Pasztet jajeczny z pieczarkami to kolejna wersja cudownego wynalazku mojej teściowej, tym razem z dodatkiem pieczarek, które rewelacyjnie do niego pasują! Poprzednio przygotowała pasztet jajeczny będący inną formą jej przepysznych kotletów jajecznych . Co więcej, teściowa przygotowuje farsz jajeczny tak jak tradycyjne mielone, po prostu zamiast mięsa są dodane posiekane w kostkę ugotowane na twardo jajka. Pasztet smakuje nieziemsko, świetnie nada się na śniadanie lub na Wielkanocny &nbs... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...