Kaszotto czeskie

Kaszotto czeskie

Kaszotto czeskie

Danie z kaszy jęczmiennej, pachnące boczkiem, grzybami i kminkiem. Pomysł na konkretny, męski obiad dla 3-4 osób. Świetnie pasuje do niego sos grzybowy. 100 g kaszy jęczmiennej (1 woreczek) 300 g boczku w kawałku 2 cebule 3 ząbki czosnku 20- 40 g suszonych grzybów 1 łyżka smalcu 1 łyżeczka mielonego kminku oregano, sól, pieprz ½ kostki rosołowej lub grzybowej Suszone grzyby zalać wrzątkiem 3- 4 cm powyżej poziomu grzybów i gotować około 45 minut. Wodę z odcedzonych grzybów zachować, a same grzyby pokroić. Bo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, kasza, boczek, cebula, mielone, dania mięsne, pieczarki, sosy, obiad, obiad dla 2 osób, pomysł na obiad, boczek w sosie, sos do mielonego , dania na gorąco, sos mięsny, mielone pieczarki, pieczarki w sosie, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.