Przepis na : obiad
Mój tata od zawsze był wielkim fanem placków ziemniaczanych. Mógłby je jeść co tydzień, a i tak by mu się pewnie nie znudziły. Moja mama miała jednak na ten temat nieco inne zdanie... Choć placki w naszym jadłospisie pozostały, ziemniaki poszły jednak w odstawkę zastąpione innymi warzywami. Pyszne chrupiące placki możemy przygotować z większości warzyw, ale ze względu na początek sezonu na cukinie tym razem sięgnęłam właśnie po nią. Placki cukiniowo-marchewkowe - przepis Do przygotowania placków będą... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...