Fasolka szparagowa w cieście, czy tez frytki szparagowe, Chrupiąca mocno przyprawiona panierka zawierająca soczyste szparagi w środku, smakuje nieziemsko! Cóż będę pisać, koniecznie ją przygotujcie w sezonie szparagowym Zobacz również więcej pomysłów na przekąski ! Przepis na fasolkę szparagową w cieście Składniki 350 g fasolki szparagowej olej do głębokiego smażenia 4-6 łyżek mąki do obtoczenia fasolki ciasto jajko ½ szklanki mleka (125 ml) ¾ szklanki mąki (120 g) ½ łyżeczki proszku do pieczenia przyprawy ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...