Smaczna i bardzo prosta w wykonaniu tradycyjna zapiekanka ziemniaczana. Składniki: 1 kg ziemniaków, 25 dag kiełbasy, 3 łyżki posiekanej zieleniny, 10 dag żółtego sera, 2 jajka, 1 szklanka mleka, sól do smaku, pieprz do smaku, tłuszcz do formy. Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić, pokroić w talarki i układać w naczyniu żaroodpornym, przekładając pokrojoną kiełbasą. Posypać zieleniną i przyprawami do smaku. Następnie zalać sosem przygotowanym z mleka rozmieszanego z jajkami, obłożyć żółtym serem. Wst... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com