Boczek rolowany z piekarnika – domowa wędlina

Boczek rolowany z piekarnika – domowa wędlina

Przepis na : śniadanie

Rolowany boczek pieczony z czosnkiem, majerankiem i papryką. Domowa wędlina z boczku. Rolada mięsna na Wielkanoc, na kanapki, na ciepło i na zimno. Jak przygotować rolowany boczek pieczony w piekarniku? Rolada z boczku to świetna alternatywa dla wędliny czy karkówki pieczonej w całości. Boczek przyprawiamy, zwijamy w rulon i pieczemy, aż będzie miękki i soczysty. Dla lepszego efektu można go włożyć do siatki wędliniarskiej lub dokładnie obwiązać sznurkiem. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.