Pad Thai z kurczakiem

Pad Thai z kurczakiem

Pad Thai z kurczakiem

Przepis na : obiad

Lubię eksperymentować z kuchnią azjatycką, zazwyczaj łącząc produkty pochodzące z Azji z naszymi, polskimi. Taki miks kuchni polsko-azjatyckiej w miarę często ląduje na moim stole. Dzisiaj też przygotowałam coś w tym stylu - tym razem w stylu tajskim. Pad Thai z kurczakiem - przepis na 4 porcje Do przygotowania mojej wariacji na temat Pad Thai będziesz potrzebować: 2 filetów z kurczaka, 400g makaronu ryżowego (moim zdaniem najlepiej pasuje makaron typu wstążki), 3 jajek, 2 łyżek oleju kokosowego, saszetkę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.