Faszerować generalnie lubimy. Chętnie faszerujemy choćby warzywa, takie jak papryka, cukinia czy bakłażan. Bardzo popularne są faszerowane jajka. Już nie wspominając o słodkościach, choćby znane i kochane pączki... A co powiecie na faszerowane pieczarki? Połączenie pieczarek i farszu z gorgonzoli i orzechów to strzał w dziesiątkę! Pieczarki z gorgonzolą i orzechami - przepis na 10szt. Do przygotowania pieczarek będą Ci potrzebne: 10 pieczarek, 100g gorgonzoli, 2 łyżki serka wiejskiego, garść orzechów włoskic... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...