Pâté z drobiowych wątróbek z grzybami – pasztet bez pieczenia

Pâté z drobiowych wątróbek z grzybami – pasztet bez pieczenia

Pasztet z drobiowych wątróbek z grzybami, czerwonym pieprzem i tymiankiem. Przepis na pâté bez pieczenia, idealny do pieczywa lub jako wielkanocna przystawka Jak zrobić domowe pâté z drobiowych wątróbek? Pâté to francuski pasztet o aksamitnej konsystencji, przygotowywany bez pieczenia. Wątróbkę podsmaża się z aromatycznymi dodatkami, a następnie miksuje z masłem, co sprawia, że jest wyjątkowo kremowe. W tym przepisie smak podkręcają borowiki, czerwony pieprz i tymianek – razem tworzą idealne połączenie. Do c...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.