Pyszna, szybka zapiekanka- w roli głównej jajka. Składniki: 6 jajek, 2 cebule, 4 dag mąki, 0,25 litra mleka, 2 łyżki masła, 5 dag sera żółtego, sól do smaku, pieprz do smaku, gałka muszkatołowa do smaku. Wykonanie: Drobno pokroić cebulę i przyrumienić na maśle. Posypać mąką, zalać mlekiem, przyprawić i dokładnie wymieszać. Ugotować jajka na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w plastry. Kamionki wysmarować masłem, ułożyć jajka, polać sosem i posypać startym serem, po czym zapiec w gorącym piekarniku przez ... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com