Przepis na : obiad
Spaghetti aglio e olio, czyli po prostu spaghetti z czosnkiem i oliwą, to tradycyjne danie makaronowe wywodzące się z Neapolu. Danie przygotowywane jest przez lekkie podsmażenie pokrojonego lub mielonego czosnku na oliwie z oliwek, czasem z dodatkiem płatków chili i wymieszanie z makaronem spaghetti. Często jako dodatek stosuje się także drobno posiekaną natkę pietruszki. Niektórzy na koniec posypują danie jeszcze parmezanem, choć zgodnie z większością tradycyjnych włoskich przepisów akurat ser nie powinien b... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...