awokado - 6329 przepisów (strona:268/422)

Jajka w kolorowym sosie 144

Następny Więcej przepisów na wielkanocne jajka poniżej: Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem Jajka w wiosennym sosie Jajka faszerowane szpinakiem Jajka faszerowane szynką Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami Jajka faszerowane zielonym groszkiem Jajka faszerowane tuńczykiem Artykuł Jajka w kolorowym sosie pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
BABA GANOUSH – PASTA Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA 223

klasycznej której przepis znajdziecie poniżej jest genialna, śmiało powiem że to moja ulubiona pasta z warzyw! Polecam Wam też inne pasty na moim blogu: – przepis na guacamole – pasta z awokado i jajka – hummus – hummus z suszonymi pomidorami – muhammara – pasta z pieczonej papryki – pasta z wędzonego kurczaka – pasztet do smarowania – masło ziołowe – masło czosnkowe – hummus z soczewicą Czas przygotowania

nietylkopasta.pl
Sałatka z kurczakiem i grzankami 173

składniki będą jędrne. Mam nadzieję, że sałatka zadowoli Wasze podniebienia i chętnie będziecie wracać po przepis – ja zapewniam, że warto, ale oceńcie sami Smacznego! Zobacz też: Sałatka z awokado i serem feta Sałatka z pieczoną marchewką, granatem i serem feta Przepis na sałatkę z kurczakiem i grzankami Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 20 minut Składniki 2 piersi

Kuchnia Bazylii
Jajka w stylu Jalisco - meksykańskie danie obiadowe 140

podane jaja po meksykańsku smakują wspaniale i zajada się je z przyjemnością. Fajne dodatki takie jak awokado i chorizo sprawiają że smak jest niesamowity, polecam. Jeśli nie macie dziś obiadu, polecam jajka po meksykańsku. Jajka po meksykańsku na tortilli. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Niskokaloryczne gofry wytrawne 234

minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. W gofrownicy wystarczy 5 – 6 minut. Gotowe gofry podawaj z ulubionymi dodatkami: w moim przypadku była to roszponka, awokado i ser żółty. Gofry najlepiej smakują zaraz po przyrządzeniu. Smacznego   Artykuł Niskokaloryczne gofry wytrawne pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Makaron z bazyliowym pesto 157

aromatyczny, pyszny, zdrowy obiad gotowy! Zielono i wiosennie! :) Jeśli macie ochotę na inne wiosenne makarony to tu znajdziecie więcej inspiracji: Wiosenne spaghetti z cukinią Makaron z pesto z awokado i bazylii Makaron ze szpinakiem ciecierzycą MAKARON Z BAZYLIOWYM PESTO Czas przygotowania 15 minut Makaron pełnoziarnisty Pęczek/doniczka bazylii Garść orzechów włoskich 2-3 łyżki oliwy Parmezan Ząbek czosnku Pieprz, sól

HealthyCreations
SAŁATKA CHEESBURGEROWA (keto, LCHF, bez glutenu) 175

oryginalnych wersjach. Ponadto osoby trzymające wysokie tłuszcze podbicia makro mogą użyć bardziej tłustego mięsa a do sosu dodać delikatne w smaku oleje takie jak lniany, z awokado, ogórecznika, ostropestu czy oliwy z oliwek. Jeśli szukacie innych przekąsek na różnego rodzaju okazje zapraszam po przepisy np sałatkę gyros. Smacznego! — BTW całości bez pieczywa na bazie majonezu

Ola la LCHF
Muhammara – pasta z pieczonej papryki 130

można je robić w tym samym czasie, szczególnie dwie ostatnie. Dziś zapraszam na przepis na muhammarę. Polecam Wam też inne pasty na moim blogu: – przepis na guacamole – pasta z awokado i jajka – hummus – hummus z suszonymi pomidorami – pasta z wędzonego kurczaka – pasztet do smarowania – masło ziołowe – masło czosnkowe – hummus z soczewicą Czas przygotowania: 40 minut Składniki: – 3 papryki czerwone

nietylkopasta.pl
'Greedy Girl's Diet' Nadia Sawalha 135

marokańsku w parze z serniczkiem limonkowo-czekoladowym. A na śniadanie borówkowe pankejki i jajecznica z wędzonym pstragiem. A przy okazji jeszcze sałatka buraczkowo-ziemniaczana, albo z kurczakiem i awokado.  A wszystko bez wyrzutów sumienia

Lejdi of the house
Żytni chlebek bananowy z nutellą i orzechami 189

kochani! Co prawda nie jestem zwolenniczką nutelli, wolę jej zdrowsze odpowiedniki takie jak: nutella z daktyli, czy nutella z awokado . Nie tylko z racji tego, że jestem dietetykiem lub wybieram zdrowszą żywność, ale również dlatego, że mam lekką alergię na orzechy laskowe :). Tym razem jednak nutella zalegała mi w domu i stwierdziłam, że coś trzeba z niej zrobić, stąd pomysł

Be Fit Be Strong
Sałatka z pieczonych warzyw z serem feta 203

papryka czerwona – 1 papryka żółta – 1 cebula czerwona – 10 pomidorków koktajlowych – 100g sera feta – 1/2 pęczka koperku – 1 łyżka oleju z awokado (lub innego wg uznania) – 1 łyżka octu balsamicznego – 1 łyżka soku z cytryny – sól i pieprz wg smaku Bakłażany i papryki umyć, wysuszyć, ponakłówać widelcem i upiec w piekarniku

Smaki Armine
Koktajl warzywno- owocowy 147

pomoże nam schudnąć, ale również uodpornić się przed chorobami. Zapraszam:-) Składniki : Szpinak 2 garście, Seler naciowy 2 łodygi, Pomarańcz 1 szt, Banan 1 szt, Ananas mały  1/4 szt, Awokado 3 plastry, Gruszka 1 szt, Woda 2 szklanki, Sok z cytryny 1 łyżka, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki przekładamy do miksera i miksujemy do momentu aż powstanie nam gładki koktajl

kulinarne odsłony pati
Hummus – najlepszy 191

dodacie do niego czosnek i sok z limonki, gwarantuję że hummus będzie smakował każdemu! Polecam Wam też inne pasty na moim blogu: – przepis na guacamole – pasta z awokado i jajka – hummus – hummus z suszonymi pomidorami – pasta z wędzonego kurczaka – pasztet do smarowania – masło ziołowe – masło czosnkowe – hummus z soczewicą Składniki

nietylkopasta.pl
Wielkanocne menu – co powinno znaleźć się na stole? 137

się zmarnować. Oprócz nich na stole mogą pojawić się również: faszerowane jaja – najpopularniejsze są oczywiście jaja w majonezie, ale istnieje wiele wariantów tej potrawy, np. jaja faszerowane tuńczykiem, pieczarkami, awokado, wędlinami (np. tymi ze święconki), biała kiełbasa – warto pamiętać, że powinno się ją sparzyć, a nie gotować (ze względu na delikatność, może popękać), wędliny i pasztety – najlepiej przyrządzić je samodzielnie

Kuchcik gotuje
Sałatka z cieciorką i kurczakiem 179

250g cieciorki (u mnie ze słoika, można również samodzielnie ugotować cieciorkę) – 150g ogórków konserwowych – 1 papryka żółta – 1 cebula czerwona Sos: 2 łyżki oleju z awokado (lub innego wg smaku, 3 łyżki octu balsamicznego, 1 łyżka musztardy rosyjskiej, sól i pieprz wg smaku) Filety ugotować i wystudzić. Ogórki, cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę. Filety

Smaki Armine