Placuszki jaglane

Placuszki jaglane

Placuszki jaglane

- 3 płaskie łyżki surowej kaszy jaglanej  - 1 jajko - 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej  - 1 łyżeczka syropu daktylowego   - 1 łyżeczka oleju kokosowego Kasze jaglana dobrze płuczemy i gotujemy około 20 minut. Jeśli mamy możemy ugotować kasze na mleku roślinnym. Przecedzamy. Przekładamy do miseczki. Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy, czekamy aż się rozpuści. Mieszamy i odstawiamy do ostygniecia.   Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy tak by wszystko dobrze się połączyło. Pieczemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.