50 g skórki pomarańczowej kandyzowanej - 500 przepisów (strona:8/34)

Muffiny czekoladowo-pomarańczowe 161

Skórka pomarańczowa ·         Marmolada pomarańczowa lub konfitura pomarańczowa. Przygotowanie: W jednym naczyniu wymieszać składniki suche. W drugim mokre. Połączyć wszystko składniki. Nie mieszać zbyt długo. Przygotować formę do pieczenia. Można wyłożyć ją papilotkami. Przygotowaną masę przelać do formy na muffinki. UWAGA! Foremki wypełniamy tylko do połowy. Następnie nakładamy marmoladę pomarańczową. Zalewamy resztąciasta.  Pieczemy(...)minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone muffinki studzimy. Dekorujemy lukrem oraz posypujmy kandyzowana skórka pomarańczowa

Mania Gotowania
Muffinki makowo-cytrusowe 147

szklanki mleka* 0,5 szklanki oleju* sok wyciśnięty z połowy cytrynydodatkowo* skórka pomarańczowa kandyzowana lub z syropu cukrowegoSposób wykonaniaW jednym naczyniu wymieszać składniki sypkie, w drugim mokre, następnie szybko połączyć składniki suche z mokrymi.Foremki napełnić do 3/4 wysokości, po napełnieniu do połowy do każdej włożyć kawałek skórki pomarańczowej.Piec w temp 180 stopni, ok. 25 min. Przed wyjęciem sprawdzić

Mix smaku
babka "murzynkowa" na oleju kokosowym z polewą czekoladowo-dżemową... 129

łyżki, kakao 3 łyżki, skórka kandyzowana pomarańczowa 100 gram polewa: czekolada truskawkowa 100 gram, dżem niskosłodzony 3 łyżki do pojemnika wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, sól, kakao, wbić jajka, wlać olej kokosowy, mleko, dodać dżem(użyłam swój domowy z ciemnych winogron) i mikserem połączyć dobrze składniki do ciasta wsypać 3/4 opakowania skórki kandyzowanej i krótko mikserem połączyć

W Mojej Kuchni Lubię
" Dachóweczki "do niedzielnej kawki. 383

2białka8 łyżek cukru +1 łyżka1/4 szklanki mąki pszennej8 dag masła1 łyżka porto2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej kilka kropel aromatu cytrynowego Białka lekko roztrzepać, dodać 8 łyżek cukru, mąkę i wymieszać.Masło,1 łyżkę cukru, porto i aromat rozpuścić i ochłodzić.Połączyć z masą z białek, dodać cienkie paseczki kandyzowanej skórki pomarańczowej i wymieszać.Blachę do pieczenia wysmarować

Kulinarny karnet Christophera
Muffinki pomarańczowo - cytrynowe 129

mnie ostatnio nr 1 wśród muffinek :) Może dlatego że uwielbiam kandyzowaną skórkę pomarańczową i w ogóle te owoce, no nie wiem, ważne że dla mnie są pyszne ;) Przepis wygrzebałam na stronie wielkiezarcie.plSkładniki:1/2 szkl cukru15dag margaryny200 ml mleka2 jajka30 dag mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczenia100 g skórki pomarańczowejsok z połowy cytryny + skórka otarta z 1/2 cytrynyolejek pomarańczowyszczypta

charlotte gotuje
Babka piaskowa z kajmakiem 124

Składniki: 250 g mąki ziemniaczanej 200 g mąki pszennej 250 g masła 250 g cukru pudru 2 łyżki rumu 6 jajek 3 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 puszki kajmaku tłuszcz do posmarowania formy bułka tarta do posypania foremki Wykonanie  Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z masłem i cukrem pudrem na puszystą masę

O kuchni z uczuciem
POMARAŃCZOWE PANCAKES 103

dziecku jedynie warzywa :) Słodkości również były pyszne, placuszki pomarańczowe. SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki szczypta soli 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka sody 1 jajko 1 szklanka zsiadłego mleka skórka pomarańczowa (kandyzowana) 1 pomarańcza 2 łyżki roztopionego masła mleczna czekolada A jak to zrobić: Pomarańczę podzielić na cząstki pozbawiając ja wszystkich błonek. Sok który powstanie z tej czynności połączyć ze zsiadłym

Kuchnia w opałach
LIZAKI CZEKOLADOWE I WIZYTA W FABRYCE PRZYJEMNOŚCI 104

czekoladą, zapraszam na czekoladowe lizaki. Aby je wykonać trzeba zaopatrzyć się, w silikonowe foremki do lodu. SKŁADNIKI: 100 g mlecznej czekolady 2 kostki ptasiego mleczka 1 łyżka posiekanej skórki pomarańczowej (kandyzowanej) A jak to zrobić: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Silikonowe formy od środka wysmarować przy pomocy pędzelka, warstwą czekolady (schłodzić), a następnie rozprowadzić drugą warstwę. Po zastygnięciu wnętrze

Kuchnia w opałach
Bułeczki maślane z nutą pomarańczy 143

drożdży    250 g mleka    2 żółtka    60 g miękkiego masła    500 g mąki pszennej    2 łyżki skórki pomarańczowej (kandyzowanej lub świeżo startej) Dodatkowo:    mąka do podsypania    3 łyżki mleka do posmarowania bułeczek    3-4 łyżki brązowego cukru do posypania bułeczek Wykonanie

peggiwkuchni
Babka z batatem 138

wilgotna i bardzo smaczna. 125 g masła 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g cukier puder 250 g batata 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 3 jajka 50 ml wody Batata obieram i kroję w kostkę, przekładam do garnka, wlewam 50 ml wody i gotuję aż batat będzie miękki, studzę. Masło ucieram

wesoła kuchnia
Sernik na herbatnikach kakaowych 96

biały z wiaderka - 1 kg herbatniki kakaowe - 200 g budynie waniliowe - 2 op cukier waniliowy - 1 op jajka - 7  szt cukier - 3/4 szkl rodzynki - 10 dag skórka kandyzowana pomarańczowa - 10 dag Cukier puder Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je z cukrem  i cukrem waniliowym do uzyskania puszystej masy, następnie dodajemy po łyżce ser biały z wiaderka

Camilla w kuchni
KEKS NAJEŻONY BAKALIAMI 157

każde święta! Składniki:kostka margaryny3 łyżeczki proszku do pieczenia1,5 szklanki mąkiopakowanie cukru waniliowego1 szklanka cukru pudru5 jajekpo 10 dag: rodzynek,suszonej żurawiny, suszonych moreli,suszonych sliwek, skórki pomarańczowej kandyzowanej- BakallandWykonanie:Cukier puder, cukier waniliowy ucieramy na gładko z margaryną na gładko, dodajemy po 1 żółtku,  nastepnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy pianę

Z Majeczką w kuchni
Babka pomarańczowa 129

szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata szklanka cukru 5 jaj 1 łyżeczka pasty waniliowej 200 g miękkiego masła starta skórka z dwóch pomarańczy 2 łyżeczki skórki pomarańczowej kandyzowanej pół szklanki soku z pomarańczy nadzienie serowe: 500 g białego sera 3 jaja pół szklanki cukru 100 g miękkiego masła Wykonanie: Miękkie masło utrzeć do białości, dodać cukier

Pysznie & Pięknie
Naleśniki z pomarańczami w sosie suzette 272

robimy sos. Składniki na sos: 2 pomarańcze obrane i pokrojone na 8 części 150 ml likieru pomarańczowego 100 ml soku pomarańczowego 3 łyżki cukru 1 opakowanie skórki pomarańczowej kandyzowanej Wykonanie sosu: Na suchą, rozgrzaną patelnię wysypujemy cukier. Karmelizujemy go do momentu aż będzie koloru brązowego. Zdejmujemy z ognia i wlewamy delikatnie dok z pomarańczy. Z powrotem stawiamy na ogień

Anielskie Smaki
Pleśniak ze śliwkami 113

ciast do zrobienia. U mnie zaczęło znikać jeszcze ciepłe. Z nutą aromatycznej skórki pomarańczowej.   ciasto kruche: 200 g masła zimnego 250 g mąki pszennej 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól szczypta 1/2 łyżeczki kakao beza: 1 szklanka cukier kryształ 5 białek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego

wesoła kuchnia