Wakacje to okres lekkich zup jarzynowych, delikatnych makaronów pełnych warzyw, kolorowych sałatek i owocowychdeserów. Wyrzucamy z jadłospisów tłuste mięsiwa, ciężkie sosy, majonezowe i syte sałatki czy ciasta na bazie kremów.Upał nie sprzyja takim pozycjom w karcie dań, poza tym korzystamy z tego, co znajdujemy w ogrodach,na straganach, a więc z sezonowych produktów.Czasami jednak nachodzi ochota na jakąś zupę treściwą, rozgrzewającą, sycącą, przypominającą chłodniejsze pory roku...Czasami też zdarzają się chłodne, p... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Letnia zupa to to nie jest. Ale na taki chłodniejszy dzień na dzisiaj może rzeczywiście ni byłaby złym pomysłem? ;)
fajnie podany, taki inny kapuśniaczek:) skusiłabym się na niego z ogromną ochotą:D
Karmelitko pysznie wygląda, chętnie bym zjadła choć miseczkę, zwłaszcza gdy taka jesień za oknem :)
brzmi rewelacyjnie, dla mnie kapuśniak pod każdą postacią, a do tego moja ulubiona kiełbaska...
cieszę się, że przypadła CI propozycja ta do gustu :]pozdrawiam!
wygląda pięknie moje ulubione składniki:) Piękna stylizacja i zdjęcie :)
powiem Ci że mi taka zupka nie przeszkadza nawet w największe upały :) pyszna!
Dawno nie jadłam... a bardzo mi się podoba Twoja propozycja :)!
Uwielbiam kiełbaskę chorizo, kapuśniaczek z nią musi być boski :)
Karmel-itko u mnie się właśnie taki kapuśniaczek kończy gotować! U mnie wyszło tak przez całkowity przypadek, bo kiełbasy zapomniałam kupić a chorizo w lodówce jest zawsze! - świetnie tu pasuje....Cudowna zupa! :))