Uff... Człowiek niby ma wakacje, a tak naprawdę nie wie, w co ręce wkładać. Choć, tak naprawdę, to trochę i moja wina. Wszem i wobec oświadczyłam
Pożeraczka, czyli raz adobrzeskładniki: przestudzoną czekoladę z masłem, kefir oraz jajko. Suche składniki wsypujemy do mokrych i mieszamy. Ciasto przelewamy do foremek na babeczki. W środek każdej muffinki wciskamy kostkę białej czekolady. Muffinki pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Upieczone muffinki odstawiamy(...)czekoladowy. Misie palce lizać ;) SKŁADNIKI (4 sztuki) Misie 100 g m ą ki pszennej 50 g m ą ki ziemniaczanej 50 g m ą ki migdałowej 250 g startej marchewki 100 g cukru trzcinowego 16 g proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 90 g masła 3 jaja szczypta soli Krem czekoladowy 1 torebka
La grande e la piccola cuocadekoracji około 36-40 ciastek 2 białka jajek rozmiaru L 800g przesianego cukru pudru + zapas (również przesianego) 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka aromatu waniliowego lub migdałowego (na bazie alkoholu, nie olejku!) woda i sok z cytryny do regulacji gęstości Bezwzględnie zawsze pamiętajcie o umyciu i sparzeniu skorupek jajek przed jedzeniem i używaniem ich w postaci surowej(...)łopatka. Lukier nabieramy na patyczek i rozkładamy go w odpowiednich miejscach. Łatwo i szybko się poziomuje. DEKOROWANIE – TRANSFEROWE OZDOBY Z LUKRU Takie ozdoby przydadzą się na tort czy babeczki. Wybierz lub narysuj wzór, wydrukuj w odpowiedniej wielkości. Podłóż wzór pod papier natłuszczany /pergamin/ do wypieków. Tylką zrób wzór wybraną techniką, pamiętając o tym że powinien on być odpowiednio gruby
Karo in the Kitchensuszu, ale dodaje sieje do wielu innych potraw: bigosu, sosów, ciast. Świetnie komponują się z mięsem np. pieczonym schabem. Suszone śliwki wspaniale komponują się z jogurtem, czy z babeczkami. RODZYNKI To ususzone na słońcu specjalne bezpestkowe gatunki winogron. Jest ich wiele odmian m.in. duże jasne sułtańskie, małe ciemne koryntki i największe królewskie. Do Polski sprowadza się głównie z Grecji, Hiszpanii(...)około 5 minut, zdejmujemy skórkę. Następnie migdały schładzamy wodą i odcedzamy. Jeśli migdały chcemy posiekać na desce łatwiej nam będzie jeśli wcześniej posypiemy deskę cukrem puder. 10. Domowa mączka migdałowa. Jak zrobić mączkę migdałową, gdy nie możemy kupić gotowej - wystarczy migdały bez skórki (powstanie jasna) jeśli ze skórką (powstanie ciemniejsza i z lekką goryczką w smaku) wsypać do młynka
Ciastka - domowe słodkości