Krzaki pomidorów dawno już zmarzły. Oberwane zielone pomidory mogą jednak jeszcze dojrzeć przechowywane w suchymi ciepłym miejscu. Z części z nich można przygotować chutney, który będzie jak znalazł do różnych dań zimą. Składniki (na ok. 2 l chutneyu) : 1,5 kg zielonych pomidorów 1,5 dużej papryki (u mnie żółta i pół czerwonej) 2 jalapeno lub inne chili 5 cm świeżego imbiru 4 ząbki czosnku 3-4 cebule 7 goździków 7 kardamonów 12 ziaren pieprzu kolorowego 4 ziarna ziela angielskiego ok. 2 cm kory cynamonu 280 g c... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)