Śledzie po bieszczadzku

Śledzie po bieszczadzku

Śledzie po bieszczadzku

Super szybki przepis na smaczną i kuszącą przekąskę. Składniki: Filet śledziowy 4 szt. Majonez 1 łyżka Musztarda 1 łyżka Gęsta śmietana 2 łyżki Jajko na twardo 2 szt. Natka pietruszki 1 pęczek Olej 1 łyżka Cebula biała 1 szt. Przygotowanie:  Filety śledziowe umyć, zalać zimną wodą, pozostawić na 1 godzinę, odsączyć, podzielić na mniejsze kawałki i ułożyć na półmisku. Następnie cebulę obrać, pokroić w kostkę, połączyć z musztardą, olejem i rozłożyć równomiernie na śledziach. Majonez wymieszać ze śmietaną, na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śledź, majonez, przekąski, przekąska, śledź w śmietanie, sledzie w oleju, szybkie przekąski

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.