Według zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia w naszej codziennej diecie powinno znajdować się przynajmniej 5 porcji warzyw i owoców dziennie, w tym co najmniej 3 porcje warzyw i co najmniej 2 porcje owoców. Oczywiście najlepszą opcją są oczywiście świeże produkty - zawierają najwięcej witamin i składników mineralnych, a także innych składników aktywnych. Posiadają także bardzo ważny dla nas błonnik. Czasem możemy jednak jedną z porcji zastąpić szklanką soku czy koktajlu. Dzisiaj pokażę Wam przepis na pyszny ko... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...