awokado - 6329 przepisów (strona:318/422)

Szparagi w szynce parmeńskiej z awokado 191

Składniki: 8 zielonych szparagów, gotujemy w osolonej wodzie 5-6 minut 1/4 awokado, kroimy w plasterki garść roszponki 4 plastry szynki parmeńskiej sól, pieprz oliwa z oliwek Ugotowane szparagi, po dwa, oraz kawałek awodako zawijamy w plaster szynki parmeńskiej. Na talerzu kładziemy odrobinę roszponki, zawinięte szparagi. Całość doprawiamy solą i pieprzem, polewamy oliwą z oliwek i gotowe

Mango Papaja
Wegańska pasta jajeczna - odsłona świąteczna 197

zmielonym pieprzem. Posyp szczypiorkiem. Pasta najlepiej smakuje po „przegryzieniu się” kilka godzin w lodówce, a najlepiej zostawić ją na całą noc. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem, kiełkami rzeżuchy i awokado

Roślinna - blog wegański
PESTO Z JARMUŻU ORAZ DLACZEGO WARTO JEŚĆ JARMUŻ 226

niekorzystne oddziaływanie poprzez gotowanie. Dlatego właśnie osoby z niedoczynnością tarczycy powinny unikać jarmużu i warzyw kapustnych.  Było już trochę inne pesto bazyliowe,  pyszne pesto z dodatkiem awokado , dzisiaj polecam Wam wyśmienite pesto z jarmużu, które idealnie sprawdzi się zarówno jako dodatek do pieczywa, do sałaty jak i do makaronu. Przepis na pesto znalazłam tutaj  . Składniki

Smaczne Zdrowe
Żywność liofilizowana - współpraca z LYO FOOD :) 199

warzywne - w ofercie od kwietnia  W ramach współpracy otrzymałam:  Gotowe posiłki: farfalle w sosie szpinakowo serowym, penne bolognese, risotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado, zupa grzybowa Owoce: truskawki, egzotyczna rozkosz Proszki: malina, szpinak, jarmuż LYO FOOD to miejsce, w którym znajdziecie wysokiej jakości żywność liofilizowaną. Marka ta zdobyła i zdobywa nadal mnóstwo nagród

Zdrowie na języku :P
Grillowane Avocado zapiekane z jajkiem z czarnuszką i lubczykiem 177

dusimy. Po czym delikatnie przekręcamy jajkiem ku dołowi, żółtko może pęknąć, chodzi o to by stworzyła się delikatna skorupka na zewnątrz, a w środku by żółtko pozostało nadal płynne. Awokado podajemy na poduszeczce z białek, dekorujemy pieprzem, czarnuszką, odrobinką papryki i świeżą bazylią. Smacznego

KreatywnePiny
Kuchnia japońska: Okonomiyaki 162

smaku opcjonalnie do wyboru:   boczek około 2 plasterki  lub  ośmiornica pokrojona w plasterki  surimi pokrojone w plasterki 1/4 papryki pokrojonej w kostkę 1/4 awokado pokrojone w plasterki 4 pomidorki koktajlowe przecięte wzdłuż Sos Okonomiyaki : 2 łyżki octu winnego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki przecieru pomidorowego, opcjonalnie ketchupu 3 łyżki cukru 1 łyżka sake

KreatywnePiny
Tarta jaglana bez pieczenia, mąki i cukru 295

smaczne, a co najważniejsze bardzo zdrowe. Ciasto to można robić na wiele różnych sposobów, można do kaszy dodać rozpuszczoną czekoladę, a na wierzch zamiast owoców posmarować czekoladowym kremem z awokado, żeby uzyskać pyszne ciasto czekoladowe, można do kaszy dodać odrobinę wanilii i zrobić czekoladową polewę, ja robiłam je na tysiąc sposobów i za każdym razem smakuje niesamowicie. Składniki: - 3 szklanki

zdrowa vege kuchnia
Placek owsiany z prażonym jabłkiem :) 220

płatków owsianych  1 miarka odżywki białkowej (u mnie waniliowa od kulturystyka.sklep.com )  2 małe jajka 1 łyżeczka kakao 1 jabłko 1 łyżeczka oleju (u mnie z awokado) dodatki: dżem jagodowo - borówkowy bez cukru, domowje roboty oraz masło orzechowe crunchy  Przygotowanie: Płatki zalej wrzącą wodą i odstaw na 10-15 minut do napęcznienia. Jabłko obierz i pokrój w kostkę

Zdrowie na języku :P
Dyniowe bułeczki na piwie 220

zamieni go w najlepszą piekarnię świata. Wyjmij z piekarnika i przełóż na metalową kratkę do wystygnięcia. Mnie jednak najbardziej smakują podane od razu na ciepło z plasterkami kremowego awokado, słodkim pomidorem i świeżym ogórkiem. Ale są równie nie do pobicia na zimno posmarowane masłem orzechowym lub konfiturą

Roślinna - blog wegański
Chrupiące sajgonki z tofu i warzywami 182

delikatnie odwróć je na drugą stronę. Warto od czasu do czasu zaglądać i sprawdzać, czy są już zarumienione i chrupiące. Podawaj z sosem sojowym, pastą wasali , sosem chili oraz awokado i pomidorkami - z czym tylko lubisz

Roślinna - blog wegański
Roślinny zdrowy majonez 209

pyszne i roślinne wielkanocne potrawy. Na pierwszy rzut pójdzie majonez, który stanowi bazę do większości dań. Już wcześniej podawałam podobny przepis przy okazji makaronowej sałatki ze świeżymi pomidorami i awokado , ale na wszelki wypadek powtórzę go tutaj wraz ze zdjęciami. Ten majonez robi się błyskawicznie. Ma delikatną i kremową konsystencję, która doskonale komponuje się z innymi wielkanocnymi daniami. Musisz jednak

Roślinna - blog wegański
Sałata wiosenna z zaręconym kurczakiem w czerwonym sosie 222

lunch box i masz pełnowartościowy lunch w pracy, czy drugie śniadanie w szkole :) A tu zajdziesz inne przepisy na szybkie, zdrowe sałaty. Wystarczy kliknąć w nazwę. Z kurczakiem, awokado i orzechami Z kurczakiem, białym serem i granatem Z kurczakiem, pomarańczą i żurawiną A co Ty zabierasz na drugie śniadanie do pracy lub szkoły?  Czekam na odpowiedzi w komentarzach

Mój Smak na Życie
Kakaowy placek owsiany :) 226

miarka odżywki białkowej (u mnie waniliowa od kulturystyka.sklep.com ) 1 łyżeczka kakao 1 płaska łyżeczka nasion chia 1/2 małego banana rozgniecionego widelcem  1 łyżeczka oleju (u mnie z awokado) dodatki: 1/2 banana, kilka truskawek, kiwi, jogurt naturalny, dżem jagodowo-borówkowy bez cukru, domowej roboty oraz masło orzechowe crunchy Przygotowanie: Płatki zblenduj na mąkę, bądź użyj mąki owsianej. Wymieszaj łyżką

Zdrowie na języku :P
Sushi z wędzonym łososiem 173

naszych warunkach niestety ciężko o świeżą surową rybę. Składniki: 3 listki alg (nori) 100g wędzonego łososia 1 szklanka ryżu (+ 1 łyżeczka soli) 2 pomidory ok. ½ zielonego ogórka lub awokado Sos sojowy Wasabi (ostry, zielony chrzan) Imbir marynowany ew. Zioła: bazylia, oregano, zioła prowansalskie

Smakowy Raj
Shed the winter lbs with this garden salad recipe 281

liquid consistency) . Arrange all garden ingredients in large salad bowl and dress with wasabi-yogurt mixture. Enjoy. Click here to read this in Polish: Zielona, wiosenna sałatka z jajkiem, awokado i dresingiem z wasabi

Food Polka