Dorada wigilijna w winogronach i w sosie słodko-kwaśnym

Dorada wigilijna w winogronach i w sosie słodko-kwaśnym

Dorada wigilijna w winogronach i w sosie słodko-kwaśnym

Dorada zamiast karpia w tym roku na stole wigilijnym. Zresztą jedną z potocznych nazw dorady jest: karp morski (zeekarper) Karp to jest ryba, która nieodmiennie kojarzy się ze świętami i Wigilijną potrawą. Dorada jednak to idealna alternatywa. Nie zawiera praktycznie ości i łatwiej podać ją w całości od dużo większego karpia. Bardzo łatwo ją oskrobać (ma bardzo mało delikatnych łusek) i tak samo łatwo ją oczyścić. Znakomicie nadaje się do pieczenia w całości nafaszerowana ziołami czy cytryną. W sprzedaży byw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Autor

Samira.nlSamira.nl

Kocham gotować niebanalnie i stosować oryginalne przyprawy omijając z daleka paczkowane mixy-gotowce.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, fasolka, sosy, ciasto, pieczenie, łatwe , przepisy na święta, naleśniki, słodkie, ryba w ciescie, cytryna, naleśnik, przekąska, wigilijne potrawy, mięso, potrawy wigilijne, przekąski, ciasto na naleśniki, ryby smażone, ryby na święta, jak zrobić wodę z cytryna, lekkie ciasto, smażony karp, mięsa pieczone, łatwe ciasto

Inne przepisy z Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.