Przepis na : obiad
Lubię eksperymentować z kuchnią azjatycką, zazwyczaj łącząc produkty pochodzące z Azji z naszymi, polskimi. Taki miks kuchni polsko-azjatyckiej w miarę często ląduje na moim stole. Dzisiaj też przygotowałam coś w tym stylu - tym razem w stylu tajskim. Pad Thai z kurczakiem - przepis na 4 porcje Do przygotowania mojej wariacji na temat Pad Thai będziesz potrzebować: 2 filetów z kurczaka, 400g makaronu ryżowego (moim zdaniem najlepiej pasuje makaron typu wstążki), 3 jajek, 2 łyżek oleju kokosowego, saszetkę ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...