem mascarpone 184Podstawą tego lekkiego deseru był przepis na babeczki kawowe z orzechami. Zapowiadały się smakowicie, jednak nie jestem za tym, by dzieciom podawać kawę, a maślany krem
Kucharzyca
muffiny kokosowe z czarną porzeczką i białą czekoladą 204Fantastyczny przepis na pyszne muffinki pachnące latem i wakacjami. Miękkie, wilgotne i mocno owocowe. Dzieci były zachwycone, dorośli też ;-) składniki: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru
babka w formie
Cynamonowe Donut- Muffins 181Przepis pochodzi z jednego z niemieckich czasopism. Jest bardzo prosty, szybki i smaczny. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do kawy :) Jeśli ktoś chce zredukować cukier, którego
Tagebuch po polsku
W domu: babeczki z kawałkami czekolady 307Babeczki sernikowe zrobiły furorę, postanowiłam więc upiec kolejne, tym razem z dodatkiem gorzkiej czekolady, która pięknie rozpuściła się w środku. Zniknęły równie szybko co poprzednie. Zachęcam
Kuchnia w biegu
Muffinki z nutellą 343Muffiny z nutellą działają nie tylko na wyobraźnię, ale i na podniebienie. Wszystkich łasuchów zapraszamy na ucztę z babeczkami i masłem czekoladowym 45 min 16 szt. składniki: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olejek waniliowy 3 jajka 150 g masła 1/2 szklanki cukru trzcinowego nutella wykonanie: W jednej misce przesiewamy mąkę z proszkiem
Ania i Marcin gotują
Muffinki piernikowe 187Zapachniało zimą i świętami. Zagościły w moim domu piernikowe muffiny, aromat przyprawy korzennej jest nieziemski, czuć go w całym domu... wiem, wiem powinnam odpędzać zimę zamiast
Kuchenne aromaty
Latwe muffiny z porzeczkami czyli Slodki Czwartek odc.79 233skory do zabawy i wesołych wybryków. Wczoraj razem z nim, gdy już poczuł się lepiej, działałam w kuchni. Miały być babeczki i były, wg przepisu Donny Hay. U nas zamiast jagód, mieszanka jagód, borówek i czarnych porzeczek. Łatwe muffiny z porzeczkami 375 g mąki pszennej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g drobnego cukru 125 ml oleju
Dzieje kuchennej Wiewióry