Burgery z indyka, kolendry i kminku

Burgery z indyka, kolendry i kminku

Burgery z indyka, kolendry i kminku

Zamiast wieprzowiny wykorzystałam mięso indycze. Dzięki aromatycznym przyprawom burger jest inny niż wszystkie. Pachnie wyjątkowo, jest soczysty w środku i zrumieniony na zewnątrz. Sekret tkwi w dodaniu gazowanej wody i świeżo zmielonych przypraw, tj. kolendry i kminku. Podawajcie w bułce z dodatkami jak do hamburgera. Możecie też dodać je do obiadu, wystarczy jakaś sałatka, np. z sałaty maślanej i jogurtu, do tego ziemniaki lub ryż...:) Składniki (na 7 burgerów): 500 g mięsa świeżo zmielonego z indyka 1 średnia ceb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, ryż, bułki, sałata, wieprzowina, indyk, hamburger, ziemniaki, obiad, sałatka, sałatki, kolacja, sałatka do obiadu, hamburger na obiad, sałatka z ryżem, ziemniaki na obiad, mięso na obiad, bułki maślane, ryż smażony, smaczna sałatka

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.