
Pasztet jajeczny z pieczarkami to kolejna wersja cudownego wynalazku mojej teściowej, tym razem z dodatkiem pieczarek, które rewelacyjnie do niego pasują! Poprzednio przygotowała pasztet jajeczny będący inną formą jej przepysznych kotletów jajecznych . Co więcej, teściowa przygotowuje farsz jajeczny tak jak tradycyjne mielone, po prostu zamiast mięsa są dodane posiekane w kostkę ugotowane na twardo jajka. Pasztet smakuje nieziemsko, świetnie nada się na śniadanie lub na Wielkanocny &nbs... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...
Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...