składniki: 250 g mrożonego szpinaku ok. 100 g miąższu z awokado 60 ml mleka 50 g zmielonych migdałów 1 łyża soku z cytryny ok. 25 ml miodu lub syropu klonowego (lub więcej, do smaku) ok. 140 g kostek lodu wykonanie: Kostki lodu wkładamy do Thermomixa i miksujemy na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy wszystko na gładką masę
Domowy Smak JedzeniaSzybko zrobicie taką pastę aby potem cieszyć się pysznym smarowidłem do chleba na śniadanie może? Polecam serdecznie. Pasta z awokado i jaj. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezadowolony, a i po francusku pogruchać przy gościach na kolacji można. Kuchnia polska według Elżbiety Adamskiej to także mozzarela, feta, fondue, gazpacho, krem z awokado, ravioli, rosyjska okroszka, beszamel, sałatka grecka, gnocchi, pilaw, krewetki, kofta, musaka i wiele, wiele innych. Nie ma za to, na przykład, krokietów, które w Polsce niezwykle się przyjęły. Może
Życie zamknięte w smakufoliowego? Zalecana dawka dzienna folianów to 200 mikrogramów. Znajdziemy go w szpinaku, szparagach, owocach cytrusowych a ponad to w roślinach strączkowych takich jak zielony groszek, różne rodzaje fasoli, soczewica, awokado, brukselka, kalafior, buraki, marchew, dynia, seler oraz orzechy
Szybko Tanio Smacznieselera moczymy w cieście z mleka i mąki. Obtaczamy w orzechach. Smażymy na oliwie lub oleju, aż będą rumiane. Propozycja podania: ziemniaki gotowane na parze sałatka ze szpinaku z awokado
Weganka gotujepokazywała zdjęcia z etapów przygotowania, pamiętałam, mam nadzieję, że czytelnie mi to wyszło? :) Składniki na 3 - 4 porcje: 2 piersi z kurczaka ryż 4-6 łyżek oleju z awokado z czosnkiem ( spokojnie możesz użyć innego roślinnego oleju) 4 łyżeczki czerwonej pasty curry 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego 3 ząbki czosnku 2-3 cm świeżego kawałek imbiru
Blondynka Gotujechętnie spróbowała), czy kilka pozycji na słodko. My jednak tym razem postawiliśmy na pita falafel. Razem z przyjaciółką wybrałyśmy tą z mango, natomiast D wziął z ananasem i awokado. Jak się prezentuje? Naszym zdaniem bardzo fajnie. Podane w koszyczku, przyniesionym przez bardzo miłą panią. Zawinięte tak, że spokojnie, można zjeść to w drodze. Porcja też spora, spokojnie można się nią
More food, love and dreamswarzyw dodać posiekaną natkę, wymieszać i wyłożyć obok kaszy. Gotowe:) Tutaj inna wersja tego przepisu: brokuł ugotowany na parze, a fasolka duszona tylko z pomidorami i czosnkiem. Plus awokado do kaszy, którego ostatnio mi zabrakło
Wegańska kuchnia orientalnabyły jak najbardziej naturalne. Przy czym stu procentowy olej nie jest naturalnym produktem, o czym należy pamiętać. W pełni naturalne są orzechy, nasiona dyni czy konopi, pestki słonecznika, sezam, awokado itd. W tych produktach znajduje się też błonnik oraz spore ilości składników odżywczych, tak więc jest to duża różnica w stosunku do czystego oleju z butelki. Po wielu latach
Wegańska kuchnia orientalnakawałek awokado - 40g suszonych moreli - 2 słodkie gruszki (np. konferencja) - łyżka syropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Morele warto zalać wodą i zostawić na noc, ale nie jest
Wegańska kuchnia orientalnakawałek awokado - 1 czerwona pomarańcza - 6 suszonych moreli - łyżka syropu z agawy Wykonanie: - Szpinak mrożony należy wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził; najwygodniej jest używać rozdrobnionego - Morele i jagody goji można zalać wodą na noc, ale nie jest to konieczne - Pomarańczę obrać z grubej skóry i z białej otoczki, podzielić na cząstki - Wszystkie składniki umieścić
Wegańska kuchnia orientalnawodą- dzięki temu chleb nie będzie suchy - Piec 40- 50 minut (sprawdzać patyczkiem, czy chleb jest upieczony) - Kroić dopiero po ostygnięciu bochenka. Gotowe J Kanapki z chleba gryczanego z awokado, ogórkiem, pomidorem i sałatą
Wegańska kuchnia orientalnaDzisiaj byłam bardzo zajęta. Ale dużo udało mi się zrobić. Potrzebowałam zjeść coś na szybko. Oto co wyszło:) Mix sałat fit&easy słoiczek karczochów połówka awokado krążki czerwonej cebuli płatki bławatka Dresing: sok z cytryny szczypta soli i cukru, 2 łyżki oliwy ( wzięłam ze słoiczka po karczochach) łyżeczka
AZgotuj!